Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a párod megsértett, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párod megsértett, de nem ismeri el, csak a válás/szakítás marad?

Figyelt kérdés

Tehát adott dolog, hogy egy párkapcsolatban az egyik fél megsértette a másikat. (Objektív, külső vélemények alapján is jogos a sérelmezés, mert pont az összetartozásukat érinti érzékenyen). De a "sértő fél" nem veszi észre magát, ha a "sértett fél" szóvá teszi, akkor lepöcköli, meg azt mondja, hogy a másik agyalja túl. (De közben nem így van.)

Ilyenkor ki mit tenne?

Lenyelné és napirendre térne?

Veszekedne, kirakná a másikat?

Zsörtölődne?

Vagy elfásultan leszarná a dolgot? (Ami később még megbosszulhatja magát.)

2013. máj. 23. 11:58
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%

Hát, ha a férfi a sértő fél, akkor lehet hogy tényleg nem érti mi a problémád. Lehet, hogy neked van igazad, de ha tényleg csak szimplán hülye, és amúgy szeret téged, akkor én leszarnám a dolgot.

A férjem naponta csinál olyat amin felkaphatnám a vizet, de tudom hogy szeret, és ez a lényeg, Nekem. Ha téged ez örökké zavarna, inkább tedd ki.

2013. máj. 23. 12:01
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Szakítani? Válni? Ez most komoly. Meg kell beszélni!! Persze ha azzal sért meg, hogy egyik nap felkel és azt mondja büdös k. akkor el lehet válni:) Amúgy meg van egy kicsi szánk, ha nem is rögtön, mert mindenki sértett de át lehet beszélni később is normálisan a dolgokat.
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Leírhatnád így névtelenül, hogy konkrétan miről megy a vita, mert lehet, hogy ami neked sértő, az más szerint nem az, a körülményeket, stb.

Ennyire annyit tudok mondani, hogy a pár egyik fele sem képes normális kommunikációra, ami minden kapcsolat egyik alappillére.

Gyanítom valami hétköznapi problémából sikerült óriási gondot kreálni...

4/13 A kérdező kommentje:

Öő! A történetben szereplő párocska férfi tagja a sértett, aki szereti a feleségét. A feleség az, aki sokat fanyalog, távolságtartósdit játszik és mindig kifogásokat talál, amiért nem kedves, nem figyelmes. Fáradt, fáj a feje, munkahelyi gondok, anyjával lévő gondok stb.

A baj csak az, hogy a férfi többször kérte, hogyha baj van, beszéljék meg, áll elébe, de a nő meg van győződve, hogy ő mindent jól csinál. Neki nincs baja, minek kell azt bebeszélni.

Csak mondjuk olyanokat csinál, hogy hetekig alig áll szóba a férfival, lerázza, nem kedves vele, (pedig nincs senkije, ez biztos). Ellaposodottnak tartja a kapcsolatot, pár éve már egyszer majdnem szétmentek emiatt. De nem szól a nő, csak hallgat, már a férfi érzi hülyén magát, hogy mit össze kepeszt. A férfi szívesen vinne új színt, de ő mindig is úgy állt hozzá, hogy figyelmes volt, nem hanyagolta el a nőt. De a nőnek meg ilyen befordulhatnékja, a férfi pedig, annak ellenére, hogy leghőbb vágya a kapcsolat teljes rendbetétele, két hónap múltán nagyon kezdi unni a társasmagányt és ezt a faramuci helyzetet.

2013. máj. 23. 12:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Na hát akkor ez több,mint egyszerű sértettség...

Nekem az a véleményem,hogy egy kapcsolatban mindkét félnek dolgoznia kell azon,hogy minél jobb legyen együtt. Ha az egyik nem tesz semmit,csak húzza a száját,akkor annak a kapcsolatnak nem sok értelmét látom.

2013. máj. 23. 12:18
 6/13 intrepid ***** válasza:
100%
Kérdező, ez nálam oda vezetett, hogy máshol kerestem magamnak a megértést, meg is találtam, el nem váltam, mert semmi kedvem nem volt ahhoz, hogy a fiamat kéthetente láthassam, - barátnőm volt, és nem is csináltam titkot belőle.
2013. máj. 23. 12:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
vesd fel neki a válást. lehet ő eleve ilyen típus, aki szomorkodós, melankolikus. Van ilyen. Lehet azért nem érti amit mondasz mert ő sosem érzett még ilyesmit, vagy azt tanulta, hogy dolgozni kell, otthon is mindent megcsinálni és közben ennyiből áll az élet. Ha az anyjától és az apjától ezt látta nap mint nap, hogy az élet ennyiből áll akkor csak nagyon nehezen tud ebből kimászni.
2013. máj. 23. 12:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a nő egy hisztis liba aki a másiktól várja a megváltást és ő semmit nem hajlandó tenni. A másik hajtson ő meg játssza a sértődött királykisasszonyt. Szerintem ilyen esetben vagy szakítás marad, vagy pedig ne teperjen többet a srác. A csaj azért ilyen mert megteheti. Ha látja hogy az alaptalan sértődéseire nem vevő a másik akkor abba fogja hagyni. Viszont ne ess át a ló túloldalára, ha tényleg megbántod valamivel akkor viszont engeszteld ki.
2013. máj. 23. 12:22
 9/13 anonim ***** válasza:
54%
Én is hallgatnék. Minek vitázni egy olyan emberrel aki nem tud magába nézni és elismerni ha hibázott? Teljesen felesleges.
2013. máj. 23. 12:27
 10/13 A kérdező kommentje:
9-estől kérdezem, hogy mi van akkor, ha valaki kész elismerni a hibáit, nyitott a közös megoldáskeresésre, csak éppen a másik fél még ennek a lehetőségét sem biztosítja a másiknak?
2013. máj. 23. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!