Az élet az elszenvedett hiányokat és sérelmeket kompenzálja vagy ez csak mítosz?
Van akinek minden sikerül. Talál egy sikeres férfit szegény nőként aki mellett jómódban él és sikeres lesz a férfinak hála. Pont ma találkoztam egy ilyen nővel aki már 67 éves. Van aki egy életen át rossz döntéseket hoz és azok áldozataként sodródik és sokszor maga az élet is kiszúr vele (elveszít olyat ami őt illetné). Vannak akik gyerekként nyomorogtak és ma milliomosok (ismerős) és soha semmi baj nem éri őket. Míg más csak a szomorúságot éli meg.
A kérdésem, van hogy az élet magától kompenzálja a hiányokat?
Van olyan rokonom aki több helyről örökölt, de egyedül maradt és gyereke sincsen. Soha nem voltak anyagi gondjai, szép otthonban él, könnyű és jólfizető munkája volt. Gyereke és családja nem lett, de szeretett volna.
Az élet nem kompenzál. Az élet csak történik. Nincs semmi előre megírva, nincs szabályozva.
Egyszer itt valaki kártyajátékhoz hasonlította az életet, ami alapvetően jó hasonlat.
Van aki csupa adu lapot kapott (pénz, egészség, párkapcsolat) van aki csupa gyenge lapot (betegségek, szegénység, magány). Van aki később is folyton rossz lapokat húz, van akinek rossz lapjai voltak, de kihúz 1-2 jó lapot amivel "megnyeri" a játékot. Van aki gyengébb lapokkal is jól játszik és van aki a jó lapokat is elherdálja és veszít.
4- Gyurkovics Tibor, Isten nem szerencsejátékos
4 és aki csupa adut kap- az boldog? és aki csupa rossz lapot? Epiktétosz nyomorék volt és rabszolga, csupa rossz lapot kapott - az írásai kétezer éven át fénylenek -
"Szolgának születék s nyomoréknak s mint amaz Iros
Koldusnak - s engem kedvel az égi sereg."
talán számít, hogy a rossz lapokkal hogy játszunk?
"4 és aki csupa adut kap- az boldog? és aki csupa rossz lapot?"
Olvasd már el mit írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!