A nők miért gondolkoznak úgy, hogy a házimunka az ő feladatuk?
Kimosott az anyós, erre rám szól,hogy fogjam magam és menjek ki teregetni. Mondom, miért nem tereget ki a fia? Erre: mert az férfi munka, ő ilyet nem csinálhat. Erre mondom,hogy a múltkor is nekem kellett vágnom a füvet + kertészt kellett hívni, mert a férfi munkát sem képes megcsinálni.
De őő izé az ő fia dolgozik és fáradt. Mert én nem dolgozok?
Miért nem tudják úgy nevelni a gyerekeket, hogy mindenki csináljon meg mindent?
off: 20-as! hogy csinálod hogy 2-3 óra alatt rendbe vágod a házat? Nálunk nincs retya,de mire egyáltalán a konyhát és az egyik szobát takarítom,addigra dél van. Egy nyugis napon,amikor nem kellett boltba menni,nem kellett főzni,végig mentem az egész házon,a gyerekeknek adtam enni,onnantól takarítás,és valamikor délután végeztem!
Jelenleg itthon vagyok Gyed-en. A Párom dolgozik,így úgy gondolom,hogy a házimunka az én feladatom! A ház körüli dolgokat is megcsinálom,de pl ha javítani kell,akkor azt a Párom csinálja-ha nincs,akkor én. Nincs férfi-női munka itthon,ha a Párom nem dolgozik és már kipihente magát (kemény fizikai munka,nem irodában ülősdi)akkor szoktam kérni hogy ezt vagy azt csináljon meg. De volt már olyan is,hogy én ágynyugira voltam ítélve, és ő a munka után még kimosott (akkor még nem volt automatánk),elmosogatott...
Egy pár kapcsolat arról szól,hogy oda figyeljünk egymásra,ha úgy látjuk hogy segíteni kell a társunknak,akkor segítsünk,mindegy mi az!
"Az en ferjem keres annyit,h eltartja egyedul a csaladot,en nem is dolgozom most"
Nem erről volt szó, kár volt értekezést írnod róla. Szerencsés vagy. Ha mondjuk a férjed rosszabbul keresne, és a te munkavállalásod is szükséges lenne, nem hirdetnéd ennyire hevesen, hogy de jó levest főzni.
Régen a nők nem dolgoztak, hanem ahelyett csinálták ezeket, ha mindketten dolgoznak ne várja el senki,hogy majd én kinyalom mindenki seggét munka után, amíg a férj meg döglik? Mit képzeltek ti?
Meg ez a férfi és női munka..
Most főzni takarítani többször kell,mint villanykörtét cserélni vagy füvet nyírni..
össze nem lehet hasonlítani a kettőt.
Sajnállak titeket
Jót fogunk ezen nevetni 50-100 év múlva ha erzeken a társadalmilag elvárt szexuális szereposztásokon túllépünk.
"Miért nem tudják úgy nevelni a gyerekeket, hogy mindenki csináljon meg mindent?"---Skandinvia bármelyik országa már előrébb tart 50 évvel ebben a témakörben, azért is szeretnék oda költözni(és nem a pénzért). Ott vannak női asztalosok és villanyszerelők gond nélkül, otthon maradó apák és óvópedagógus férfiak. Ők már rég rájöttek hogy nem kell túldimenzionálni a világot és bepakolni minden társadalmi monumentumot egy rózsaszín és egy kék dobozba..Mert ezt csak egymás kárán tehetjük.
Hát ez igazságtalan! És nem normális. Miért van neked egy ilyen elkényesztetett ficsúrra szükséged?
Az én párom mos, főz, mosogat, takarít, ha úgy jön ki és a "férfi munkát", úgy értem az ilyen nehéz fizikai munkákat is csinálja, ha úgy jön ki. Én is mosok főzök takarítok, volt úgy, hogy fát is vágtam egy időben rendszeresen én, kályhát rakok, szóval mindenki mindent csinálhat, az más kérdés, hogy neki tényleg jobb a fizikuma ahhoz, hogy pl. fát vágjon, meg ő mégis jobban ért a csap szereléshez, bár már én is szedtem szét és raktam össze csapot.
Én meg szívesebben bíbelődök el a konyhában meg a vasalással, mert én jobban szeretem ezeket csinálni, mint hegeszteni például.
Szóval hogy nem csinálHAT valaki valamit, ez baromság, valamennyire azért mindenkinek tudnia kell csinálni mindent, nincs ott mindig a másik, hogy megcsinálja helyettem. Buta egy anyósod van, és a pasid is buta, ha így gondolkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!