Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti engednétek, hogy a gyermeke...

Ti engednétek, hogy a gyermeketek párja/házastársa hozzátok költözzön? Ha igen, ha nem miért?

Figyelt kérdés

A kérdésemet az itt nap mint nap olvasható szituációk ihlették, miszerint rengetegen fordulnak ehhez a megoldáshoz.

Mi szerencsére nem vagyunk ebben a helyzetben, de mint felelősségteljes szülő, semmilyen körülmények között nem engedném ezt. Ha saját keresettel rendelkeznek a fiatalok, mindenképpen az önálló élet megkezdésére bátorítanám őket, ha nem, akkor pedig elsősorban a tanulmányok befejezésére és a megfelelő munkalehetőségek keresésére, hogy a jövőben tudjanak magukról gondoskodni.

Úgy vélem, felelőtlen magatartás a felnőtt gyerekeket ilyen szinten pátyolgatni, ez valahol az életképtelenség jele. Ráadásul az anyós kapcsolatoknak ez a legnagyobb tönkretevője.

U.i.: természetesen vészhelyzet esetén más a helyzet, ott szó nélkül befogadnám őket (ház elvesztése, stb.)

2013. nov. 5. 11:05
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
87%
*mert NEM engeded
2013. nov. 5. 19:06
 22/34 anonim ***** válasza:
68%

Attól függ,ideiglenesen,rövid időre igen.

De nem olyan nagy a lakásunk, hogy egymás megzavarása nélkül ,nyugodtan elférjünk.Nem vagyok híve az együttélésnek több generáció esetén.Had csináljak már akkor és azt a saját lakásomban amikor akarok.Ne szóljon meg senki,semmiért,és őszintén szólva senkit se szeretnék itthon kerülgetni.

Mi az özvegy anyukámmal laktunk egy rövid ideig, de aztán külön mentünk lakni.Anyósékhoz nem mentünk volna,még ideiglenesen se.Inkább albérletbe.

Jobb mindenkinek, külön.Inkább messziről szeressük egymást, mint közelről utáljuk...

2013. nov. 5. 19:16
 23/34 anonim ***** válasza:

Én probléma esetén, átmenetileg engedném

pl.: fiatalok még nincsen spórolt pénzük (inkább gyülytögessenek a szülői házban, mint fizessék az albérletet, vagy nyögjék a lakáshitelt) vagy ha pl.: már külön éltek, de elvesztették otthonukat, vagy olyan anyagi helyzetbe kerültek, hogy hosszú távon azt nem lehet fenntartani...

Hosszú távon viszont mindenképp önállóságra bíztatnám őket, illetve ha az anyagiak megengednék inkább azt támogatnám a kezdetektől, hogy külön lakjanak pl: hozzájárulnék a lakhatási költségeikhez, nagyobb összegű pénz lakásvásárlásra, akármi

2013. nov. 5. 19:33
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Nos az én párom anyukája befogadott engem, és ezt nagyra értékelem. Egyébként lett volna hova mennem, barátnőmmel költöztem volna albiba, de ideiglenesen, amíg a bérlők ki nem költöznek, a pároméknál voltam, aztán húzódott az ügy, mi meg annyira megszoktuk egymást, hogy már nem akartunk külön költözni. Fizettünk kajába, rezsibe, és amint tudtunk külön albérletbe költöztünk.

Én örülök, hogy így döntött a párom anyukája, mert különben anyukáméktól kellett volna melóba járnom, ami rengeteg időt vett volna el.

Én nem tartom pátyolgatásnak, sőt! Sokkal rosszabb így élni, mint kettesben. Az ember mindig csak vendég, nem engedheti el magát úgy, mint otthon. Épp ezért nem hiszem, hogy bárki hobbiból költözne 'anyóshoz'. Szóval én megengedném a gyerekemnek, mert tudom, hogy mekkora segítség ez adott esetben.

