Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Soha nem leszek igazi családtag?

Soha nem leszek igazi családtag?

Figyelt kérdés

Nagyon furcsa nekem,ahogy párom édesanyja viszonul hozzám! Nálunk az a szokás,ha anya főz,akkor dupla adagot küld,nekem,és páromnak! Ha süt,akkor küld nekem,és páromnak! Ha vesz nekem joghurtot vagy csokit,akkor azt páromnak is! Ha szülinap vagy névnap húsvét karácsony,akkor párom is kap meglepit,mert ahogy szüleim mondják,nekünk már van egy fiúnk is,nem csak egy lányunk! Hetente 1x találkozunk,felváltva! Egyik héten én megyek,következő héten ők jönnek!

Viszont anyósjelölt teljesen más! Ha valamit főz,nagyon ritkán hoz. Oké.nem is várom el,hiszen külön háztartás vagyunk! Kb. 10 perc sétára lakunk tőle,biciklivel 3 perc,mert lejtő! :) Állandóan vásárol a kicsi fiának,joghurtot,somlóit meg ezt-azt,és telefonál,hogy menjen fel,egyen joghurtot,mert vett neki. Nekem nem vesz,csak a fiának! Volt hogy vett neki egy joghurtot,és párom haza hozta,akkor sem mondta,hogy legközelebb 2-t vesz,csak a fiának mindig! Párom elment nyaralni egy hétre,én minden nap mentem hozzá 34 fokban cseresznyét szedni! Kaptam is,és meg is köszönte a segítséget,de már beszélt is fiával telefonon,hogy jajj,ha haza jössz főzök neked gyümölcs levest! Jó hideget,majd berakom a hűtőbe! Mondom neki akkor én nem is főzök,mert ebben a melegben nem is eszik olyan sokat,meg tudom,hogy szereti a gyümölcslevest,biztos jól be is kajál... :) Hát párom haza jött,du. felment anyujához beköszönni,és persze nekem nem küldött levest,pedig tudta,hogy nem főzök! Jó,nem gáz! Szülinapomra annyit nem mondott bú! És nem is úgy kezel,mintha a lánya lennék,pedig megyek neki vásárolni,ha szól,leszedem a cseresznyét,amit mond megcsinálom,pedig a 33 éves lánya otthon van,és egész nap a szobában fekszik! Én meg dolgozok 8 órát naponta,részben fizikai,segítek neki,h kell,aztán estig a kertben vagyok,főzök mosok takarítok... de valahogy mégsem értékel. Kinevet,mert nem tudok kapálni (31 éve próbálom,valahogy nem megy),de a kert nagyjából rendben van,mert gazolok.

Ja,és persze heti 3-4 alkalommal lejön megnézni a kicsi fiát! Ettél fiam? Főzött a K? Mit főzött?

Annyira tipikus pici fiam anyuka... Pedig a pici fia egy abszolút önálló lassan 36 éves férfi,aki meg tud állni a saját lábán!

Nincs különösebb bajom anyós jelölttel,és ne értsetek félre,nagyon sokat segített a költözésnél,és az ott maradásban is segít,csak bánt,hogy tudom mindent a kisfiáért tesz,és engem igazából semmibe vesz.

Hú de jó volt ezt leírni valakinek! :) Párommal is beszéltem erről,abszolút mellettem áll,de látom rajta,hogy nem tud változtatni ezen,és ez ilyenkor bántja,és inkább fel sem hozom a témát!

2013. jún. 26. 20:47
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Jézusom 1-es,ez nagyon durva,szó szerint könnyeket csalt a szemembe! :(

Annyira ugyanez a helyzet velünk is! 1 év után terhesség,9. hétben vetélés,műtéttel befejezve,és csak a sogornő önös érdeke... Én sem tudom felfogni,hogy lehet valaki ennyire bunkó,és akaratos,és hisztis,és ilyen önös érdekű! Hozzáteszem sogornőm ki sem teszi a lábát a szobából,anyuci főz mos rá,33 éves,és szó szerint nem csinál SEMMIT! Ki van nylva a feneke,mit főzzek,mit ennél,és amikor megjegyeztem,hogy I. is szedhetné a cseresznyét,akkor az volt a válasz,hogy ő szegény fáradt,mert 12 órát dolgozik naponta! Asszisztens a csaj,és mindig azt panaszkodja,hogy unatkozik bent a melóhelyen,ennek ellenére kapja a rohadt jó fizetést a semmiért,én meg 8 óra részben fizikai meló után megyek minden nap cserit szedni,aztán haza a kertbe,szó szerint reggel 6-este 8-9-ig dolgoztam,aztán mosogatás vacsi fürcsi,alvás...4:30-kor csörög a telefon... Szegény én nem volt ám,csak szegény lányom... :( Mindegy,nem is kell engem sajnálni,de piszkálni sem,hogy milyen vékony vagyok...hát eszek én rendesen? Igen eszem,csak lemozgom! Nem úgy,mint kedves sógornő,aki kb. 110 kiló,és sír állandóan,hogy nem tud fogyni! De egy gyümi tortát megeszik együltő helyében két tányér ebéd után,és utána jöhet minden más,szó szerint egész nap eszik,és nassol... :S

