Mi az amit kénytelen vagy eltűrni anyósodtól vagy apósodtól, és már nagyon nem bírod idegekkel?
Folyamatosan piszkálták a fiam, mert engem nem szerettek.
Jó, ha pár havonta látták, akkor is csak a kötekedés, az unokatestvérek milyen ügyesen rajzolnak te miért nem, a szomszéd lánya milyen szépen énekel, te miért nem..
A találkozások ritkultak, a fiam anyósomnak ilyenkor max köszön és ennyi. Most ez a baj.
7#
1. Vagyok. Külföldre költöztünk pár éve, így évente kétszer találkoznak, de telefonon meg messengeren szoktak beszélni. Mostanában már volt olyan, hogy a gyerek leteszi a telefont, mármint az asztalra, és ott hagyja, anyós meg beszél a semminek 😂
Semmit, ugyanis nem járok hozzájuk évek óta. Ennyire egyszerű.
Gyerek nincs, de ha lenne, akkor sem járnék, vinné a férjem.
Volt egy, a szájrapuszizás a gyerekkel. Kétszer szóltam érte, harmadjára pedig közöltem, hogy lehet elmenni a pcsába és elgondolkodni magukon. Azóta normálisan tudnak köszönni és nem jut eszükbe eg a gusztustalankodás.
Apósom a ludas, anyós normális. Nem értem mi a fenét keresnek egymás mellett…
Ja a névaggatás. Megmondtam, hogy nem nevezzük a gyerekeket szerelmemnek. Se ők, se én, senki. Majd ha lesz neki akkor majd ők egymást. Ezt is nehezen vette be após nem létező agya, de végül megoldotta.
Amikor költöztünk, akkor okoskodott, hogyan kellene berendezni, majd ő ezt csinál meg azt csinál. Közöltem vele, hogy akkor várom hetente és ha annyira be akarja rendezni a konyhát, akkor a főzés meg a takarítás is rá fog maradni. Rögtön nem volt több okos ötlete és nem akarta hozni a fúrót.
Igazából én nem tűrök semmit, ugyanis nincs olyan, hogy KELL tűrni. Megsértődik, ami az ő gondja, nem az enyém. Aztán belátja, hogy a gyerek érdeke az, amit én mondok. Ha meg nem akarnak vele találkozni, ha nem akarnak nyaralni menni vele vagy időt tölteni akkor nem fognak.
A férjem normális, nem szájrapuszizik a gyerekkel és nem mond hatalmas baromságokat (hagyd csak sírni, hagyd hadd szaladjon az úton előre, stb).
Egyébként a férjemmel lehet beszélni, a ház berendezése során közös ötleteink voltak. Megbeszéljük az igényeket. Így működnek a kapcsolatok. De az, hogy após fogja magát és a semmiből nekiáll leszedni a polcokat, hogy neki jobban tetsző helyre átrakja, amit senki nem kért és egyébként sem logikus, az nem működik.
Amikor kezdődtek a konfliktusok, akkor a férjem beszélgetett el velük arról, hogy vannak elveink, amiket be fogunk tartani. Nem jött be, mert gyereknek tekintették. Ekkor mondtam, hogy itt van vége, az én gyerekeim nevelése rám tartozik.
Amúgy imádom, hogy rögtön azt hiszitek, hogy el van nyomva a másik fél, ha nem valami altruista szerencsétlen az adott ember. Gondolom sokaknak nem tetszik, ha egy nő képes kiállni magáért meg a szeretteiért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!