Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nagyon kiakadtam az anyósomra!...

Nagyon kiakadtam az anyósomra! Hogy mondhat ilyet valaki?

Figyelt kérdés

Valamiről beszélgettünk, amikor szóba jött, hogy neki semmi baja nincs egészségügyileg (van, csak nem akar orvoshoz menni, inkább tagadja)

Mondtam neki, hogy a barátnőmnek is egy rutinvizsgálatnál derült ki, hogy cisztája van, s műteni kellett. Semmi tünete nem volt, csak elment rákszűrésre, s akkor derült ki.

Nem rég műtötték meg.

Erre anyósom olyan kijelentéseket tett, hogy biztos azért van, mert össze-vissza lefeküdt valakivel. Ezt cáfolom, mivel komoly kapcsolatban él, s most terveznek babát.

Anyósom válasza az volt, hogy akkor biztos nem tisztálkodnak a párjával megfelelően szex előtt-után, mert a ciszta ezek miatt van.

Ti mit reagáltatok volna erre?

Annyira tudálékos, s olyan dolgokba nyilvánít véleményt, amihez nem is ért, s nem veszi észre, hogy ezzel másokat bánt meg.

Ez már nem az első ilyen okoskodása. A gond, hogy ezt csinálja idegenekkel is, rosszindulatú sokszor.

2012. aug. 21. 15:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Ne vitatkozz vele, nem érdemes. Egyik füleden be, a másikon ki. Ha észreveszi, hogy nincs közönsége, talán abba hagyja.
2012. aug. 21. 15:23
 2/15 anonim ***** válasza:
84%

Te meg miért mondasz el ilyen (szerintem)intim dolgot a barátnődről, ha tudod, hogy az anyósod ilyen? Egyébként nem kell vele foglalkozni, bár gondolom, jól felzaklatott, ha ide kiírod ezt... Beszélgessetek kevesebbet!

35/f

2012. aug. 21. 15:24
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
Engedd el a füled mellett. Saját magát járatja le ilyen ökörségekkel. Bírom őket, hogy meg vannak győződve az igazukról és közben jól leégetik magukat. De mi se tudhatjuk hogy a tudomány mai állása nem e lesz ciki a gyerkőceink számára.
2012. aug. 21. 15:26
 4/15 anonim ***** válasza:
36%

te se lehetsz valami jó indulatú

Más betegségét kibeszélni.

2012. aug. 21. 15:26
 5/15 anonim ***** válasza:
88%
Én elküldeném azt a tudatlan,idióta szipirtyót a francba. Ha lenne egy kis esze,akkor tisztában lenne vele,hogy a ciszták bizony nem amiatt alakulnak ki,ha valakivel fűvel-fával lefekszik. Nem szabad hagyni,ha ilyen, rá kell szólni keményen,mert legközelebb meg beléd fog kötni... nem kell veszekedni se állandóan,egyszer mond meg neki,hogy szedje össze magát,mégis kinek hiszi magát,hogy így viselkedik?
2012. aug. 21. 15:27
 6/15 anonim ***** válasza:
76%
Jelen esetben simán ráhagytam volna a dolgot. Ha leállsz vitázni vele, nem segít, mert valószínű úgysem engedne a téves elképzeléseiből. A továbbiakban pedig nem beszélgetnék vele ilyenekről, nem emlegetnék neki senki távollévőt (aki megvédeni sem tudja magát), nem hoznék fel eseti példákat, pláne nem olyan emberekkel kapcsolatban, akik közel állnak hozzám.
2012. aug. 21. 15:27
 7/15 A kérdező kommentje:

Azért mondtam el neki, mert próbáltam rávilágítani arra, hogy nem kell nagy tüneteknek lenni ahhoz, hogy valaki beteg lehessen.

Azt akarjuk, hogy menjen el orvoshoz,vizsgáltassa ki magát, mivel elég sok egészségügyi panasza van, de ő mindenre talál kifogást.

A melegtől van,a hidegtől van, a szmogtól van stb...

Neki akarunk jót, hogy ne hirtelen essen le a lábáról, amikor összeadódik a sok tünet.

2012. aug. 21. 15:29
 8/15 intrepid ***** válasza:
88%
Válogasd meg, miről beszélgetsz vele. Mosás, főzés takarítás, az ő barátnői, időjárás, tehát olyasmiről, ami nem haladja meg az ő szellemi szinvonalát. Ha olyan téma felé halad, amiről tudod, hogy az már neki ingoványos terület, akkor tereld a beszélgetést olyan téma felé, ami neki való.
2012. aug. 21. 15:33
 9/15 A kérdező kommentje:

A másik: Nem ismeri a barátnőimet, egyiket se. Tehát nem mondtam neki konkrét nevet sem. Még ha mondtam volna se tudná ki az.

Az, meg hogy úgy mondtam neki, hogy az egyik barátnőmnek.... ez távol áll a kibeszéléstől.

Mint írtam segítő szándékból mondtam neki, hogy belássa nem mindig jár valami tünetekkel.

2012. aug. 21. 15:34
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

Nem értem néhány válaszoló hozzáállását. Miért lenne rosszindulatú, mert segíteni akar az anyósán azzal, hogy rávilágít arra, hogy orvoshoz járni nem olyan rossz dolog. Nem mondta neki, hogy xy-nak cisztája van, és ekkor mondta el nekem... Annyit mondott, hogy másnak is vannak problémái, amit nem vett volna észre, ha nem megy el rutinvizsgálatra.

Kérdezőnek pedig csak annyit, hogy idősebb korban az ember már nem változik. Valószínűleg mindig ilyen marad. Legközelebb ne mondj neki semmit, hagyd, hogy a saját feje után menjen, ha ennyire makacs.

2012. aug. 21. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!