Hogyan lehet túlélni az anyós-meny konfliktust?
Figyelt kérdés
Amióta terhes vagyok teljesen kifordult magából az anyós, és ránk akar telepedni. Amióta megvan a baba is szó szerint, ide akar jönni, hogy megmutogassa,mit hogy kell..egy ellenség lettem a számára,és bár a fiával már javult a kapcsolata, és a fia már beszélt vele,hogy ne szóljon az életünkbe.Főleg mikor kettesbe vagyok vele,most is ossza a jótanácsait..A helyzetet nehezíti,hogy van egy lánya, akivel szintén picit megromlott a viszonyunk,az anyóst meg zavarja, ha nem az van,ahogy a lányáéknál történnek dolgok...ott is vannak gyerekek.Akármit csinálok mindenbe csak a rosszat látja, és szinte már frusztrál ha itt van,hogy éppen milyen hibát lát a gyerek körül..Már szinte alighogy megszületett a gyerek,fájt a hasa,azon gondolkodott milyen betegsége lehet, napokig itt volt..a megnyugtató szavak helyett, mindig rámijesztett a negatív dolgaival,aggódásaival..a fia háta mögött mégjobban mondja a dolgait,mit hogy kéne,és velünk akar lenni hétköznap..Fáj, hogy a terhességemet és az első hónapokat konfliktusok és veszekedések árnyékolták be,amik a férjemen csattantak..nem tudom mit tegyek,meddig fajul, nem akarom,hogy a kapcsolatunkra rámenjen...mert sokszor a párocskámnak mondom,miket mond az anyós nekem,és hogy nem változott a helyzet. Gondolom az anyós arra vár, a fia megint mikor támad neki,hogy elmondhassa árulkodtam.2013. máj. 28. 12:52
1/31 anonim válasza:
Hallgasd meg de nem kell elfogadni a tanácsot, más nem lehet csinálni.
2/31 anonim válasza:
Nem kell beengedni. Telefont nem kell felvenni.
3/31 A kérdező kommentje:
És ha nem kívánjuk hogy egész nap itt legyen?
2013. máj. 28. 12:59
4/31 anonim válasza:
Én ráhagyom. Elmondja, én helyeselek, aztán úgy csinálom, ahogy én jónak látom. Fölösleges vele leállni folyton vitatkozni. Ha ellenkeztem, csak folytatta és folytatta, hogy meggyőzzön. Most már annyit mondok, hogy "oké, jó" vagy "igen". Sokszor már nem is figyelek rá, hogy mit mond, csak helyeslek. De nem érdekel, mert én így nyugodtabb vagyok, neki meg nem kell tudnia, hogy rohadtul nem úgy csinálom, ahogy ő azt szeretné. Nem fogom magam más hülyeségei miatt idegesíteni...
5/31 anonim válasza:
Mondd azt, hogy dolgod van, elmész az egyik barátnődhöz, sétálsz egyet vagy bármit, és gondolom csak nem marad addig ott. Egy idő meg úgyis leesik neki, hogy ne mászkáljon oda annyit.
6/31 anonim válasza:
Akkor megmondjátok, hogy ne jöjjön.
8/31 A kérdező kommentje:
Ne jöjjön=újabb konfliktus, hogy ő csak az unokájához jön,hogy lássa,közbe meg engem tanítgat mit hogy kell...
2013. máj. 28. 13:02
9/31 anonim válasza:
Ismerôs a helyzet,sajnos nálunk ugyanez a szitu..de én és a férjem ott tartunk,hogy csak ha vmi fontos dolog van,akkor beszélünk az anyósommal.Nekem is mondogatta,mit hogyan kell,de egy idô után betelt a pohár és beolvastam neki,aztán ez kevés volt..beolvasott a férjem is neki.Szerintem eleinte finoman közöld vele,ne szóljon bele a dolgokba,aztán ha nem birod,olvass be neki,különben nem lesz nyugodt életed.
10/31 anonim válasza:
Akkor meg viseld....
Meg kell neki mondani a férjeddel együtt: anyuka, jöjjön szerdán és pénteken 10-12 között. Előtte alszunk, utána dolgunk van.
Amikor ott van, akkor ne csinálj semmi olyat, amibe beleköthet (vasalás, főzés, takarítás) hanem pihenj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!