Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Másnál is előfordul, hogy...

Másnál is előfordul, hogy mindegy melyik oldalon lévő nagymama/nagypapa az egyik gyermeketol szarmazo unokajaval tobbet foglalkozik, mint a masikkal? Hogyan kezelitek? Nem esik rosszul?

Figyelt kérdés
2024. júl. 31. 12:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%

Ez mindig attól függ, hogy mi az oka. Lehet, hogy az unoka szülei elfoglaltabbak, többet kell vigyázni a kicsire.

Vagy a kicsi a többiekhez képest jobban kötődik.

Ez a szülők életformájától, a nagyszülőkkel való kapcsolattartáson is múlik.

2024. júl. 31. 12:55
 2/16 A kérdező kommentje:
A két család kb ugyanannyira elfoglalt. Ott az apuka 2 órával hamarabb is hazaér, mint itt nálunk. Szívesen fogadtuk őket mindig is, a kicsi is szeretné őket.
2024. júl. 31. 13:07
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk az apai nagymama nem kötődik a gyerekhez. A többi unokája nyugisabb természet a mienk pedig nagyon pőrgős. Azt mondja neki ez sok. A többivel napi szinten tartja a kapcsolatot jár is hozzájuk. A mienket 2 hetente 1x felhívja és 2 havonta meglátogatja. Mi is szívesen fogadtuk mindig, ebédet főztem, beszélgettem vele és mégse változott semmi. Lehet inkább engem nem kedvel és ez hat ki a unokájával való kapcsolatra is.
2024. júl. 31. 13:31
 4/16 anonim ***** válasza:
59%

Hogyne! Anyam at is jatszotta az egesz orokseget ennek az unokajanak.

Hat, o tudja...!

Aztan gondolom magaba szallva, nem nagyon csodalkozott, hogy se a Hospice-ba nem mentem be se hozza, se a temetesen nem jelentem am meg... ;-)

Amugy a morfiumra raivott es azt vizionalta, hogy a hugommal veszekszunk az oroksegen. Megerdemelte! ;-) Hiaba, ivott ez amugy is eleg sokat, vert, stb. A karma mukodik. ;-)

2024. júl. 31. 13:41
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

Engem az anyai nagymamam kifejezetten utalt

Az apai viszont majom szeretettel csungott rajtam.

Az anyai nagymamam szerette a legnagyobb es a legkisebb gyereketol szuletett unokajat, az apai agon pedig a legkisebb fianak voltam a gyereke

2024. júl. 31. 14:07
 6/16 anonim ***** válasza:
72%
A párom testvére elvált, visszaköltözött az anyjukhoz, két hetente van nála a gyereke, ezért anyósom is látja két hetente a gyereket. De mivel folyamatosan hülyeségekkel tömi a gyereket, meg hol az apját, hol az anyját szidja neki, én egyáltalán nem bánom, hogy jobban kötődik ahhoz az unokához, mint a mi gyerekünkhöz, akit fél évben egyszer lát.
2024. júl. 31. 14:21
 7/16 anonim ***** válasza:
25%
Elképzelhető, hogy a te gyerekeid kevésbé jól neveltek, hisztisebbek, ezért nehezebben viselik el őket. Esetleg az is, hogy nem értenek egyet a nevelési elveiddel és a másik unoka szüleivel jobban tudnak azonosulni. Ha pl gyakran beléjük kötsz, hogy ne adjanak édességet a gyereknek, vagy akármibe, az elég fárasztó lehet nekik és inkább hanyagolnak titeket, minthogy mindenre oda kelljen figyelniük.
2024. júl. 31. 23:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, semmi ilyesmi nincs. A gyermekem még 1 éves sincs, baba. Tehát még nevelési és etetési elveknél se nagyon járunk.. :)
2024. aug. 1. 08:28
 9/16 A kérdező kommentje:
Egyébként ennél a kommentnél is meglátszik a jó magyar mentalitás 😊 gőzünk sincs a helyzetről, de megmagyarázzuk, milyen a másik. A te gyerekeid ilyenek? Netán te vagy a kedves különbségtevő mami?:)
2024. aug. 1. 08:29
 10/16 anonim ***** válasza:

Ezért kezdtem a válaszomat úgy: ELKÉPZELHETŐ

Mivel nem írtál semmi konkrétumot a gyerekeddel való kapcsolatukról, azon kívül, hogy kevésbé érdekli őket, mint a többi unoka.

Feltételes módban írtam, mivel nem ismerlek, csak ötleteltem mi lehet még a gond, hátha elgondolkodsz rajta, hogy van-e valóságalapja. Veled ellentétben nem támadásnak szántam, hiszen nem is ismerlek. Jó magyar mentalitás...

De most, hogy megosztottad, még 1éves sincs a gyereked, felmerült a másik kérdésem, a többi unoka hány éves? Ha idősebbek velük talán jobban boldogulnak, tudnak együtt játszani, beszélgetni stb... Egy babával még sok mindent nem lehet kezdeni, apukáknál is előfordul, hogy ténylegesen csak akkor kezdenek foglalkozni a gyerekkel, amikor már van mit csinálni vele. Lehet babázni, kisautót tologatni stb.

2024. aug. 1. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!