Ti engednétek, hogy a gyermeketek párja/házastársa hozzátok költözzön? Ha igen, ha nem miért?
A kérdésemet az itt nap mint nap olvasható szituációk ihlették, miszerint rengetegen fordulnak ehhez a megoldáshoz.
Mi szerencsére nem vagyunk ebben a helyzetben, de mint felelősségteljes szülő, semmilyen körülmények között nem engedném ezt. Ha saját keresettel rendelkeznek a fiatalok, mindenképpen az önálló élet megkezdésére bátorítanám őket, ha nem, akkor pedig elsősorban a tanulmányok befejezésére és a megfelelő munkalehetőségek keresésére, hogy a jövőben tudjanak magukról gondoskodni.
Úgy vélem, felelőtlen magatartás a felnőtt gyerekeket ilyen szinten pátyolgatni, ez valahol az életképtelenség jele. Ráadásul az anyós kapcsolatoknak ez a legnagyobb tönkretevője.
U.i.: természetesen vészhelyzet esetén más a helyzet, ott szó nélkül befogadnám őket (ház elvesztése, stb.)
Nem tenném,elsősorban azért,mert nem tudok alkalmazkodni,mert "az én házam az én váram"....
Ostoba gondolkodásmód,de ez van,ilyen vagyok :-)
Ha párkapcsolatot akarnak majd a gyerekek,akkor nőjjenek fel minden téren. Segítjük majd Őket ahogy tudjuk,amikor szükségük lesz rá,ha úgy alakul,hogy pl akár 3-4 gyerekkel egyedül marad valamelyik,akkor ide jöhet- mondjuk itt 3 lány 1 fiú a felállás,de a vőnek való is legyen annyira talpra esett,hogy ne "valakin" akarjon élni a választottjával,hanem saját lábra akarjon állni.
Ha a szükség úgy hozná,persze nyitva lenne/lesz az ajtó,de akkor a rezsibe kérném hogy szálljanak be,dolgozzanak mind a ketten,és lenne még egy feltétel: tegyenek félre x összeget,hogy saját kecót tudjanak venni x időn belül- első sorban az ő érdekük... Én így látom ezt.
Mi a férjemmel az én anyámnál és testvéremnél lakunk. Ők kezdeményezték, mert 2 embernek túl nagy a ház. A kisebbik házrészt belülről le lehetett választani, ezt meg is tettük. Van külön bejáratunk, külön konyha, külön fürdőszoba, szoba. Nincs átmászkálás a másikhoz. Nem kell kerülgetni a másikat. Ha a férjem pucéran akar kimenni a fürdőszobába , megteheti:) stb...
A rezsit felesben fizetjük, ez nekik is, nekünk is jó.
Külön van mindenünk. Így lehet élni, a férjem is jól ki jön anyámékkal:)
Ha vendégek jönnek szólunk, még akkor is szoktunk ha elmegyünk itthonról, hogy tudják, és akkor is ha hazajövünk. Ez nem elvárás, így szoktuk meg. Ők is szólnak ha boltba mennek pl.
Csak addig volt rossz, amíg még nem tudtuk leválasztani a mi részünket. Mert kellett pici idő, amíg anyámék kialakították maguknak a saját konyhájukat. Akkoriban mindenki után én takarítottam mert lusták voltak még mosogatni is...
De amióta leválasztva vagyunk minden oké.
Egy légtérbe, leválasztás nélkül nem költöztem volna. pl Anyóséknál lakott a lánya a kislányával, meg a férje. 1 évig se bírta anyósom mert kikészítették. Veszekedések, stb... illetve hiába jött meg a fizetésük, amíg anyós nem járt a nyakukra nem adtak pénzt. Sokszor úgy kellett könyörögnie:( felfalták anyósék kajáját, meg ilyenek. Szóval nagyon pofátlanok voltak.
Anyósnak elege lett. Megkérte a lányát, hogy költözzenek el.
Meg is tették. Anyósom édesanyjához. A férjemnek is, anyósomnak is, nekem is az volt az első reakciónk, hogy a nagyi nagyon hamar meg fogja unni őket. Pláne úgy, hogy laktak albérletben is. Ragadt a mocsoktól, rendetlenség volt...stb....semmit nem takarítottak.
Ha lenne gyerekem , és lehetőségem rá, nem hagynám szarban, engedném , hogy költözzenek. De csak akkor, ha betartanak alapvető szabályokat.
27/N
Külön lakrészbe, szabályokat lefektetve, anyagiakat megbeszélve.
Ha valaki nem tartja magát, akkor tipli.
Ismerősök 2 hónapra költöztek nagyihoz egy gyerekkel, ja 3 éve ott eszi őket a fene, és még egy gyereket is odaszült a lány... nagyi helyében mondtam volna, hogy tipli van, a pofátlanság miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!