Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom szerint rossz anya...

Anyósom szerint rossz anya vagyok és elkényeztetem a gyerekeimet. Szerintetek?

Figyelt kérdés
A hét elején kérdeztem a gyerekeimtől,hogy mit ennének szívesen holnap. Erre fennhangon mindketten mondták, hogy a palacsintát. Mondtam nekik, hogy holnap erre nem lesz időm, de megígérem,hogy holnap után csinálok nekik. Csináltam is nekik palacsintát, erre anyósom mondta flegmán, hogy látom megcsináltad nekik amit rendeltek... Tegnap mondta a kislányom,hogy ők már úgy ennének kukoricát, mert itt a nyár és még nem is ettek idén főtt kukoricát. Gondoltam reggel kimegyek a piacra, most úgy is potom áron megkapom a szép kukoricákat, és semeddig nem tart megfőzni. Felraktam főni a kukoricát egyből piac után, kemény 10 percemet vette igénybe,közben itt volt anyósom, hogy megvitassa velem, hogy mit fog főzni ma,és jöttek a gyerekek, hogy képzeld mama,anyu kukoricát főz nekünk. Párom anyukája egyből megszólt,hogy megint rohantál a piacra és megvetted amit a gyerekek kívántak,és jött égből az áldás, hogy ez így nem lesz jó,követelőzősek lesznek,meg már most el vannak kényeztetve,és a végén azt is hozzám vágta, hogy ne csodálkozzak ha majd tini korukba a képembe vágják, hogy milyen rossz anya vagyok. Ekkor kitessékeltem az ajtón, és megmondtam, hogy majd ha ennyire rossz szülő vagyok, nem kell végig nézniük, ahogy elrontom az unokáit... A szomszédoktól pedig most azt hallottam vissza, hogy őt mennyire megsértettem, meg,hogy én utálom őt, és hogy direkt ki akarok szúrni vele, meg hogy túl reagáltam ezt az egész. Szerintetek is túl reagáltam?
2013. júl. 31. 11:16
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sok háziasszony örül neki, ha megmondják, épp mit főzzön, mert elég sokaknál hallom a kétségbeesett kérdést: "Megint mit főzzek?" Így mindenki jól jár; te is tudod, hogy amit aznap csinálsz, annak örülni fog a család.

A gyerekeid mondhatni teljesen hétköznapi és átlagos árú ételeket kértek, amit gondolom, máskor is megcsinálsz/megveszel, ha úgy van. Vagy anyós szerint az a rend, hogy még véletlenül sem olyan étel kerül az asztalra, amit az ember gyermeke megkíván? Mondjuk amúgy is csinálna palacsintát, de a hét későbbi felében tervezte be, akkor már csak azért sem csinálja meg mondjuk hétfőn, mert nehogy már a gyerek kérése teljesüljön? Érdekes meglátás...

Szóval max. akkor tudnának a nyakadra nőni, ha mindig nyalánkságot kérnének, meg olyan értékűt, amire nem feltétlenül van keret állandóan. De most az, hogy épp palacsintát szeretnének, vagy kukoricát, aminek egyébként is szezonja van, akkor mit kell ezen anyósnak fennakadni?

2013. júl. 31. 12:18
 22/33 anonim ***** válasza:
87%
Nagy-nagy lájk a férjednek. :D
2013. júl. 31. 12:20
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Még ha decemberben kérték volna azt a rohadt kukoricát....
2013. júl. 31. 13:14
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, nem ez volt az első húzása. Jól tetted:)

Én még sosem raktam ki anyósomat, de én is hasonlóan egyszerűen reagálok ezekben a helyzetekben.

Legutóbb pl. kiraktam egy "Nevelési tanácsok" c füzetet, egy kis bevezetővel a bejárat mellé, és megkértem mindenkit, hogy a baba érdekében a fontos tanácsokat inkább írásban közölje, ne szóban.

Gondolom, ha olyan fontos, akkor veszi a fáradságot és leírja. Mondanom sem kell, tök üres az egész:)

A védőnő jót röhögött rajta és mondta, hogy ezt mindenkinek javasolni fogja...

4 év alatt eljutottunk arra a szintre, hogy elég ritkán vitatkozunk!

2013. júl. 31. 13:22
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy rosszul érezd magad a történtek miatt, ugyanis tökéletesen igazad volt.

Az anyós azzal, hogy le-rossz szülőzött téged, ugyanúgy megbántott, mint te őt azzal, hogy kiraktad.

Ez a te családod. A te felelősséged. Ő vendég. Legfeljebb tanácsot adhat...

2013. júl. 31. 13:26
 26/33 A kérdező kommentje:

23-as... :D:D:D:D:D

Köszi a Nevelési tanácsadós füzet tippet, megfogadom szerintem én is. Nem egy rossz ötlet... :D

2013. júl. 31. 13:32
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Anya a mai napig kérdezi hogy mit főzzön, mert kitaláni nehezebb mint megcsinálni, kb.

Teljesen jól csináltad, és szerencséd - illetve ez a normális - hogy a férjed melletted áll. Szerintem neki kellene beszélnie az anyjával hogy merre hány méter.

Ettől függetlenül lehet hogy elkényeszteted a gyerekeket, de ezt sem értem, hogy miért nem lehet elkényesztetni. Unokahugom is el van kényesztetve, kb nincs olyan nap hogy ne kapna valamit, de a hisztizésről teljesen le van szoktatva és tud viselkedni.

2013. júl. 31. 14:56
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd már meg anyóstól, hogy akkor ezek szerint a fiától se kérdezd meg, hogy mit enne, mert azzal elkényeszteted? Gondolom, te lennél a világ legszemetebb menye, és legrosszabb felesége , ha a fiának minden nap más kaját készítenél, mint amit kérne... :) nagyon ügyes vagy, hogy így megvédted magad, és meg is kellett, mert annál nagyobb sértés, minthogy nem vagy jó anya, szerintem kevés van!
2013. júl. 31. 15:33
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez anyósod szegénységi bizonyítványa. Elkényeztetni azzal a gyereket, hogy azt kap enni, amit kér... Szánalmas ez a nő, nem irigylem ahogy felnőtt mellette a férjed, ha nem az utóbbi években hülyült meg.

Nyilván nem hagyja a gyereknek az ember, hogy csokit egyen egész nap meg sajtos pufit vagy ilyen szarokat, de ezzel elkényeztetni, hogy rendes kajából ehet, amit szeret... Nem is értem, miért ne lehetne a gyereket megkérdezni, hogy mi legyen az ennivaló? Hülye tán, hogy nem lehet véleménye? És szerintem az is természetes, ha valaminek szezonja van, és tudod, hogy szereti, vagy kéri, akkor kap. Kivéve, ha nincs rá pénz.

Komolyan mondom, már-már ijesztő anyósod. Sajnálja tán a finomat az unokáitól?

2013. júl. 31. 16:39
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
ha a férjedet se érdekli ( ahogy olvastam) akkor ne törődj vele :D
2013. aug. 1. 00:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!