Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A fiam barátnőjével nem tudok...

A fiam barátnőjével nem tudok mit kezdeni, mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés
2 hónapja ismerik csak egymást, már az első hónapban jóformán életvitel szerűen nálunk élt, mivel tulajdonképpen beköltözött. Ezt én furcsálltam, de úgy voltam vele, nem szólok semmit, ne én legyek rögtön a "gonosz anyós". Csakhogy én ezt már nem bírom anyagilag, ha megemlítem, hogy szálljon be a költségekbe a kisasszony személyes sértésnek veszi, és olyanokat terjeszt rólam, hogy én a saját kiadásaimra (!) kérek tőle pénzt. Ha a fiamnak szólok, hogy intézze ezt az ügyet, a vállát vonogatja. A lány nálunk eszik, nálunk fürdik, kihasználja a tusfürdőmet folyton, fújkálja a parfümjeimet. Kissé unom, hogy egy voltaképp vadidegent kerülgessek a házamban, és ÉN alkalmazkodjak hozzá, mi a megoldás?...

2013. okt. 30. 20:07
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
94%

Komolyan nem értem néha az embereket.

Nem értem, elképzelhetetlen számomra, hogy miért viselkedik így egyrészt egy fiú az anyjával, másrészt egy nő a barátjának az anyjával.

Hogy jut eszébe hozzányúlni más cuccaihoz?

Szerencsére nem volt még ilyen barátnőm, de ha megérezném rajta, anyám tusfürdőjének vagy parfümjének a szagát, akkor azért megmondanám, hogy ezt nem kellene. Egyrészt kérdezzen, ha szeretne valamit, mert a "jaj otthon felejtettem az enyémet, most befújhatom magamat anyud parfümjével?" egyszer-egyszer belefér, de hogy kérdés nélkül használja?

Az én pofámrók sülne le a bőr, hogy ilyen b*nkó nővel vagyok együtt.

Üzenem a fiadnak, hogy helyette is én szégyellem magam, hogy ekkora idióta...

Nade a megoldás:

Leültök, és elmondod a szabályokat, amiket itt leírtak már mások is (heti két ottalvás, stb). Nyilván először kiröhögnek. De amikor a harmadik estén egyszer csak csengetnek a rendőrök, és ők "kérik meg" a lányt, hogy távozzon, akkor el fognak gondolkodni. Mert én a helyedben nem figyelmeztetnám őket külön, hogy "ma már nem alhatsz itt", hanem ha látnám, hogy szépen megfürdött és pizsamára vetkőzött, tehát egyértelmű, hogy ott akar aludni, akkor szépen csendben kihívnám a rendőröket, hogy egy olyan személy tartózkodik a lakásodban akit te nem szeretnél ott látni. Jöjjenek és segítsenek kirakni, mert rád nem hallgat.

Kaját pedig tényleg csak magadnak csinálj, mosás ugyanígy.

2013. okt. 31. 08:36
 32/42 A kérdező kommentje:

30-nak

"Sántít a sztori". Aztán miért sántítana, ezzel arra célzol hazudok?? Miért tenném, és mi értelme lenne ugyan??

Van millió nőgyógyász magánrendeléssel, az biztos, csakhogy az én nőgyógyászom régi barát, és évfolyamtársam volt az egyetemen, erre tekintettel tőlem nem kér pénzt, és így a fiaméktól sem, ha odaviszi a barátnőjét. De nem fogok itt minden apró momentumot magyarázgatni, így is van elég bajom jelenleg.

Többieknek köszönöm a válaszokat, megpróbálom őket hasznosítani, mert ezt így nem tudom tovább csinálni.

2013. okt. 31. 09:09
 33/42 A kérdező kommentje:

Mindenkit felpontoztam egyébként, mert sok hasznos dolgot írtatok.

Akik azt írták, hogy radikálisabbnak kellene lennem, valószínű azért vagyok ilyen, mert amikor elváltunk a férjemmel, azt nem akartam, hogy a fiam sérüljön lelkileg, ezért mindig is engedékenyebb voltam, több mindent megengedtem, és itt az eredménye most sajnos. :(

2013. okt. 31. 09:14
 34/42 anonim ***** válasza:
91%

Na igen, a lelki sérülést nem engedékenységgel kellett volna megelőzni, hanem beszélgetéssel. Leülni a gyerekkel, és kérdezzen, amit szeretne, akkor talán megértené a dolgot, el tudná helyezni.