2013. nov. 5. 22:10
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
én is együtt éltem a volt anyósomékkal 3 évig... ők még csak rezsire se kértek tőlünk pénzt... azt mondták így tudnak segíteni, pénzzel nem... hogy majd tudjunk lakást venni magunknak... (sikerült is 3 év után :) ) természetesen a háztartásban mindenben segítettem neki... sütöttem, főztem, mostam, vasaltam, takarítottam... sőt ha kellett még kacsát is tömtem :D 10 éve váltunk el a fiúkkal, de a mai napig heti szinten telefonon beszélünk... (van 1 unokájuk :) ) ők az ország másik felében laknak válás után visszaköltöztem szülővárosomba... mikor visszük lányomat hozzájuk nyaralni a jelenlegi férjemmel, őt is családtagként fogadják... imádom és tisztelem őket... legjobb dolog volt a lányomon kívül a házasságomban hogy őket megismerhettem... :) mai napig küldik a lányommal a lekvárt befőttet tojást... hiába mondom hogy ne fáradjon vele :) szóval ezt csak azért meséltem el, hogy legyen már egy igazán pozitív példa is...:) együtt élve is lehet nagyon jó kapcsolatot kialakítani...
2013. nov. 5. 23:20
 26/34 anonim ***** válasza:

Én akkor engedném, ha többszintes házban élnék, külön lakrésszel, és abban az esetben, ha a gyerekemék már felnőttek, és vállalják, hogy fizetnek bele a rezsibe. Vagy ha nem, akkor segítenek legalább a háztartásban.

Abban az esetben nem engedném, ha:

-még gyerekek - ha rosszul bánnak vele, van kismillió más lehetősége (koli, rokonok)

-az adott emberke csak bele akarja tenni a fenekét a készbe, elvár mindent, de pénzt nem fizet, segíteni nem segít és még követelőzik is

-nincs elég hely

-nem fogadja el a mi szabályainkat

2013. nov. 5. 23:45
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi külföldről költöztünk haza, és a párom szüleinél laktunk, míg a lakás kérdés rendeződöt. Anyós egy tünemény, após egy 12 éves gyerek szintjén volt/van/lesz.

Ha majd én leszek anyós, hozzám is jöhetnek bátran a kölkök; nem hiszem h tunya gyerekeim lesznek :)

2013. nov. 6. 02:35
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
mi külön éltünk a szüleimtől...elment minden pénz az albérletre, megélhetésre stb...összeházasodtunk és hazaköltöztünk anyuékhoz, hogy két három év alatt összeszedjük a saját házra valót...a szabály annyi, hogy tegyük félre a pénzünket, és segítsünk az otthoni teendőkben...ezek alapvető dolgok, amiket nélkülük is meg kéne csinálnunk...semmiféle konfliktus nincs :)...
2013. nov. 6. 10:18
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én nem értek egyet veled abban, kedves kérdező, hogy felelőtlenség lenne egy rövid időre (2-3 évre) befogadni a "gyerekeket. Gondolom nem most vagy 20-22 éves, tehát elképzelni sem tudod, hogy milyen nehéz manapság elkezdeni az önélló életet - vagy érzékeled, de mégsem éled át, hisz nem vagy ebben a helyzetben.

Akárhogy is nézzük, egy átlagos 22-23 éves ember azért már bőven vágyik arra, hogy a párjával élhessen, ez egy természetes igény. Anno anyámék idejében ezt egy csettintésre el lehetett intézni, mert elvégezték az iskolát 18 évesen, és máris volt munkahely meg pénz ahhoz, hogy nekikezdhessenek egy közös életnek - erre manapság lehetőség sincs.

Szóval, gondolom te is voltál ennyi idős, és te is szerettél volna minél több időt a szerelmeddel tölteni, vele élni, és saját lakásban is gondolkodtál. Neked mondjuk még volt esélyed erre, a gyerekednek meg szinte lehetetlen, hogy valaha is eljusson ide, hacsak nem gazdag család vagytok.

Én pont ezért engedném, mert abszolút meg tudom érteni, hogy ők is szeretnének végre együtt lenni, de egyszerűen nincs rá lehetőségük.

2013. nov. 6. 10:25
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező pont, hogy nem túl idős, hanem fiatal, neki nem úgy alakult az élete, mint a nagy átlagnak, ezért azt hiszi, hogy aki otthon lakik, az lúzer és életképtelen a szülei meg felelőtlenek és fel sem fogja, hogy bizonyos családokban ez normális érzelmi és (sajnos) anyagi szempontból is.
2013. nov. 6. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!