Mit tegyek hogy az anyósom ne tegye tönkre a házasságom?
A férjemmel nyár elején házasodtunk össze, de már 5 hónapos terhes vagyok. Az anyósom a rémálmaimba szokott szerepelni, főleg azóta elviselhetetlen, hogy tudja, úton van az első unokája…állandóan nálunk van és kioktat, hogy mi hogy a jó. A férjem sokat dolgozik, de szerencsére elég jól élünk. Egyedül az anyósommal van a probléma…Mit csináljak? A párom nem érti és nem is akarja elfogadni azt a tényt, hogy nekem kezd teherré válni a kedves anyja mindennapos cseszegetése. Félek, hogy meg fog romlani a házasságom, az anyósom áskálódásai miatt…
A normális válaszokat előre is köszönöm!
Beszélj a férjeddel, hogy figyelj, most valamit komolyan meg kell beszélnünk: ez és ez nem mehet így tovább. Legyenek meghúzva a határok, pl. hogy hányszor jöhet át, stb.
Ha ezek után nagyon nem megy a dolog, akkor keress pszichológust, párterapeutát.
"A párom nem érti és nem is akarja elfogadni azt a tényt, hogy nekem kezd teherré válni a kedves anyja mindennapos cseszegetése"
Akkor nem szimplán az anyósod teszi tönkre, hanem a párod is benne van alaposan a dologban, ha neki ez megfelel.
Amúgy nem értem, ha a férjed sokat dolgozik, hogy van nálatok állandóan az anyósod?
Ne menj ki neki ajtót nyitni, ha jön, mondd azt, hogy nem voltál otthon, majd leszokik róla.
Ha a párod nem áll melletted, lehet, hogy nehéz szélmalomharc vár majd rád az anyósod ellen (illetve egyszerre az anyósod ÉS a párod ellen is).
A legjobb lenne minél következetesebb határokat húzni a mamával (hova nem jöhet be, ne jöjjön át kérdés nélkül, mert nem nyitsz neki ajtót, nem akarsz vele xyz témáról beszélni stb.), de ez nagyon nehéz, főleg a párod támogatása nélkül. Ha pedig úgy érzed, hogy a mama provokál, azért csinálja, hogy felhúzzon, akkor érdemes minél semlegesebben, minél "unalmasabban" reagálnod, de ez sem könnyű.
Azt ne felejtsd el viszont, hogy nem az anyósod teszi tönkre a házasságod, hanem az anyósod és a férjed együtt, ha nem támogat téged.
Hát igen, itt kb 50-50% a probléma az anyóssal és a férjjel. Kezdj el komolyan beszélni a férjeddel, hogy ez így nem OK.
Ha nem megy: pszichológus/párterápia! Adott esetben jó egy független külső fél ilyen problémában.
Miért van nálatok állandóan?
Ha a férjed nincs otthon ne engedd be. A telót ne vedd fel stb.
Honnan van ennyi ideje? Nyugger? Após?
Egész jó hozzászólások!
Asszertív kommunikáció! Ez a lényeg, keress rá a jelentésére és gyakorold a barátnőddel a szomszéddal, munkatárssal vagy bárkivel. Soha ne legyen a hangod lekezelő, se megbántó csak higgadt és kedves. Nem könnyű, de nagyon tudsz vele segíteni magadnak. Tudsz határozott kedvességgel nemet mondani? És ne magyarázkodj, csak tényeket közölj!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!