Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet túl lépni a...

Hogyan lehet túl lépni a sérelmeken?

Figyelt kérdés

Igazából, nem is akkora sérelem csak valahogy meg kellett fogalmaznom a kérdést.

Röviden a lényeg annyi hogy eddig egész jó viszony volt köztem és anyós között, de mióta megtudta hogy unokája lesz kicsit bekattant.

Teljesen rápörgött, folyamatosan erről beszélt, szinte ömlengett az unokarol. Persze nem gond hogy lelkes, csak egy idő után mikor 6 ezerszer elmondja hogy mennyire várja már kicsit sok.

Aztán ott volt az is hogy elkezdett okoskodni. A tanáccsal nem is lett volna baj, de a kijelentésekkel hogy ezt így és így KELL csinálni már igen. Tipikus régi berögződések amik régen úgy voltak, most meg már más az ajánlás és természetesen szerinte az új a hülyeség.

Amikor megszületett a gyerek a privát szferankat se tartotta tiszteletben. Csak miután a férjem sorozatosan osszeveszett vele emiatt.

Most egy ideje úgy tűnik hogy helyre állt az agya, de én egyszerűen nem tudok úgy viszonyulni hozzá mint előtte. Megmaradt az ellenszenv. Amúgy is elég haragtarto ember vagyok és most még szerintem a hormonok is dulnak bennem mert olyan gondolataim vannak hogy a kezébe se akarom adni a gyereket. Ami nyilván tudom hogy túlzás, de akkor is..

Nem ítélkezést akarok se felette, se felettem. Nem az érdekel hogy mások szerint ki a szar ember. Csak tanács hogy hogyan rendezhetem ezt magamban vagy kettőnk között.

jan. 2. 22:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Ha nem bántott, nincs miért haragudnod és haragot tartanod.

Örülj, hogy örül a gyerekednek. Biztos jó helyen lesz a kezében a kicsi.

Ennyi.

jan. 2. 22:16
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Teljesen normális ha örvend a nagyi az újdonsült unokájának, még ha túlzásba is viszi.
jan. 2. 22:47
 3/15 anonim ***** válasza:
87%

A nagymama túlságosan beleélte magát és sajátjaként kezelte előre a babát, ezzel az agyadra ment. A férjeddel jól kezeltétek. Megértem, hogy félsz nyitni felé, nem a sérelmek, hanem inkább a várható újabb agymenések elkerülése miatt.

Szerintem apránként nyiss és minden kis jelre, amikor elkezdi újra a zavaró tolakodást, szóljatok rá nyíltan. Bele fogtok tanulni abba, hogy meg tudd hallgatni előítélet nélkül és ő is megérzi majd idővel, mikor hallgasson el. Csak gyakoroljatok.

jan. 2. 23:31
 4/15 A kérdező kommentje:

#3 pontosan az a problémám hogy folyamatosan figyelem minden szavat és tettét mert azt feltetelezem hogy újra elojon belőle a kattant. De ebbe a legrosszabb feltetelezesbe meg én is megkattanok lassan.

Nyilván nem kellemes nekem se így élni, ezért is próbálom megtudni hogyan allithatom át saját magam is fejben.

tegnapelőtt 05:08
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

amit te szeretnél elérni magadban nehėz lesz mert tul tulta az anyos gyerekes témåt,ės ahogy magad is írod most már minden lépésėt,cselekedésėt sas szemel figyeled.

ahoz hogy ujra megbiz benne tudnod kénne nem lesz e tolakodo ujra.

tegnapelőtt 05:30
 6/15 anonim ***** válasza:
50%

Nyugi, el fog múlni. Az első gyereknél nekem még az is rosszul tudott esni, ha más, mint a férjem, tolta rajtam kívül a babakocsit.

Valahol minkettőtöket elért ez az első gyerek/ első unoka túlpörgés.

tegnapelőtt 10:28
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia, ez nagyon ismerős, ugyanez. Nálunk már 3,5 eves a fiam és van még bennem egy rossz érzés, bar mar enyhen. Természetesen nem az a baj, ha örül és lelkes a nagyi, hanem ha teljesen elborul az agya és nem hagy élni se. Nekem a pelenkazast se hagyta, jött és fogdosta közben a babát, lefogta a lábát, cumisüveges etetés közben simogatta meg piszkálta a fejét ilyesmi. Állandóan 5 centire az arcomba volt, hiába hagytam, hogy ő is dajkálja a babát az nem volt eleg. Ha beléptem az ajton mar rontott is nekem es csesztette a kezben levo babat ilyenek... Ezt tényleg csak az érti aki így járt, nekem se az volt a bajom, hogy örül az unokájának, hanem hogy azt hitte, kb neki szültem hogy tudjon omlengeni. Plusz pont, hogy azóta szült a lánya is, nála se csinálta azt mint velem. Sajnos le kellett állítani, hogy ne üljön itt állandóan, és ne osztogasson a semmiből hülye tanácsokat, hogy pl a 2 hónapost mar elég lenne 4 óránként etetni (miért?). Majd meglatod, mikor egy dackorszakossal kell kinlodni, hogy vegye mar fel a cipőjét, vagy oda kellene ülni jatszani/mesét olvasni az mar kevésbé fog tetszeni, mert nem lehet csak fogni és ömlemgeni, mint egy újszülött esetében. 😀 Addig meg marad az, hogy mindig szólni kell ha átlép egy határt. En is szóltam hogy amíg nálam van és eszik, büfizik akármi addig azt a 15 percet ki lehetne bírni...
tegnapelőtt 10:47
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Túllépni meg úgy lehet, ha innentől elsősorban elfogadják, hogy ti vagytok a baba szulei, és betartják amit kértek. Próbálj arra gondolni, rosszat nem akar, csak nem veszi észre magát. Illetve ha nagyobb a gyerek és látod, hogy szereti a mamáját az is segít majd. Sajnos sok első unoka esetében megy ez, nekem pl majdnem sikerült egy jó kis szules utáni depresszióba is belecsúszni, mert úgy kezelt mindenki mintha hülye lennék a saját gyerekemhez.
tegnapelőtt 10:52
 9/15 anonim ***** válasza:
83%
Lesz ez sokkal rosszabb is. Tapasztalat. Állítsd le a banyát idejekorán!
tegnapelőtt 11:20
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki megérdemel egy második esélyt. Adj neki is egyet, de húzd meg a határokat.
tegnapelőtt 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!