Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párod megsértett, de nem ismeri el, csak a válás/szakítás marad?
Tehát adott dolog, hogy egy párkapcsolatban az egyik fél megsértette a másikat. (Objektív, külső vélemények alapján is jogos a sérelmezés, mert pont az összetartozásukat érinti érzékenyen). De a "sértő fél" nem veszi észre magát, ha a "sértett fél" szóvá teszi, akkor lepöcköli, meg azt mondja, hogy a másik agyalja túl. (De közben nem így van.)
Ilyenkor ki mit tenne?
Lenyelné és napirendre térne?
Veszekedne, kirakná a másikat?
Zsörtölődne?
Vagy elfásultan leszarná a dolgot? (Ami később még megbosszulhatja magát.)
Hát, ha a férfi a sértő fél, akkor lehet hogy tényleg nem érti mi a problémád. Lehet, hogy neked van igazad, de ha tényleg csak szimplán hülye, és amúgy szeret téged, akkor én leszarnám a dolgot.
A férjem naponta csinál olyat amin felkaphatnám a vizet, de tudom hogy szeret, és ez a lényeg, Nekem. Ha téged ez örökké zavarna, inkább tedd ki.
Leírhatnád így névtelenül, hogy konkrétan miről megy a vita, mert lehet, hogy ami neked sértő, az más szerint nem az, a körülményeket, stb.
Ennyire annyit tudok mondani, hogy a pár egyik fele sem képes normális kommunikációra, ami minden kapcsolat egyik alappillére.
Gyanítom valami hétköznapi problémából sikerült óriási gondot kreálni...
Öő! A történetben szereplő párocska férfi tagja a sértett, aki szereti a feleségét. A feleség az, aki sokat fanyalog, távolságtartósdit játszik és mindig kifogásokat talál, amiért nem kedves, nem figyelmes. Fáradt, fáj a feje, munkahelyi gondok, anyjával lévő gondok stb.
A baj csak az, hogy a férfi többször kérte, hogyha baj van, beszéljék meg, áll elébe, de a nő meg van győződve, hogy ő mindent jól csinál. Neki nincs baja, minek kell azt bebeszélni.
Csak mondjuk olyanokat csinál, hogy hetekig alig áll szóba a férfival, lerázza, nem kedves vele, (pedig nincs senkije, ez biztos). Ellaposodottnak tartja a kapcsolatot, pár éve már egyszer majdnem szétmentek emiatt. De nem szól a nő, csak hallgat, már a férfi érzi hülyén magát, hogy mit össze kepeszt. A férfi szívesen vinne új színt, de ő mindig is úgy állt hozzá, hogy figyelmes volt, nem hanyagolta el a nőt. De a nőnek meg ilyen befordulhatnékja, a férfi pedig, annak ellenére, hogy leghőbb vágya a kapcsolat teljes rendbetétele, két hónap múltán nagyon kezdi unni a társasmagányt és ezt a faramuci helyzetet.
Na hát akkor ez több,mint egyszerű sértettség...
Nekem az a véleményem,hogy egy kapcsolatban mindkét félnek dolgoznia kell azon,hogy minél jobb legyen együtt. Ha az egyik nem tesz semmit,csak húzza a száját,akkor annak a kapcsolatnak nem sok értelmét látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!