"Úgy rontod el az életed, ahogy akarod. " Ti mit gondoltok, ehhez a mondathoz milyen érzelmek párosulnak általában?
Szerintem is úgy van ahogyan a 2-es írja.
Én mondani nem szoktam ezt,de előfordult,hogy ezt gondoltam.Ha valaki konokul köti az ebet a karóhoz,és jó szándékkal próbálom jobb belátásra bírni,hogy más szemszögből nézze a dolgokat,viszont a magam határait sem lépem túl,nem avatkozhatok az életébe és döntéseibe,akkor ráhagyom és magamban ezt gondolom:a te életed,úgy rontod el ahogy akarod.
Harag, düh, kétségbeesés.
Aki ilyet mond, azt érdekli a másik, ha nem érdekelné, nem szólna ilyet. Tehát nem érdektelenség.
Kb így fordíthatnám: Nem úgy éled az életed, ahogy én gondolom azt jónak, de majd rájössz, hogy nekem van igazam.
Csalódás és tehetetlen düh, hogy nem tudod megakadályozni, hogy egy szeretett személy, óriási hibát kövessen el.
Pláne, ha ez a személy még a felelősséged is (szülő-gyerek viszonyra gondolok).
Tehetetlenség,harag......
Én ezt akkor mondtam a lányomnak,mikor harmadszorra is visszament a barátjához,aki üti veri....
Eleinte sajnáltam,magamat okoltam,veszekedtem,de nem értem el vele semmit (már nagykorú 25 éves)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!