A volt barátom aláirta az apaságit de nevére nem vette nem látogatja 3évig és biroságra megy elviheti hévégére?
Ha nem kérte a láthatás megállapítását, akkor természetes, hogy nem kerül bele a papírokba. Nálunk is volt hasonló. Én akkor megkérdeztem az ügyvédemet, hogy a láthatással kapcsolatban mi legyen, tekintve, hogy az apa összesen kétszer látogatta a fiát, és feltehető volt, hogy nem fog eljönni a tárgyalásra sem (nem is jött el). Mondta, hogy én azzal ne foglalkozzak, ha nem kéri, akkor nem lesz megállapítva láthatás, így ha egyszer beállít, hogy most elvinné, akkor jogilag nem teheti meg. Persze ha én akarom, elengedhetem vele, de ha nem akarom, akkor nem.
Nézd, a ti esetetekben is ez van, ha meg tudtok egyezni, akkor elengedheted vele, de ha nem, akkor szükség lesz egy új tárgyalásra a láthatás megállapítása miatt.
szerintem beszéld meg vele, hogy először csak menjen át hozzátok, esetleg hármasban menjetek valahova, mert a kisgyerek konkrétan azt sem tudja, kicsoda, félni fog tőle. 2-3-4 ilyen alkalom után elviheti. És ez a gyerek érdeke, mert ha egy számára vadidegen elviszi, csak sírni, félni fog egész nap, és utána már hiába magyarázod meg neki, ki a bácsi, félni fog tőle, elég komoly trauma lehet ez egy kisgyereknek!
egy szociális munkás (családsegítős)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!