Miért nem várnak a fiatalok az összeköltözéssel és mennék inkább anyóshoz/apóshoz, amiből tudják, hogy sok konfliktus lesz?
Én a saját szüleimmel nem tudnék már együtt élni, nemhogy másokkal.
Egy nőnek ahhoz, hogy igazi családanya legyen kell a saját konyha, saját lábos...amíg ez nincs meg, addig nem érezheti magát háziasszonynak és igazi családanyának.
Ki ezert, ki azert.
En csak a sajat indokaimat tudom irni.
1. Az eletkorom miatt, ti. több gyermeket akarva nem varhatok sokat 30 felett, ha akkor ismerem meg a paromat, es ha meg mindig ez az elörelathatoan sok konfliktussal jaro helyzet a legjobb megoldas?
2. A tavolsag miatt, ugyanis hosszu tavon a 2 fel közötti 100 km nem annyira a kapcsolat elmelyüleset segiti, ebböl az elörelepes az összeköltözes...
3. Ha a fiatalember a szülei hazahoz epitett mar egy hazat (felvett hitelre, ami csak egyszeri alkalommal vehetö fel ilyen kedvezöen), furcsa lenne mashova költözni. (Megha meg is erti, hogy nekem hosszu tavon ez nem felel meg.)
4. Ha mindezek mellett mindkettönket meg a munkahelyünk is az ö (+anyosapos) hazahoz közeli, az en korabbi lakohelyemhez meg 100 km, akkor eleg furcsa, ha nem pont a ferjem (akkor meg csak parom) hazaba költözünk össze, hanem attol 100 km-re, vagy a szomszedban alberletbe...
Én két dolgot szögeztem le, amikor szóba került az összeköltözés: se az én szüleimhez, se az övéihez nem vagyok hajlandó összeköltözni, és ha egy mód van rá akkor saját lakás, nem albérlet.
8 éve voltunk együtt, amikor sikerült a költözés. Bőven elég megszokni a másik hülyeségeit, nem még egy egész családét. Mi szülőkkel mindkét mamámnál laktunk, egyik sem volt jobb. Ebből kiindulva mondtam (és annak ellenére, hogy imádom anyukámat!): se ide, se oda! Csak ketten.
Vannak kompromisszum képes emberek, és vannak nem kompromisszum képes emberek.
Utóbbiból több van, és ha ezek egy fedél alatt élnek, abból jó nem lesz.
Röviden ennyi.
Én nem ásnék el minden anyóst, meg apóst, mert van ahol még mindig divi a többgenerációs együtt élés, főleg vidéken, és a gyerekek így sokkal többet tanulhatnak a nagyszüleiktől.
Nem minden szülő házisárkány, és rugalmatlan, vagy áskálódó.
Van ahol gyönyörűen meg vannak. Őket még irigylem is, mert én is örülnék az ilyen nagy békének, de az ilyesfajta közösségben együtt éléshez bizony intelligencia kell, és nagyfokú megértés, és hát szeretet, meg türelem, meg az, hogy ne menjenek vérre az igazukért, egyszóval: érettség. Felnőtt módira.
De elég egy ember, és ez mind kivitelezhetetlen...
Amúgy meg tényleg jobb a békesség, ha tarthatatlan a helyzet, akkor külön albérlet szerintem.
Egy gyomorfekély senkinek nem kell a sok veszekedéstől.
Nem gondolod, hogy nem biztos, hogy van annyijuk, hogy fenn bírjanak 1 lakást tartani magukkal együtt?
Mert nem sokan tehetik meg.
25-ös ott a válasz a 26-osnál!
Miért kell addig összeköltözni? És akkor otthonra meg nem adnak semmit sem? Ingyen szállás/kaja minden, az gondolom jó. DE akkor várjanak, gyűjtsenek, keressenek másik állást, kis garzont.
En mashogy ertelmeztem a kerdest, mi a ferjem sajat hazaba költöztünk, amit viszont (sajnos) a szülei hazahoz epitett, azzal egy legterünek alakitottak ki a szüleivel együtt. (Marmint az elgondolas volt allitolag közös (?), penzben a ferjem altal felvett hitel es az addig megkeresett sajat penzen.)
Kerdezö, akik a szülök altal lakott es az ö tulajdonukban levö hazba költöznek, azok szerintem nem költöznek csak ugy be, elözetes megbeszeles es a szülök beleegyezese nelkül! Ha meg beleegyeznek, akkor ugyis rendben van. De ez csak a velemenyem, nem voltam ilyen helyzetben. Ha csak igy lett volna lehetösegem, sztem semmikepp sem költöztem volna se anyosomek, se a szüleim hazaba, mert sztem igy eleve el kellene fogadni a lakberendezesüket es reszben az eletvitelüket. En a mas izlese, butorai között sosem ereznem jol, "otthonosan" magamat. Pl. anyosomek nagy gyüjtök, en inkabb mindenen tuladok, amire nincs szükseg. Nekem fontos a szinekben a harmonia, es szeretem a sajat izlesem szerint alakitani, leginkabb egyszerüsiteni a dolgokat. Nekik viszont erthetöen, minden ugy jo, ahogy 40 evig ott laktak. Szüleim nem ragaszkodnak ennyire a dolgaikhoz, de ök meg pl. kevesbe vigyaznak mindenre, igy a mi butoraink, ajtok is elöbb tönkremennenek, vagy pl. dohanyoznak a lakasban, ez a függönyök-falakon is mas, mint egy nemdohanyos lakas. Nem hiszem, hogy barkire raszolhatnek, hogy pl. ne dohanyozzon, hiszen az ö elete, ugyanigy mas dolgok miatt se nagyon szolhatnek.
22.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!