2013. jún. 27. 21:37
 22/26 anonim ***** válasza:

Hát nem irigyellek Kérdező. Jobb lett volna ha privit írok, mert elég jól lenullázták a válaszomat.:/

Szerintem amúgy irigy rád a sógornőd. Nem csinál semmit csak eszik meg unatkozik egész nap, gondolom nincs pasija sem, erre jössz te és elveszed az egyetlen férfit az életéből - a tesóját. Arra nincs mentség amit a babáddal kapcsolatban mondott, de az ilyen dolgok könnyen vissza tudnak ütni. Ha egyszer netán ő akar majd gyereket és neki nem jön össze simán, akkor talán majd megérti, hogy milyen nagyon szemét volt veled. De lehet, hogy akkor sem. Végülis mindegy, nem a mi dolgunk igazságot tenni. Már az is szörnyű, hogy az én sógornőm ilyen "furcsa", az meg egyenesen elborzaszt, hogy ebből a fajtából több is létezik.

1-es

2013. jún. 28. 19:59
 23/26 A kérdező kommentje:

Szia!

Én nyomtam neked a zöld kezet cserébe! :)

Hát azt jól látod,hogy hugicának nincs pasija... Nem is lesz,ha így folytatja! Már évek óta nincs neki,talán 2 volt egész életében,mert senki nem marad meg mellette! Még barátai sincsenek... Barátnő az a főnöke,és ennyi! Meg az anyja van,akit cselédnek használ! Amúgy van egy betegsége,nem akarja megműttetni magát,és már ott tart a dolog,hogy ki kellene venni a méhét... mindig azt mondja neki nem is kell gyerek... szóval szerintem nem is akar,és nem is érdekli,hoyg lesz-e neki! :( Szörnyű! Az anyjáról is úgy beszél... már az idegeire megy,nem bírja elviselni,meg hoyg nincs magánélete mellette,nem bírja tovább... pedig afenekét is kinyalja neki... De önző,ha neki kell valami,akkor mindinki ugorjon,ő viszont cserébe... semmit! Max a pénzzel vagdalózik,mert ő úgy tud szeretni,hogy pénzt ad,vagy megveszi ami kell,de egy kedves szava nincs! :( Undorodom attól a nőtől,és tényleg szörnyű,hogy elég sok ilyen ember van a világon! :(

2013. jún. 30. 16:41
 24/26 anonim ***** válasza:
58%

Ez nekem nagyon fura, amit írsz. Itt kérdezték többen, h miért kéne, hogy vegyen neked is csokit? Nem kellene, csak éppen fura hogy nem teszi. a párom anyukája mindig vesz nekem is dolgokat. jó pl. múltkor vett a páromnak egy neves kólát, nekem meg nem, de az most ilyen így jött ki. De amúgy mindig szokott venni nutellát nekünk, pedig tudja, hogy azt én szeretem, nem is a párom. Én anyukám is mindig egy tonna kaját, sütit küld. Mindenki kap mindenkitől ajándékot karácsonyra, meg ilyesmire. Sőt pl én anyuméktól nem kaptam semmit húsvétra, mert már felnőtt vagyok, de párom anyujától kaptam.

Szóval ez nem kell, nem kell kérdés, hanem egyrészt illem, ha együtt él valaki a gyerekemmel, nyilván nem egy adag valamit küldök, másrészt meg szeretetből fakadó gondoskodás.

Exemnek az anyukája pl nem is szeretett engem, mégis mindig nagyon klassz dolgokat kaptam karácsonyra, meg küldött nekem is sütit,ha épp ott voltunk vett nekem is kinder pinguit, ilyesmik.

2013. jún. 30. 17:14
 25/26 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,te fogalmaztad meg jól a dolgokat!

Szeretetből fakadó gondoskodás,és hát igen,illem! Engem is úgy neveltek,hogy ha egyik kap,akkor a másiknak is kell! :) Én ezt láttam otthon,ebben éltem,és élek a szüleim részéről. Sajnos nem vagyunk egyformák. :(

2013. júl. 2. 08:08
 26/26 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Szerintem is igazam van, mégis bazira le lettem pontozva. Nem tudom miért, bár érdekelne, hogy ki szerint illik elmenni valahova, egyiknek vinni valamit, másiknak nem, vagy épp küldeni egy adag akármit.

Ezek szerint akik lepontoztak, azok, a mennek egy 3 gyerekes családhoz, ahol pl. csak az 1-ik a keresztgyerekük, akkor annak viszenek csokit, a másik kettő meg nézi, hogyan eszi? Hát ez khm. elég érdekes...

És itt is ugyanez a helyzet. Azért mert a kérdező felnőtt, még eléggé osszul eshet neki ez a direkt mellőzés, ami szerintem bunkóság és tiszteletlenség.

2013. júl. 2. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!