A volt barátom aláirta az apaságit de nevére nem vette nem látogatja 3évig és biroságra megy elviheti hévégére?
4-es légy szíves NE általánosíts!
Én is elváltam, és teljesen korrekten, normálisan a mai napig megbeszélünk sok mindent, gyerekek kapcsán is együttműködünk és alkalmazkodunk egymáshoz!
Baráti hangnemben beszélgetünk, nevetünk, emberi módon viselkedünk!
Persze, egy három évesnek az a legjobb, hogy beállít egy számára vadidegen férfi, és azt mondja: szia, én vagyok az apukád, és nálam alszol hétvégén.
Kérj tanácsot a területi családsegítőktől.
Persze, hogy elviheti, a láthatási jogot törvény biztosítja, nem kell hozzá papír.
Az a gyereknek is joga, nemcsak a különélő szülőé!
A nevelő szülőnek meg kötelessége ezt engedni, sőt, biztosítani.
Ha bíróságra megy ezzel, nyerni fog!
Ha nincs szabályozva a láthatas, akkor tulajdonképpen bármikor elvihetné. Amit tenni tudsz, az egy bírósági beadvány a láthatas szabályozására.
Kedves okoskodók, a gyereknek valóban joga van z apahoz, az apának meg a gyerekhez. Itt azonban 3 évig nem találkoztak, tulajdonképpen vadidegeneke egymásnak. Eselyes, hogy a gyerek nem maradna mg vele es az apa se nagyon tudna mit kezdeni a gyerekkel. Fokozatosan kell bevonni az életébe. Először anya vagy ismerős felügyelete mellett hozzaszoktatni, aztán nehány órára kettesben hagyni, később me kehet próbálni egy teljes napot es ha működik, akkor lehet szó hosszabb időről is.
Nem értek néhány dolgot.
Én is végigjártam az apasági nyilatkozat és a gyerektartás, gyerekelhelyezési procedúrát és annak egyenesági következménye volt, hogy az ő nevét kapta (a születés előtt tette az apaságit és ezt a nyilatkozatot vinnem kellett a szülőszobára). Majd a gyerektartásnál a bíróságon automatikusan került a végzésbe a láthatási jog és annak kerete pontosan meghatározva. Anélkül, hogy a bíró ezt tőlünk megkérdezte volna, hogy hogyan szeretnénk. Mi csak annyit mondtunk, hogy mindent megbeszéltünk és megállapodtunk. A bíró csak egy szokásos formulát írt le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!