A nők miért gondolkoznak úgy, hogy a házimunka az ő feladatuk?
Kimosott az anyós, erre rám szól,hogy fogjam magam és menjek ki teregetni. Mondom, miért nem tereget ki a fia? Erre: mert az férfi munka, ő ilyet nem csinálhat. Erre mondom,hogy a múltkor is nekem kellett vágnom a füvet + kertészt kellett hívni, mert a férfi munkát sem képes megcsinálni.
De őő izé az ő fia dolgozik és fáradt. Mert én nem dolgozok?
Miért nem tudják úgy nevelni a gyerekeket, hogy mindenki csináljon meg mindent?
Apropó, megütötte a szemem, mi az, hogy "RÉGEN A NŐK NEM DOLGOZTAK..." Hogy MI?!?! Szerinted a háztartási munka mi a fene, ha nem munka? És a gyereknevelés? Az egész napot végig lehet gályázni otthon anélkül, hogy "hivatalosan" fizetnének érte! Az szerinted mi, ha nem munka?
Utálom az ilyen pontatlan fogalmazást! Miért nem azt mondod, hogy régen csak a férfi mehetett el otthonról dolgozni máshova. De csak, hogy tovább csűrjem csavarjam, a "háztartásbeli" nő ugyanolyan keményen dolgozott RÉGEN az állatokkal és a földekkel, mint a férfi, csak még EFÖLÖTT ott voltak neki a gyerekek meg a háztartás is. Csak hogy a régi nőkről pontosan szóljunk már.......
kár hogy elkanyarodtatok az eredeti kérdéstől.
nos, nálunk egyszer megkérdezte anyós, h miért nem vasalom a drága fiacskája ingeit. a válaszom a következő volt: 1. mert nincs vasalóm, 2. ha a kisfia annyira vágyna a vasalt ingre, akkor már vett volna vasalót, és ott állna minden délután serényen a deszka előtt :D
szerencsére ezzel elejét is vettem a vitának.
vannak dolgok amiket szó nélkül egyedül megcsinálok itthon, még a párom segítségét sem kérem. vannak olyanok, amiket együtt csinálunk, és vannak, amikhez egyikünknek sincs kedve, de nem is létkérdés.
Csak egy jó rendszer kell és nem kell még 2-3 óra sem naponta, hogy rend legyen és tisztaság. Igaz, ehhez minden ott lakónak együtt kell működni, mert ha azzal megy el az időd, hogy egymagad próbálod fenntartani az eredményeket mindenki más után az elég gáz.
Én nem tartom női feladatnak, viszont egy nőt igényesebbnek tartok ebből a szempontból. A férjem szívesen segít, van, amit csak ő csinál, de rengeteg dolgot egyszerűen észre sem vesz, vagy hiába a legőszintébben, a legnagyobb jóindulattal csinálja meg, nem csinálja úgy, ahogy én szerintem az megfelelő. Egyszerűen nem arra van ráállva az agya egy férfinak, hogy olyan gondossággal, türelemmel és igényességgel mondjuk kipucoljon egy fürdőt, mint egy nő. Vagy, hogy egyáltalán észrevegye, hogy az már úgy nem jó és meg kellene csinálni. Fel se tűnik. Én meg szívesebben megcsinálom, mint részletesen elmagyarázzam, esetleg ott álljak felette, meg utólag átnézzem és korrigáljam stb.
Persze nagyon sok olyan háztartási dolog is van, amit a gyerek is meg tud rendesen csinálni, nemhogy egy férfi, pl. a példában szereplő teregetés is ilyen.
Nálunk pl. csak a férjem mosogat, sokszor mire felkelek főzött, mosogatott és valami mást is megcsinált, ennek ellenére vannak olyan dolog, amikkel úgy vagyok, hogy egyszerűen az az én dolgom a háztartásban. Van, ami meg az övé. De sok esetben ezek is úgy vannak, hogy a férfié LENNE, ha értene hozzá.
Az a baj, hogy manapság már sok férfi egyáltalán semmihez sem ért, ami az ő dolga lenne a lakásban, házban. Mindenhez szerelőt, vagy mást kell hívni, de sokszor már ahhoz sem ért, hogy ezt elintézze csinálja meg ezt is az asszony. De persze a nő dolgához nem lehet nem érteni, mert a főzés, mosás, takarítás az természetes úgyis meg tudja minden nő csinálni, akkor csinálja is meg ugyebár.
De a férfi meg már nem tud semmi megjavítani, barkácsolni stb. meg hát sokszor már nem is kell, mert nem úgy van mint régen, így aztán az a vége, hogy a munka után él a hobbijának. A nő meg beáll egy második műszakba, és még intézheti azt is, amit a férfi hozzá nemértése miatt kell, természetesen ismét csak neki. Kivéve, ha mondjuk fogad egy bejárónőt, de akkor meg összeszalad a fél város, hogy erre sem képes. Azzal senki sem foglalkozik, hogy a férfiak sem képesek már rég arra, mint anno, meg már nem is kell nekik képesnek lenni rá, akkor a nő miért ne csinálhatná ugyanazt. Mert az más. Na persze.
De ez meg tényleg olyan probléma, hogy mindenki azt szagolja, amit szakít. Lehet találni más milyet is, aki semmit se csinál, és nem is tudna csinálni semmit, ami férfi dolog, de a "női"hez sem nyomja hozzá a körmét, az olyan, és ezt mindig is lehetett tudni. Szóval nem pár év múlva kell csodálkozni, hogy milyen szörnyű férjjel verte meg az Isten..
Szerintem nem én vagyok a lusta, hanem az a nem normális, hogy valaki kinyalja a férjecskéje seggét, ha mind a ketten körülbelül ugyanannyit dolgoznak. Milyen kapcsolat az ilyen? Néha úgy érzem, hogy egyes nők direkt mártírkodnak, hogy mindenkinek elpanaszolhassák, hogy milyen rossz a soruk/dicsekedhessenek, hogy ők mennyire jó háziasszonyok. Aztán majd jön a gyerek, meg a sok kérdés, hogy miért nem foglalkozik a férjem velem/a gyerekkel? Azért, mert ha eddig kényelmes volt neki, minek változtasson?
A másik, hogy hogy zajlik nálatok egy nap? Hazaértek mind a ketten a munkából, és ő leül netezni, ti meg estig takarítotok? Mennyivel egyszerűbb együtt megcsinálni a dolgokat, és aztán több idő jut egymásra. Nekem nem kéne olyan pasi, aki mereszti a seggét, miközben én síkálom a padlót.
Természetesen mindez nem érvényes, ha otthon van a feleség, és a férj tartja el, akkor ő azzal "tesz be a közösbe", hogy elvégzi az otthoni munkákat. Hangsúlyoznám, hogy én arról beszélek, akik UGYANANNYIT dolgoznak.
A katonasággal meg ne röhögtessetek, olyan munkakörben dolgozunk, hogy ha háború lenne, vinnének egyből engem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!