Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A gyámügy elviheti ezért a...

A gyámügy elviheti ezért a gyerekeimet?

Figyelt kérdés
Adott egy szórakozóhely ahol minden pénteken karaoki van 21-04-ig.Szeretünk oda járni a 15 éves lányommal.Ő nem szokott alkoholt fogyasztani,én 1-2 vörösboros kólát (de ettől természetesen nem vagyok berúgva)Erre most rájött az ex anyósom és azzal fenyegetőzik,hogy felnyom a gyámügyön és elviteti a lányokat nevelő intézetbe.Én úgy tudom,hogy ha szülői felügyelettel van ott és nem fogyaszt alkoholt,akkor nem lehet belőle probléma,de kicsit elbizonytalanodtam.Tanácsokat szeretnék kérni olyantól,aki tudja a jogszabályokat:Előre is köszönöm.

2013. júl. 21. 11:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Magyarországon egyelőre még úgy működnek egyébként is a dolgok, hogy nem neked kell bizonyítani a dolgokat, hanem nekik kell próbálkozni.
2013. júl. 21. 14:50
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

1. A negatív bizonyítási kényszer itt működik, tehát azt nem lehet kérni, hogy te bizonyítsd be, hogy NEM iszik a lányod alkoholt. Azt kell tudni bebizonyítani, hogy igen, iszik. Ez meg ugye nem fog menni.

2. Szerintem nem jó ötlet, hogy mostantól ne járjatok oda, hanem otthon legyen karaoke, mert abból a banya csak azt szűri le, hogy ő nyert, irányíthat, fenyegethet titeket. Le kell sz..ni a fejét és nem foglalkozni az agyrémeivel, akkor talán megunja.

Egyébként akkor én full alkoholista vagyok ám! Nyáron van, hogy minden nap megiszok edzés után egy citromos sört, és én viszont a saját 13 éves fiamat is rohadtul veszélyeztetem, mert meg szoktam engedni, hogy beleigyon. Basszus! Milyen iszonyat mennyiségű alkohol kerülhet vele a szervezetébe! Aki meg azzal jönne, hogy ez vezet az alkoholizmushoz, hát nálunk bevált ez az "engedékenység", a nagyobbik fiam 20 éves, ő is belekortyolhatott, és nem lett piás, kifejezetten társasági ivó.

2013. júl. 21. 17:45
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

fura... engem nem kísérgetett anyám 15 évesen bulizni, mégsem lettem se alkesz, se prosti, se bűnöző.

a vénasszony csak fenyegetőzik és csinálja neked a feszkót. lehet kimennek környezettanulmányra, körbeszaglásznak a suliban a tanároknál, de ha semmi gázosat nem találnak, akkor a banya puffoghat tovább magában.

15 évesen egyedül jártam szórakozni, hajnalig ott maradhattam, anyám tudtával és engedélyével. ebbe sem szólhatott bele senki.

2013. júl. 21. 23:24
 24/27 anonim ***** válasza:

15 éves gyereket nem vesznek el csak úgy,hanem őt kérdezi meg egy pszihológus ha a biróság ugy dönt.

De első körben szerintem inkább kiröhögik,rajtad meg csodálkoznask,hisz átlag 15 éves anyuka nélkül jár bulizni.

2013. júl. 22. 09:09
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Ex anyósod egy igazi banya. Ne is foglalkozz vele. Manapság 15 évesek már egyedül járnak szorakozni mégsem viszik el őket a szüleiktől.
2013. júl. 22. 12:46
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda banya!!! Ne félj tőle, ezért nem vehetik el tőled a gyereket, az előttem szólók szépen leírtak mindent!
2013. júl. 22. 13:28
 27/27 anonim ***** válasza:

Szerintem se aggódj.

Volt már bírósági ügyem (válás, munkügyek), tiszta bürökrácia az egész: papír nélkül levegőt se vehet.

Miféle papír (véralkoholvizsgálat, rendőrségi feljegyzés...) van rólad és a lányodról???

SEMMI.

És, ha volna - hogy kerülne ez hozzá?

Nem úgy van az, hogy bemegy a gyámügyre, hogy vegyék el a lányt tőled, azok meg ugranak is! :D

2013. júl. 22. 22:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!