Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós hogy lehet ilyen az...

Anyós hogy lehet ilyen az unokájával?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Rendkívül (számomra) furcsa helyzet alakult ki nálunk.

Adott egy 8 éves kislány, akinek az iskolában fotózása volt, és a fotós mit ad Isten, karácsonyi díszlettel érkezett az iskolába, így elkészítve a képeket a gyerekekről, ünnepi környezetben.

Illetve adott az anyósom, aki Jehova tanúja, tudniillik róluk, hogy semmilyen ünnepet nem tartanak, sőt ellenzik.

Na már most, gondoltam adok anyósnak is képet a lányomról, amin egy kis ajándékdobozt tart a kezében és a háttérben van egy műhavas fadarab.

Gondoltam, ez annyira azért csak nem fogja anyóst megrázni, mivel se merrikriszmösz se kriszmascsrí nincs a képen, de a lelkem közölte, hogy NEKI EZ A KÉP NEM KELL AZ UNOKÁRÓL, vigyem el (természetesen saját költségen) stúdióba és SEMLEGES képet legyek szíves neki vinni a gyerekről.

Én voltam olyan görény, és közöltem vele, hogy Anyuka, ez a kép van, ha kell kell, ha nem nem, de nem fogok most újbóli 30-40 ezret elkölteni fotósra, mikor így is gyönyörű képeket csináltak a gyerekről, csak neki éppen nem felel meg, mert karácsonyos.

Kezdem azt érezni, hogy jobban szereti a hitét mint az unokáját.

Nagyon szemét voltam? Ti mit tennének?

nov. 21. 13:31
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
35%

"Már az is baj ha fotóztatta a gyerekét?"

Nem baj, csak akkor ne írjon olyan butaságokat a kérdező, hogy nem ő akarta meg hogy jaj az anyós jehovista, és hogy lehet ilyen, hogy nem örült a karis képnek, amikor pontosan tudhatta előre, hogy ez pont nem az az ajándék lesz, amivel örömet szerezhet az anyósának, de azért úgy volt vele, hogy jó lesz ez így is, aztán meg csodálkozik, hogy nem repesett anyós a boldogságtól, amikor meglátta az unokát a karis gallyakkal. Feleslegesen szította a tüzet.

Ráadásul még kérdést is kiírt róla, hogy megerősítse önnön igazát és lehessen közösen szidni az anyóst.

Ezzel az akcióval se az anyós se a kérdező nem járt jól..

Másrészt az anyós simán elfogadhatta volna a képet aztán max. kidobja, ha nem tetszik neki és kész!? Ő legalább egyenes volt és a kérdező szemébe megmondta, nem pedig a háta mögött kezdte el szidni a gyakorin vadidegenekkel, akik valszeg hasonlóan utálják az anyósukat.

Szerintem senkinek nem kellett volna ügyet csinálnia ebből és pláne nem felfújni.

Viszont a kérdező most valszeg megértette, hogy anyósának ilyen ajándékot legközelebb ne vigyen, mert ő komolyan veszi a vallását és nem hatják meg a giccses hátterek.

nov. 22. 14:16
 42/51 anonim ***** válasza:
29%
Nem beszélve arról, hogy ezzel az ateistákat is sikerült feltüzelnie a kérdezőnek és most a vallást is lehet szidni, nem csak az anyóst.-
nov. 22. 14:18
 43/51 anonim ***** válasza:
23%
Amúgy hol van az leírva, hogy az ominózus jelenet a gyerek előtt történt?
nov. 22. 14:49
 44/51 anonim ***** válasza:
20%
Szóval a lepontozók szerint a vallás előbbrevaló, mint az unoka. Nagyszerű. Nem véletlen kerülöm az ilyen embereket.
nov. 22. 14:55
 45/51 anonim ***** válasza:
71%

44: Vagy csak a stílusodat nem értékelték és azért mentek a piros pacsik.

Egyébként szerintem nem a vallás a legnagyobb baj az anyóssal, mert kulturáltan is el lehet utasítani azt, ami sérti a vallási dolgait. Képzeld el, hogy megkínálsz egy zsidót/muzulmánt sertéskolbásszal. Közel sem biztos, hogy durván fog rá reagálni.

nov. 22. 15:06
 46/51 anonim ***** válasza:
67%
Azért ezt nem az unokáddal csinálta, hanem veled. És hát ha tudod, hogy bunkó meg utálja az ajándékozást meg a karácsonyt, akkor ez van, nem kell erőltetni a jópofizást.
nov. 22. 17:10
 47/51 anonim ***** válasza:
82%

43 valahol azt irta hogy a gyereknek rosszul esett. Tehát vagy ott volt vagy hallott róla.

Egyébként le lehet hurrogni a nagyit, de én tuti úgy inteztem volna a szülei helyében hogy először megkérdem kell e neki, vagy legalábbis mindenképp úgy hogy a gyerek NE szerezzen tudomást róla ha nem kell az a nyomorult kép.

nov. 22. 20:27
 48/51 anonim ***** válasza:
44%

Úristen ezek a hozzászólások...a képen egy AJÁNDÉKOS DOBOZ és egy HAVAS VALAMI volt... megérteném a felháborodást,ha olyan felirat lenne rajta mint pl.a boldog karácsonyt,vagy rénszarvas meg Mikulás lenne a képen,de NEM olyan van a képen.

Milyen ember az akinek a vallás fontosabb a családnál? Normálisak vagytok?

nov. 23. 21:00
 49/51 anonim ***** válasza:
87%
48 nyilván nem normális, de a szülők tudják milyen. Biztos nem intéztem volna úgy hogy a gyerek megtudja hogy nem kell. Persze utólag könnyű okosnak lenni, lehet én sem gondoltam volna elsőre hogy nem kell, de ilyen valláskarosultaknál a fene se tudja , jobb biztosra menni. Meg gondolom eddig sem volt a magymamik netovábbja az anyós, hát ezek után még annyira se törném magam a család helyében.
nov. 23. 22:24
 50/51 anonim ***** válasza:
58%
Na az én amyosom azt mondta keresztényként a karácsonyi képre hogy neki nem kell beállitott kép az unokájárol. Hat megfogadtam hogy soha a büdös életben nem adok neki 1 db képet sem egyik unokárol sem ;) szerintem tégy te is igy
nov. 25. 22:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!