Ha megszületik a baba, új értelmet nyer az élet. Ez mindig így van, vagy csak mítosz?
Sok helyen olvasom, hogy amint a kezébe fogja a nő a babáját, onnantól el sem tudja képzelni az életét nélküle, teljesen átértékelődik minden az életében.
Én ezt még nem tudom elképzelni, pedig közel a szülés.
Ez akkor is így van, ha a várandósság alatt tele vagyunk kétségekkel??
Hiába vágytunk a babára, és persze örülök, hogy megfogant, mégis tele vagyok félelemmel, bepánikoltam, hogy nem sokára megszűnik a függetlenségem, nem mehetek ki az utcára egyedül akkor, mikor akarok, nem pisilhetek, alhatok, ehetek, szexelhetek akkor, mikor én szeretném stb.
Sokszor gondolom azt, hogy nem is vagyok való anyának, annyira akaratos, önálló személyiség vagyok, nem tudom elképzelni, hogy föladom az eddigi életritmusom, kedvteléseim egy új ember miatt.
Ráadásul féltem a kapcsolatunk intimitását, hiszen most egy harmadik személy is belép az életünkbe, pedig mi most olyan jól elvagyunk kettesben.
Férjem már nagyon várja a babánk, csak bennem vannak ezek a kétségek.
Akinek voltak hasonló kétségei, szülés után megváltozott a gondolkodása?
Vagy tényleg rossz anya leszek, ha már most nem örülök felhőtlenül?
36+2heteskm
Hát, nekem ez nem ment első pillanatról a másikra, biztosan nem vagyok ősanya típus. Két gyerekem van,de egyikkel sem estem szerelembe első pillantásra, pedig nagyon vártam őket. Nyilván szerettem őket, de az a mindent elsöprő anyai szeretet nem jelentkezett azonnal, kellett hozzá 2-3 hét.
Szerintem idővel benned is megérik ez a szeretet, és ha nem jelentkezik azonnal, akkor se keseredj el, ne érezd magad rossz anyának. Lehet, hogy neked is időre van szükséged.
Az is érthető, hogy megijesztenek a lemondások, főleg, ha naygon szuverén típus vagy, de ha meglesz a baba, egy darabig valószínűleg nem ez lesz a központi problémád, később pedig, ha van a közelben segítséged, nyugodtan rá lehet bízni másra is a babát.
nem annyira rózsaszín ködös a gyerek születése után az élet, mint ahogy azt a kismamák többsége elképzeli. Te legalább már most tudod, hogy fenekestül fel fog fordulni az életetek, szerencsétlenebb esetben hónapokig nem lesz éjszakátok/nappalotok, minden időtök a babáé lesz és nem lesz ezek után olyan, hogy Ti ketten, hanem Ti hárman. Nem leszel ezért rossz anya. Az anyai érzések nem fognak azonnal jönni, ahogy kibújt a gyerek.
Szép szülést!
Nekem is időbe telt:D Inkább a másodiknál jött hamarabb az érzés, az első babánál nagyon sokáig nem is fogtam fel, hogy ez az én gyermekem:)
A másodiknál hamarabb jött ez a "mindent elsöprő" érzés:)
A fiam már 3 éves elmúlt, de ahogy szalad előttem, még időnként most is rácsodálkozom, hogy te jó ég, ezt a tökéletes, csodálatos gyereket MI hoztuk létre, és én vagyok az anyukája:)
A lányomnál ugyanez, de ő még csak 3 hónapos:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!