Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek hogy az anyósom ne...

Mit tegyek hogy az anyósom ne tegye tönkre a házasságom?

Figyelt kérdés

A férjemmel nyár elején házasodtunk össze, de már 5 hónapos terhes vagyok. Az anyósom a rémálmaimba szokott szerepelni, főleg azóta elviselhetetlen, hogy tudja, úton van az első unokája…állandóan nálunk van és kioktat, hogy mi hogy a jó. A férjem sokat dolgozik, de szerencsére elég jól élünk. Egyedül az anyósommal van a probléma…Mit csináljak? A párom nem érti és nem is akarja elfogadni azt a tényt, hogy nekem kezd teherré válni a kedves anyja mindennapos cseszegetése. Félek, hogy meg fog romlani a házasságom, az anyósom áskálódásai miatt…

A normális válaszokat előre is köszönöm!

júl. 27. 22:11
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
23%

Milyen tanácsokat vársz? Valami hátulról, alattomos betámadást? Vagy tegyél patkánymérget a levesébe? 😅

Felnőtt ember vagy, meg kell oldanod.

Itt neked van bajod a mamával, talán ülj le vele egy kv mellett és mod el neki értelmesen, hogy köszönöd szépen, aranyos tőle, hogy segíteni próbál, de nem szorulsz rá.

júl. 28. 05:52
 12/30 anonim ***** válasza:
22%
Miért, te nem dolgozol nap közben hogy be tud ülni hozzád?
júl. 28. 06:06
 13/30 anonim ***** válasza:
77%

10-es. Asszertív kommunikáció csak két szívembernél működik, akik motiváltak is a probléma megoldására.

Ne dobálózz kérlek ezekkel a kifejezésekkel, mikor az anyós nyilvánvalóan nem szív ember.

Kérdező, kezdetnek nézd meg ezt a "meglökős" videó, aztán ha van kérdésed, írhatsz privátban.

Kapcsolati dinamikával, családi minták felismerésével foglalkozom.

[link]

júl. 28. 06:22
 14/30 anonim ***** válasza:
30%
Mindentől függetlenül a pasit sem irigylem ebben a helyzetben. Én is voltam ilyen "kutyarongy" (amikor két kutya huzakodik egy rongydarabbal) két olyan személy között, akik mindegyike fontos volt számomra és mindegyikükkel való jóban levés is fontos volt számomra. És mégis engem őrlődtettek, nem vették figyelembe, hogy én is érző ember vagyok, mert mindegyiküket csak a saját komfortérzete és az egója érdekelte, én nem. Ilyen helyzetben sajnos az őrlődtettett ember a legnagyobb áldozat, akinek a jobb fülébe is duruzsol valaki, a bal fülébe is duruzsol valaki, mintegy szatellit, mintegy mediátor áll a két, általa szeretett ember között, akik simán elnézik, hogy őrlődik, mert saját magukkal vannak csak elfoglalva.
júl. 28. 06:49
 15/30 anonim ***** válasza:
73%

"A párom nem érti és nem is akarja elfogadni azt a tényt, hogy nekem kezd teherré válni a kedves anyja mindennapos cseszegetése."

Nem az anyós itt a probléma,hanem a férj. Nem anyós fogja tönkre tenni a házasságot, hanem a férj.

júl. 28. 07:21
 16/30 anonim ***** válasza:
49%

Nem anyóssal van a baj, hanem hogy a férjed egy tketlen kisfiú, aki nem is akarja megérteni a problémádat.

A helyedben nagyon gyorsan megbeszélném vele, mert ez csak rosszabb lesz, miután megszületett a gyerek, és ha nem történik érdemi változás, beadnám a válást.

júl. 28. 10:08
 17/30 anonim ***** válasza:
30%
Lepontozhattok, de itt 3 önző ember játszmájáról tudósulunk.
júl. 28. 11:23
 18/30 anonim ***** válasza:
79%

14.

Te nem ártatlan kis ráncigált lélek voltál, hanem egy gyerekes, felnőni képtelen ember.

Fel kell ismerni, hogy ki az, aki jót akar neked és ki az, aki csak manipulál.

Persze, lehet mindkettő féreg volt, de akkor meg meg kell mondani játsszak le a primitív meccsüket egymással, téged hagyjanak ki.

júl. 28. 13:32
 19/30 anonim ***** válasza:
72%
Amikor az én anyósom ezt csinálta én kinyitottam az ajtót és megmondtam beki, hogyha nem tetszik ahogy éljük az életünket, akkor kilehet lépni rajta és nem kell résztvenni benne. A kaput tudja hol van és csukja be maga után. A férjem is ott volt és csak nézett, köpni-nyelni nemtudott. Azóta anyós semmibe nem szól bele.(nálam már a képekbe a képkeretbe, az asztalba, hogy miért ilyen van, a gyerek beverheti a fejét, miért hagyom pörögni maga körül(3 éves) elszédül és elesik, magyarán leszaranyázott, mindenbe is belekötött). Elkattantam, de nem bántam meg. Nincs joga beleszólni az életembe a döntéseimbe és abba hogyan nevelem a gyerekem. Ha ő be és leszólhat én miért ne tehetném ki a házamból?
júl. 30. 12:00
 20/30 anonim ***** válasza:
60%

19.

Maximálisan igazad van!

júl. 30. 18:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!