Nevelni most már nem lehet, szabályokat felállítani viszont sosem késő, hátha abból tanul majd a csemete.

Ne hagyd magad megfélemlíteni. Ha ordibál a gyerek akkor hagyd ott és mondd meg neki, hogy majd akkor folytatjátok, ha normálisan képes veled beszélni.

Légy határozott.

2013. okt. 31. 09:19
 35/42 Bence_ ***** válasza:
80%

Nehéz lesz!

De valamit, valamiért.

2013. okt. 31. 10:05
 36/42 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem legyél határozottabb, szigorúbb ha kell. Mondd meg nekik kerek-perec, hogy ugyanannyit legyenek a lány családjánál mint nálatok és akkor megoszlanak a költségek is meg az idő is. Amikor meg ott vannak, akkor igenis pakoljanak el maguk után, mosogassanak el, és ha meg akarnak enni valamit, akkor előtte kérdezzék meg tőled. Alap, hogy más cuccaihoz nem nyúlunk és nem használjuk a dolgait, de ha ennek a lánynak ezt is el kell mondani, akkor el kell neki mondani. Határozottan, nyíltan, anyja helyett anyjaként. Te vagy a családfenntartó, a te lakásodban laknak, még szép hogy te írod a játékszabályokat.
2013. okt. 31. 10:27
 37/42 anonim ***** válasza:
66%

Nem semmi. Mondjuk én sose értettem ezt az itt alszok, ott alszok dolgot. Attól még, hogy együtt vagyok valakivel minek kéne a családja nyakára másznom, pláne ott aludnom (pláne 2 HÓNAP után)? Minden eddigi barátomat eddig egy év után vittem haza bemutatni, és sosem aludtak nálunk. A mostaninál 3 havonta egyszer egy éjszakát kb. Nem értem, lehet velem van a gond, de ne tartson el engem más, majd alszunk együtt ha megérik arra a kapcsolat, hogy összeköltözzünk.

A kérdésre válaszolva pedig, elrontottad te is meg a kislány anyucija ia a nevelést, de ezen már nem lehet segíteni. Állj a sarkadra, te házad, te pénzed. A rendőrös dolog jónak tűnik. Ne hagyd, hogy kihasználjanak! 23/N

2013. okt. 31. 11:28
 38/42 anonim ***** válasza:
100%
Igazából egy 21éves fiúnak már annyi eszének kellene lenni,hogy nem húzza le a saját anyját...Te vagy a családfenttartó mi az,hogy nem ér semmit a szavad? Én a helyedbe még ma lezárnám ezt,mert ez csak egyre rosszabb lesz..még a végén te érzed majd magad idegennek a saját lakásodba..én leülnék 3asba beszélni..elmondanám,hogy nincs kifogásod a kapcsolatuk ellen,de nem tudsz még plussz egy főt eltartani..havi 1x 2x szívesen megkínálod a kiscsajt de egyen otthon,fürödjön otthon..vagy szálljon be x összeggel a rezsibe meg kajába..amúgy én azt sem értem kérdező,hogy felnőtt e,ber létedre,hogy hagyhatod hogy valakik így kihúzzák a pénzt a zsebedből? Vannak jó kis diákmunkák a fiad ha k.fircolni tud meg bnőt tartani nyilván egy kis diákmunka meg se kottyanna..amit a kiscsajra költesz magadtól és a fiadtól veszed el..mert azt költhetnéd magadra is..
2013. okt. 31. 13:11
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
*ember
2013. okt. 31. 13:13
 40/42 anonim ***** válasza:
58%

"csakhogy az én nőgyógyászom régi barát, és évfolyamtársam volt az egyetemen, erre tekintettel tőlem nem kér pénzt, és így a fiaméktól sem, ha odaviszi a barátnőjét"

Tudod nekem megérné az a 10.000.ft, hogy az anyám ne tudjon egy ilyen esetről, ha már ilyen rózsás a helyzet köztetek!

2013. okt. 31. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!