Hogyan lehet túl lépni a sérelmeken?
Igazából, nem is akkora sérelem csak valahogy meg kellett fogalmaznom a kérdést.
Röviden a lényeg annyi hogy eddig egész jó viszony volt köztem és anyós között, de mióta megtudta hogy unokája lesz kicsit bekattant.
Teljesen rápörgött, folyamatosan erről beszélt, szinte ömlengett az unokarol. Persze nem gond hogy lelkes, csak egy idő után mikor 6 ezerszer elmondja hogy mennyire várja már kicsit sok.
Aztán ott volt az is hogy elkezdett okoskodni. A tanáccsal nem is lett volna baj, de a kijelentésekkel hogy ezt így és így KELL csinálni már igen. Tipikus régi berögződések amik régen úgy voltak, most meg már más az ajánlás és természetesen szerinte az új a hülyeség.
Amikor megszületett a gyerek a privát szferankat se tartotta tiszteletben. Csak miután a férjem sorozatosan osszeveszett vele emiatt.
Most egy ideje úgy tűnik hogy helyre állt az agya, de én egyszerűen nem tudok úgy viszonyulni hozzá mint előtte. Megmaradt az ellenszenv. Amúgy is elég haragtarto ember vagyok és most még szerintem a hormonok is dulnak bennem mert olyan gondolataim vannak hogy a kezébe se akarom adni a gyereket. Ami nyilván tudom hogy túlzás, de akkor is..
Nem ítélkezést akarok se felette, se felettem. Nem az érdekel hogy mások szerint ki a szar ember. Csak tanács hogy hogyan rendezhetem ezt magamban vagy kettőnk között.
Nyilván közre játszanak a hormonok, de inkább úgy gondolom abban hogy mennyire fogom fel sulyosnak a helyzetet, nem abban hogy van e egyáltalán helyzet. Az biztos hogy követett el hibákat, most nem szeretném részletezni mert hosszú, de a férjemet is többször kiakasztotta, többször elmondta neki hogy vegyen visszább, de addig tartott.
Szóval sérelem az van és jogosan, de azt érzem hogy ha nem dulnanak bennem a hormonok akkor valószínűleg könnyebben tovább lepnek.
És tényleg nem az a baj hogy lelkes. A férjem is tök lelkes, sokkal jobban mint az átlag magyar apuka, de egyáltalán nem zavar ha séta közben atveszi a babakocsit vagy ilyesmi, jó látni hogy érdekli. Anyukámat is hagyom érvényesülni ha itt van, mert ő nem volt erőszakos egyszer sem.
De anyóssal kapcsolatban most úgy érzem hogy ha két lépéssel közelebb engedem újra akkor kezdődik elölről.
7-es "ne osztogasson a semmiből hülye tanácsokat, hogy pl a 2 hónapost mar elég lenne 4 óránként etetni (miért?)"
Nekem a védőnő mondta. hogy 4 kilós babát elég 4x etetni. Gondolom, van már annyi a gyermeked.
Hát azért ez, hogy anyukád más, érdemes átgondolnod, hiszen téged is ő nevelt, tehát amit tesz, az neked természetes, anyóst meg készen kapunk felnőttként.
Ha úgy vagy nyugodt, ne engedd, de te benned is van még némi felfokozottság. Utólag máshogy fogod látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!