Nem bírom nézni, ahogy anyósjelölt húzza a fiát. Lehet ezen változtatni?
Barátom még otthon él,de néha úgy érzem,ez nem is fog változni!Az anyját segíti anyagilag(sok a hitelük)ezzel nincs is gond,büszke vagyok rá,hogy nem hagyja cserben az anyját,de az már-már visszaél ezzel!Nem elég,hogy fele fizetését odaadja,de gyakorlatilag a fizetése háromnegyedét elkéri legtöbbször(anyjának is jó jövedelme van)!Már engem zavar!Az külön zavar,hogy ezek mellett alig főz rá,de sok felesleges dolgot megvesz magának,eszi a sok finomságot stb.
Mire lehet így alapozni??Adjon haza,hisz az anyja mos rá,meg főz is stb. és természetes,hogy segítse de így sose lesz saját élete!Nem fog tudni külön költözni,vagy gyereket vállalni,pedig már korban ott lenne.Múltkor azt mondta,két lehetősége van:vagy segíti az anyját,vagy segíti az anyját!Van itt bármi lehetőség,hogy az anyjának is jusson és neki is több maradjon?
9: Erről beszélek, nincs "megint kért". Miért nincs egy hónapban egy fix összeg, amit odaad?
Nyilván a saját lakhatására kéri el az ellenértékét. Ha egyedül lakna, Szerinted mennyi lenne a rezsi és az étkezés?
Én egyedül lakom, és 30-40 alatt nincs rezsi, 30-40 alatt havi átkezés sincs. Amikor anyummal laktam, ő vett meg EZEN FELÜL egy csomó dolgot nekem, hogy ne külön menjünk vásárolni, és én kifizettem neki. Pl. a BKV-bérletet, a gyógyszereimet, fogkérmet, zoknit, stb-t. Természetesen.
Szerintem valami érzelmi játszma van itt, amikor a barátod panaszkodik, hogy megint kért az anyja, mert ez az ő ügyük, és csak ő tudna mit tenni, miért panaszkodik hát NEKED az Ő hatáskörébe és cselekvési területébe tartozó dologról???... Mit akar evvel elérni Nálad???
"Én egyedül lakom, és 30-40 alatt nincs rezsi"
Bazki panelban lakunk 63 négyzetméteren ketten és télen ennyi a rezsi úgy, hogy szélső lakás, fűtésszabályzás van, és 24 fokot tartunk, pedig se szigetelés, se új ablakok nincsenek úgyhogy mérik a kemény fogyasztást! Azért ez elég nagy túlzás. Férjem anyja is ilyen összegeket kért "hozzájárulás" címen tőle és közben mindig éreztette vele, hogy milyen kevés pénzt ad, meg miatta alig él meg. Aztán mikor összeköltöztünk szegény csak nézte a számlákat és nem hitte el, hogy "csak ennyi", pedig tél volt.
Ha ottmaradtok nem lesz megoldás a problémádra, csak ha elköltöztök. Ha eddig elkérte ezt a rengeteg pénzt, akkor ezután is elfogja bármit is mondtok neki. Azért kell külön menni, hogy anyagilag le tudjatok szakadni anyósról. Vagyis ő rólatok. Amúgy a havi 80.000 Ft az tényleg nagyon sok.
A pároddal kell megértetned, hogy ő felnőttként veled egy külön család már, pláne ha gyereketek is lesz. Most már értetek felelős, értetek kell kiállnia. Az anyja egyedül kell hogy tudjon boldogulni a magas fizetéséből. Ha meg nem tud, akkor találjatok ki valamit, de ne a ti jövőtök kárára. Amíg a párod ezt nem érti meg, addig nem tudsz lépni, ezért kell őt meggyőznöd. Mutass neki példákat a környezetetekben, ahol a felnőtté vált gyerekek elköltöztek saját életet élni és különváltak anyagilag a szülőktől. Mondogasd neki, győzködd, amig be nem látja, hogy igazad van, végül is ez az élet rendje.
Ha a ház közös anyós és párod között, akkor a hitel felét a párodnak kell fizetnie akkor is ha elköltöztök. De az később visszajönt, hisz a tiétek lesz.
Hát,Kérdező...azt kell,hogy mondjam,ugyanabban a cipőben járunk,mint Te.Csak már előrehaladott a dolog,mert márciusra babát várunk.(Tabletta mellett estem teherbe)
A párom havi 150-160-at keres,az anyja 86 ezer ft-ot.
A hitelből van még 4 évük hátra,eddig kompletten a párom fizette,havi 50 ezressével.Ez most lecsökkent havi 30ra.Amit még mindig ő fizet.Egyszer már éltünk albérletben,de oda kellett költöznünk,mert anyuci hazarángatta,hogy így nincs elég pénze megélni,mert párom kevesebbet adott haza.
Addig ő meg folyamatosan hazudott,hogy befizette a számlákat,közbe jöttek a felszólítások,meg a tartozások...szóval kiderült nem fizette a számlákat.
Párom húga még ott él az anyjával,24 éves,neki nem kell dolgoznia,agyon van kényeztetve,alig volt pénzük,de az anyja egy 38 ezer ft-os télikabátot vett neki tavaly,miközben a párom cipője,szó szerint leszakadt róla a munkahelyén és nem volt mit felvennie másnap.Mivel,nincs cipője.A hugicának van legalább 4-5 db.Mind márkás.
Most,hogy babánk lesz,párom közölte,hogy nincs anyagi támogatás,mert nekünk már más az első.Oldják meg..pl. azzal,hogy elmegy a lány is dolgozni.
Nem tudom mi lesz a vége,remélem pozitív (mi amúgy elköltöztünk) szóval csak reménykedek.
Nem tudok mit tanácsolni neked....azt döntsd el,hogy ez a srác alkalmas-e arra,hogy anyucinak "nem"et mondjon.Ha képes rá,akkor talán van jövőtök...ha nem,akkor örökké az anyját fogja pénzelni.Jól gondold át...
azért ezek csak vélemények, anélkül hogy hozzaszolok ismernék az embereket.
Mindenesetre teljesen világos, hogy itt mindenféle ún "emberi játszmák"
mennek mindenki között, ez nem ideális, de sajnos normális. "tiszta kommunikációt" elérni, a beszélgetéseken nem könnyü de állítólag megéri. A mi családunkban próbáljuk elérni, de anyagiakon azért nem annyira szoktunk összekülönbözni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!