Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, ha ezeken a sérelmek...

Normális, ha ezeken a sérelmeken nem tudok túllépni?

Figyelt kérdés

Elég furcsa volt mindig is a kapcsolatom a nagyszüleimmel. Amikor 7-8 éves voltam és náluk kellett lennem, minden apró dolog miatt kaptam az ívet tőlük és anya tesójától, aki még akkor velük lakott (ha pár csepp víz lecseppent a csempére kézmosás után lehordtak mindennek, ha egy b*sszus kicsúszott a számom, nagyapám azt mondta, hogy “meg ne halljam, mert a szádba lépek” és még ehhez hasonló finomságok). Ominózus pillanat volt, egy hasonló eset után kisétáltam a kapun, hogy elmegyek és el is indultam. Nem foglalkoztak vele, hagytak menni. Anya szedett össze.

Sokszor sírva hívtam fel anyát, hogy nem vagyok hajlandó itt maradni, vigyen haza. 9 éves koromtól egyedül voltam otthon.

8 éves korom magasságában apám egyéb sérelmek miatt egy iszogatós, lerészegedős családi rendezvényen megverte nagyapámat. Azóta nem jönnek nagyszüleim hozzánk, csak nagyanyám egyszer kb egy évben pár órára. Minden karácsonyt, szülinapot és ünnepet náluk kellett tartani.

11 éve megszületett az unokatestvérem (anya tesójának a gyereke). Hozzá szöges ellentétben viszonyulnak, mint hozzám. Neki elnézik, ha csúnyán, minősíthetetlen hangnemben beszél a környezetével és velük is. Kisebb korában nem szólt rá senki, mikor nagyanyám fülbevalóját tépkedte vigyorogva. Vagy ha cipővel bemegy a házba és még sorolhatnám. Ő az okos, a jó az anyjával együtt (aki a mai napig nem hajlandó főzni, hanem a nagyszülők nyakára jár hétvégente és csomagoltat ételt a következő hétre, mert “nem tud főzni”. Fordított esetben neki és nagyapámnak lenne a legnagyobb szája).

Ebben az évben nem is mentem el sem hozzájuk, sem anya tesójához (tökéletes kibúvó volt a vírus helyzet) és egyáltalán nem csináltam belőle lelkiismereti kérdést.

Félreértés ne essen, sosem keveredtem rossz társaságba, nem züllöttem, nem ittam, nem drogoztam soha. Dipolmás nő vagyok, szakmával és jelenleg is folyamatban van plusz egy szakma és hamarosan szeretnék elkezdeni egy újabb egyetemi képzést.

Normális, ha ezeken nem tudtam túllépni? Mi lehet a baj velem?

26n

2020. dec. 28. 19:40
 1/10 anonim ***** válasza:
96%
Nincs veled semmi baj szerintem! Nem minden sérelmen lehet túllépni, azaz elfelejteni biztos nem lehet. Én sem tudtam csomó de csomó mindent feldolgozni 35 éves nő létemre. Az ilyen “kedves” rokonokkal nem kell szoros kapcsolatot ápolni .
2020. dec. 28. 19:49
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
26 éves korodban túlléphetnél már ezeken a pitiáner gyerekkori sérelmeken meg unokatestvérféltékenységen. Nem az ideális család adatott meg neked, de akkor is így marad, ha nyalogatod a sebeidet. Inkább lépjél túl, az volt a múlt, ne ragadj bele, éld a saját életedet a jelenben, teremts párkapcsolatot, legyél szerelmes, velük meg ne foglalkozz.
2020. dec. 28. 19:51
 3/10 anonim ***** válasza:
61%

Persze,elhiszem,hogy nagyon rossz élményeid lehetett velük,amiket nem is figsz elfelejteni,de valahogy túl kell lépni rajtuk.

Mese nincs,vagy túlteszed magadat,vagy pedig ezen fogid rágni a körmödet.

2020. dec. 28. 19:53
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem az ilyen igenis meg tudja határozni egy embert, nem úgy megy hogy gondolok egyet és mától nem gondolok rá.

A helyedben inkább szakemberrel beszélnék, nem gyikos jó/rossz akarókkal

2020. dec. 28. 20:32
 5/10 anonim ***** válasza:
67%

Ahogy írják, az ilyenen kár rágódni. Le kell szarni és túl kell lépni rajtuk.

Én az ilyenekkel nem tartom a kapcsolatot számomra nem is léteznek...és miért legyek ideges bárki miatt, aki "nem létezik"? :)

2020. dec. 28. 20:33
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

Talán az apádat nem tudták elfogadni, nem tetszett nekik az anyád választása, és ezt a sérelmet rajtad verték le. Azért gondolom soha nem volt tökéletes a viszonyuk, hosszú és durva sztorinak kell lennie köztük, hogy verekedéssé fajult. Gondolom nem valami utolsó kis putriban éltek, ahol ez a megszokott kommunikációs forma, ennek valami sokéves előzménye kellett hogy legyen mire eljutottak idáig. Csak talán téged ebbe nem avattak be annyira.

Ettől még primitív dolog egy gyereken revansot venni amiért bajuk van a vejükkel, de szerintem ez állhat a dolog hátterében. Mivel az apádat nem fogadják el, és te félig belőle vagy, ezért voltak ilyenek veled. Szerintem.

2020. dec. 28. 20:46
 7/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem túllépni kell rajta, hanem lesz...ni őket. Ilyen rokonokra felesleges pazarolni az időt és energiát.
2020. dec. 29. 06:23
 8/10 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nem kell neki olyan unoka, akiben egy erőszakos tahó vére csörgedezik...
2020. dec. 29. 07:30
 9/10 anonim ***** válasza:
60%

Miért kattogsz ezen?

Szd már le jó magasról őket. Nálunk is sok mindenki szerint unokahúgom a szép a jó, az okos, én meg a lusta, semmirekellő, aki "főzni sem tud".

Ahhoz képest diplomás nőként külföldön élek, és a párom még sosem panaszkodott a főztömre (sem anyós). A "családom" meg mondjon, amit akar, rosszindulatú bnkókkal nem foglalkozom.

2020. dec. 29. 09:52
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
Én a nagyanyámmal néztem a kék fényt amibe volt egy eset hogy valaki beszólt a másiknak, erre ő lelőtte. Nagyanyám:hát én rólad is el tudom képzelni hogy kinyírsz valakit mert ideges vagy. 4 hétig nem is beszéltünk. Az igaz hogy ideg beteg vagyok, de mindig 10 perc után abba hagyom az örjöngést, de hogy gyilkossággal gyanusítson jövő beli téren. Miközben a saját unokatestvérét lesz@rta a halálos ágyán? Akkor ki örül kinek a halálának. Na ez gyilkosság, ráadásul érzelmi zsarolással kicsikart lelki gyilkosság.
2020. dec. 29. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!