Elviheti-e a nagymama a gyereket, ha az apa nem viszi el nyáron? Nem egy helyen laknak, mondhatni az ország túlsó felén él az apa, a fiam és én meg aztán még messzebb.
Az apa elviszi. Aztán arra bízza akire akarja. Szerintem.
Bár szerencsére mi normálisan meg tudunk egyezni mindenben, exanyósom is jó fej, sokat van a gyerekkel. Nem akarok "beszólni" de ha anyósoddal nincs gond, a gyereknek is jó lesz picit nyaralni.
Akkor ezek szerint te neveled,apukának láthatása van csak.
akkor ha apuka érte megy meghatározott láthatási időben,akkor neki oda kell adnod.
De a nagymamának nem,ő csak láthatja abban az időben amikor apuka engedi (és elviszi)
Köszönöm az értékelhető válaszokat. Sajnos elviszi, ebben a kérdésben nagyon "agressziv". Meg akarja mutatni az unokáját mindenkinek. A bírósági határozat a gyerek 3. évéig nem engedte neki. Mondtam neki, hogy elviszem én magam hozzá, de azt felelte én nem kellek neki, nem is akar vendégül látni.
Azt tudtam, hogy láthatási joga a nagyszülőknek is van, de ezek szerint el is vihetik.
Szerintem sem kell odaadnod. Mi az, hogy agresszív? Akkor pláne nem adnám oda. Egyébként tényleg kérdezz meg egy szakembert - gyámhatóság, ügyvéd, ilyesmi - de a nagyszülőnek alanyi jogon nem JÁR láthatás, én olyat még életemben nem hallottam. Talán a bíróságon kezdeményezheti az olyan nagyszülő, akinek a gyermeke nem él a láthatási jogával - mint ahogy korábban is írták, nyilván az apja elvihetné hozzá- de ha nem tartja a gyerekkel a kapcsolatot az apa, akkor az nem jelenti azt, hogy automatikusan átszáll a nagyszülőre a láthatás. Nem öröklés ez. Amúgy én büntető szakterületen dolgozom, nem vagyok polgáriban annyira otthon, de elváltam, megállapítottak láthatást az apának, aki időnként elviszi a nagyszülőkhöz a fiamat. Hiába közeli településen (30 km-re) laknak, még nem volt ott napokat a gyerek, pedig 10 éves. Szóval azért ha ennyire utálnak, szerintem nem kell az erőszaknak engedni. Megint más, ha a gyerek annyira szeretné őket (a nagyszülőket) akkor az ember félreteszi a büszkeségét és odaadja, ha utálnak, ha nem, de ha a gyerek idegenkedik tőlük, akkor kizárólag rövid látogatásokról lehetne nálam szó az én társaságomban, akár utálnak, akár nem. Ha úgy látom, hogy szereti a gyerek a nagyszülőket és megbízhatóak, akkor már később elvihetnék napokra. De csakis akkor.
Nehogy már a nyúl vigye a puskát!
35/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!