Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Te is kitiltottad volna az...

Te is kitiltottad volna az életetekből az anyóst? Hogy lehet valaki ilyen szívtelen?

Figyelt kérdés

Januárban 37 hetes terhesen párommal együtt autóbalesetünk volt,engem azonnal császároztak,napokig nem tudtam magamról,páromat 3 hétig mesterségesen altatták,annyira rossz állapotban volt.

A kislányunknak szerencsére nem lett baja,épen kiszedték belőlem.

Anyósom sosem szeretett,a terhességemet végigveszekedte,mindenáron hzzánk akart költözni és hogy a kicsi az ő nevét kapja.Ezt se én,se párom nem akartuk,kaptuk is a szidalmazást ahányszor a közelünkbe került.

A balesetkor az én telefonom daradobra tört,pároméból az anyjáét megtalálták,értesitették.

Mire magamhoz tértem,a 3 napos lányunk anyós keresztnevét viselte és anyós eliditotta a gyámhatóságnál,hogy ő vihesse haza a picurt.

Tomboltam,párom élet-halál között,anyósnak meg a legfontosabb hogy szétcincálja a családunk.

Bejött hozzám anyós,és közölte hogy bárcsak ott maradtam volna,ő felnevelné a gyereket,és párom is vissza menne hozzá,helyreállna a rend,én úgyis csak felesleges vagyok.

Szüleim megérkeztek végre,24 órában velem volnak,nem engedték többet be anyóst se hozzám,se a picurhoz.

Végül átírták a nevét a tervezettre (csak korházi papirra került fel anyós neve,később lett rendes nevén anyakönyvezve).

Két hét múlva kiengedtek,páromat is felébresztették rá egy hétre,majd hazaengedték őt is,rehabilitációra járok vele azóta is.

Anyóst kitiltottam az életünkből,egyikőnket se látta a kórház óta.

A család párom felőli része azóta is támad,hogy ilyet nem lehet,mégiscsak a kicsi nagymamája,de én nem engedek,felőlem fel is fordulhat aki a halálomat kívánja.

Ti mit gondoltok?

28/N

2013. júl. 3. 09:29
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
9%

Hadd kérdezzem meg, a férjed mindeközben hol volt?

Akárhány meny-anyós konfliktusról olvasok, sosincs megmelítve a férj, hogy rendet tenne!

2013. júl. 3. 10:27
 22/65 A kérdező kommentje:

Köszönöm,én is remélem,mert elég húzós fél év van mögöttünk,nem így gondoltam a babázós első fél évünket.

Bár már én is pozitívabb vagyok,már nem kell bejárónő (egy csecsemő és egy akkor még mozgásképtelen férj mellett másképp nem ment),már párom is meg meri fogni a picurt,órákig eljátszanak,4 hónap mosolynélköliség után végre mosolyog a lányára.

Végre el tudok úgy nyúlni a kanapén,hogy nem kell attól félnem,hogy pánikrohama lesz,hogy attól fél,kárt okoz a kicsiben (másik autós hibája volt a baleset,de párom magát okolja mai napig,mondván el kellett volna tudnia rántani a kormányt jobban),végre kezd hallgatni rám és a pszihológusra.

2013. júl. 3. 10:29
 23/65 anonim ***** válasza:
100%

Édes istenem milyen emberek vannak. Kérdező, én a helyedben egy pofont is lekevertem volna a banyának, mielőtt kivágom, mint macskát...

Felháborító ez az egész névadás és gyámügyes eljárás a részéről. Ez egy önző zsarnok, nagyon jól tetted, hogy a közeletekbe se engeded.

Mielőbbi gyógyulást nektek!

2013. júl. 3. 10:30
 24/65 A kérdező kommentje:

10:27

Talán olvashatnád az egészet mielőtt hülyeséget kérdezel: kórházban volt a férjem, majd itthon, idegrendszersérüléssel.

Beteg,nem terhelhetem ilyennel.

A baleset előtt rengetegszer helyretette anyóst.

2013. júl. 3. 10:31
 25/65 A kérdező kommentje:
Ha nem lettem volna begyógyszerezve,és nincs törve csuklóm,bordáim,akkor lehet lefogni kellett volna.Fizikailag nem voltam képes semmire.Szüleim tették ki (szó szerint,apám ragadta karon,és fenyegette rendőrrel).
2013. júl. 3. 10:34
 26/65 anonim ***** válasza:
30%

ma 10:24

én voltam az 5ös is,láthatod,h egyetértek a kérdezővel,aztán jöttek itt a tipikus fiús anyuka stb. erre írtam h nem feltétlenül lesz belőlük rossz anyós...aztán ezt szépen lepontozták. csak így jön ide

2013. júl. 3. 10:38
 27/65 anonim ***** válasza:
49%

Nem olvastam el a hozzászólásokat, de el fogom.

Én nem vagyok anyós ellenes, de amit leírtál az kiverte nálam a biztosítékot.

A halálodat kívánta, nem tartotta tiszteletben a döntéseteket, mindenáron jogot akar formálni a gyereketekre, de nem csak úgy hogy szeretne nagymamaként részt venni az életében, hanem kizárólagosan magának akarja, mintha legalábbis a tulajdona lenne.

Nem vagyok híve a családtagoktól való eltiltásnak (a sógornőm csinálja ezt, mert nem bírja elviselni, hogy a gyerekei szeretnek minket, és gyűlöl bennünket), szóval engem elég érzékenyen érint ez a téma. De amiket leírtál... Azt hiszem ez lenne az az eset, amikor én sem lennék kíváncsi többé a férjem anyjára. Megbocsájthatatlan amit tett. Ha elmenne hozzád és ŐSZINTÉN bocsánatot kérne tőled, akkor talán elgondolkodhatnál, hogy a közeletekbe akarod-e még engedni. Ha úgy teszel mintha semmi sem történt volna, és normálisként kezeled, akkor csak rosszabb lesz veled szemben. Mi is próbáltuk elfogadni sógornőmet, lenyeltük neki a sok bunkóságát, rosszindulatúságát, de csak rosszabb lett. Talán jobb ha megszakítjátok vele a kapcsolatot ha nem változtatja meg a hozzáállását gyökeresen. A töredelmes és őszinte bocsánatkérés a minimum amivel kezdenie kellene. És mondom mindezt úgy, hogy a sógornőmnek hála én mindig a menyekben keresem először a hibát.

A párodnak mielőbbi gyógyulást!

2013. júl. 3. 10:44
 28/65 A kérdező kommentje:

Nem csak a fiús anyukák tudnak ilyenek lenni,van anyósnak egy lánya is,az ő férjét ugyanúgy utálja ahogy engem.Pedig ott lányos anyukaként szerepel.(sógort azért utálja,mert nem diplomás,szerinte nem való a lányához,hiába lassan 10 éve élnek boldog házasságban)

Anyukám is fiús anyuka is,van egy öcsém,a felesége imádja anyukámat,bizalmasabb a viszonyuk mint a saját anyjával.

Ez csupán személyiségfüggő.

2013. júl. 3. 10:44
 29/65 anonim ***** válasza:
0%
elárulod, hogy milyen nevet akart a anyós illetve, hogy ti mit szerettetek volna?
2013. júl. 3. 10:56
 30/65 A kérdező kommentje:

Anyós Erzsébet,ezt a nevet akarta a lányunknak is.

A lányunk Dóra lett.

(nem anyós neve volt a baj,lehet szépen becézni,hanem semmi olyan nevet nem akartunk,ami van a közeli rokonságban)

2013. júl. 3. 10:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!