A nők miért gondolkoznak úgy, hogy a házimunka az ő feladatuk?
Kimosott az anyós, erre rám szól,hogy fogjam magam és menjek ki teregetni. Mondom, miért nem tereget ki a fia? Erre: mert az férfi munka, ő ilyet nem csinálhat. Erre mondom,hogy a múltkor is nekem kellett vágnom a füvet + kertészt kellett hívni, mert a férfi munkát sem képes megcsinálni.
De őő izé az ő fia dolgozik és fáradt. Mert én nem dolgozok?
Miért nem tudják úgy nevelni a gyerekeket, hogy mindenki csináljon meg mindent?
Meg lehet kövezni a szüleimet: hárman vagyunk testvérek, vegyes neműek, de nemtől függetlenül meg lettünk tanítva mindenre. A bátyáim ugyanúgy tudnak főzni, mosni, takarítani, minden "női" munkát, ahogy én füvet nyírni, fát vágni, szeget beverni és egyéb. Én majd ugyanígy nevelem az én gyermekeimet.
A párom is meg tudja ezeket csinálni, bár Őt meg nem így nevelték, Ő a kollégiumi évei alatt tanulta meg. A háziasszony persze én leszek majd, ha összeköltözünk, de tudom nagyon jól, hogy be fog nekem segíteni, már csak azért is, mert akkor több időnk jut egymásra. Mikor anyu otthon volt velünk és csak apu dolgozott, akkor is besegített anyunak a házimunkába, ha mást nem lefoglalta a három csemetét, hogy anyu gyorsabban végezzen a házimunkával. Sőt, nekem már a nagyszüleim is ilyenek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!