Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha megszületik a baba, új...

Ha megszületik a baba, új értelmet nyer az élet. Ez mindig így van, vagy csak mítosz?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvasom, hogy amint a kezébe fogja a nő a babáját, onnantól el sem tudja képzelni az életét nélküle, teljesen átértékelődik minden az életében.

Én ezt még nem tudom elképzelni, pedig közel a szülés.

Ez akkor is így van, ha a várandósság alatt tele vagyunk kétségekkel??

Hiába vágytunk a babára, és persze örülök, hogy megfogant, mégis tele vagyok félelemmel, bepánikoltam, hogy nem sokára megszűnik a függetlenségem, nem mehetek ki az utcára egyedül akkor, mikor akarok, nem pisilhetek, alhatok, ehetek, szexelhetek akkor, mikor én szeretném stb.

Sokszor gondolom azt, hogy nem is vagyok való anyának, annyira akaratos, önálló személyiség vagyok, nem tudom elképzelni, hogy föladom az eddigi életritmusom, kedvteléseim egy új ember miatt.

Ráadásul féltem a kapcsolatunk intimitását, hiszen most egy harmadik személy is belép az életünkbe, pedig mi most olyan jól elvagyunk kettesben.

Férjem már nagyon várja a babánk, csak bennem vannak ezek a kétségek.

Akinek voltak hasonló kétségei, szülés után megváltozott a gondolkodása?

Vagy tényleg rossz anya leszek, ha már most nem örülök felhőtlenül?

36+2heteskm

2012. okt. 29. 08:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Hát, nekem ez nem ment első pillanatról a másikra, biztosan nem vagyok ősanya típus. Két gyerekem van,de egyikkel sem estem szerelembe első pillantásra, pedig nagyon vártam őket. Nyilván szerettem őket, de az a mindent elsöprő anyai szeretet nem jelentkezett azonnal, kellett hozzá 2-3 hét.

Szerintem idővel benned is megérik ez a szeretet, és ha nem jelentkezik azonnal, akkor se keseredj el, ne érezd magad rossz anyának. Lehet, hogy neked is időre van szükséged.

Az is érthető, hogy megijesztenek a lemondások, főleg, ha naygon szuverén típus vagy, de ha meglesz a baba, egy darabig valószínűleg nem ez lesz a központi problémád, később pedig, ha van a közelben segítséged, nyugodtan rá lehet bízni másra is a babát.

2012. okt. 29. 08:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Ja, ez a két gyerek jelenleg óvodás, és el sem tudom képzelni nélkülük az életemet :-))
2012. okt. 29. 08:57
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is oylan vagyok, mint az első, lehet hogy a születésük első pillanatában meg volt a kötődés, mármint ha 80 fegyvert fogtak volna rám, akkor is inkább meghalok értük, bocs a durva példáért; de kellett vagy fél év az első babánál is, mire felfogtam igazán, hogy "jééé, én egy anya vagyok". Néha, még most is elnézem a két gyerekem és elmosolyodom, h vannak :) Hogy belőlem vannak :) De az nagyon jó érzés, akkor tudod, h tényleg megérte, meg megéri minden "szenvedelem".
2012. okt. 29. 09:00
 4/11 anonim ***** válasza:

nem annyira rózsaszín ködös a gyerek születése után az élet, mint ahogy azt a kismamák többsége elképzeli. Te legalább már most tudod, hogy fenekestül fel fog fordulni az életetek, szerencsétlenebb esetben hónapokig nem lesz éjszakátok/nappalotok, minden időtök a babáé lesz és nem lesz ezek után olyan, hogy Ti ketten, hanem Ti hárman. Nem leszel ezért rossz anya. Az anyai érzések nem fognak azonnal jönni, ahogy kibújt a gyerek.

Szép szülést!

2012. okt. 29. 09:27
 5/11 anonim ***** válasza:
Az anyai érzés szerintem sem jön rögtön a szülés után. A fiam 4,5 hónapos, és most már tényleg nem tudnám nélküle elképzelni az életet, de ez nem rögtön alakult ki. Az eleje tényleg nehéz, de kialakul minden szépen. Nem leszel rossz anya, szerintem mindenkiben vannak kétségek a terhesség alatt, csak nem mindenki vallja be.
2012. okt. 29. 09:39
 6/11 anonim ***** válasza:
Tényleg nehéz és tényleg minden a baba körül forog éjjel-nappal. Nem sok időtök és energiátok lesz egymásra a pároddal. De pár hónap alatt kialakul minden. Lehet hogy nem mehetsz oda és akkor amikor akarsz, de mindenért kárpótolnak azok az apró örömök amiket a babával élsz át. Amikor megfogja az ujjad, amikor rád mosolyog, amikor először tesz meg ezt-azt.
2012. okt. 29. 10:03
 7/11 anonim ***** válasza:
igaz akkor már nem te és nem a párod az elsö hanem a gyermek és a jóléte.
2012. okt. 29. 10:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Szia! Az én babám egy hónapos. Nagyon szerencsésnek érzem magam,mert éjjel 4-5 órát alszik,napközben 3 óránként kel. Nem sírós,csak ha éhes,vagy berottyantott. Igazából ugyanúgy tudom csinálni a dolgom mellette,mint máskor. Furcsa,de nem is érzem kimerültnek magam. Aztán lehet,sőt biztos,hogy fog ez még változni,de egyelőre semmi okom panaszra. Én a születése utáni második napon fogtam fel,hogy anya vagyok. És a mai napig csak csodálom,gyönyörködök benne :-) hasonló kérdést tettem fel én is nem sokkal a szülés előtt. Sőt,még sírtam is,mert bár akartuk a babát és úgy éreztem,hogy mindenre fel vagyok készülve,a végére azért rám jött a para,hogy jó ideig nem lesz olyan,hogy kettesben,hogy fogjuk magunkat és elmegyünk valahova,amikor akarunk,hogy nem lesz már semmi olyan,mint régen. És bár a válaszolók nagyon szépeket írtak,mégsem lett jobb kedvem. De ahogy megszületett a baba,ezek elszálltak. Szomorú voltam,ha elvitték tőlem,ha nem láthattam. Ha pedig majd látod a párod,hogy ő is mennyire örül a babának.. Nagyon jó lesz,hidd el :-) én csak úgy hívom a fiam,hogy a " kis mi" és ahogy nézegeted majd,egyre szerelmesebb leszel a gyerekedbe. Csodálatos dolog ez,bár tény,nem könnyű,de megér minden fáradtságot és tényleg,mindent,na!
2012. okt. 29. 10:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Első vagyok, nagyon örülök, hogy csupa megerősítő hozzászólást olvasok, ezek szerint nem vagyok ufó :-)))
2012. okt. 29. 10:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem is időbe telt:D Inkább a másodiknál jött hamarabb az érzés, az első babánál nagyon sokáig nem is fogtam fel, hogy ez az én gyermekem:)

A másodiknál hamarabb jött ez a "mindent elsöprő" érzés:)

A fiam már 3 éves elmúlt, de ahogy szalad előttem, még időnként most is rácsodálkozom, hogy te jó ég, ezt a tökéletes, csodálatos gyereket MI hoztuk létre, és én vagyok az anyukája:)

A lányomnál ugyanez, de ő még csak 3 hónapos:)

2012. okt. 29. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!