Ha korábban nem volt közeli kapcsolat a családdal, unokázni mennyire engeditek őket?
Férjem szüleivel a baba előtt évente kétszer, ha találkoztunk. Nem a távolság volt az oka, egy városban élünk, szimplán nem volt sosem túl közeli a kapcsolatuk. Valamint az anyja engem ki nem állhat az első perctől kezdve, közölte, hogy ha az esküvőn én leszek ott, mint menyasszony, nem jön (ezek után mondjuk meghívót sem kaptak).
Megszületett a kislányunk, azóta viszont szinte hetente jönnének, anyósom hívogatja a férjemet is, követeli a gyerekről a képeket, videókat.
Nekem ez nagyon kellemetlen, olyan embert az otthonomban látni, akiről tudom, hogy utál, ok nélkül. Ő meg mintha természetesnek venné, hogy jöhet ide. Közben a férjemen kicsit azt látom, hogy örül, amiért valamennyire többet látja a szüleit, így nehéz helyzet ez...
Anyósom amúgy nem változott sokat, szerintem inkább türtőzteti magát a baba miatt. De 1-2 beszólást így is elejt mindig, bocsánatot a korábbi viselkedéséért nem kért egyszer sem.
"De ha ennyire utálja a saját szüleit, ennyire nincsenek jóban, minek tartja egyáltalán a kapcsolatot velük, pláne azután hogy még az esküvőtökkor is így viselkedtek?"
Épp ez az, hogy nem tartottuk velük a kapcsolatot, az utóbbi 2 évben már csak karácsonykor találkoztunk.
Megszületett az unoka, már az első héten az ajtóban voltak.
A legjobb tanács, amit adhatok erre, az az elfogadás. Fogadd el ilyennek, ne mérgelődj rajta, peregjen le rólad minden. Attól, mert ti nem vagytok jóban, attól még lehet a gyereknek szuper nagyszüleje.
Ha meg beszól valamit, akkor menjen el a füled mellett, vagy ismételgesd: "Jól van Marika, értettem!"miközben le sem szarod. Ezt csak így lehet kezelni.
Hogy lehetne már szuper nagyszülője a lányunknak, ha a saját fia választottjával úgy viselkedett, ahogy?
Ez rengeteg mindent elmond róla, meg az is, hogy az sem zavarta, hogy a fiáról nem tud hónapokig, azt sem tudja, jól van-e?
"Épp ez az, hogy nem tartottuk velük a kapcsolatot, az utóbbi 2 évben már csak karácsonykor találkoztunk.
Megszületett az unoka, már az első héten az ajtóban voltak."
És akkor a férjed miért nem közölte velük, hogy lehet menni haza, mert nem lettek hívva? Azóta miért nem közölte már, minek megy bele az ő követeléseikbe, minek veszi fel a telefont, minek engedi be őket, minek küld képeket?
Ha évente egyszer találkoztok, az is kapcsolattartás. Meg kell mondani, hogy nem akarja tartani a kapcsolatot, letiltani meg törölmi öket mindenhonnan, ahogy én csináltam, és kész.
Az anyósodékat szidod, közben a férjeddel is komoly problémák vannak, bocsi, kicsit legyél már elfogulatlan.
A sok egyensúly, meg egyenlő nagyszülői jog mániás, mind imbecill?
Nem olvassák el a nyitót?
Anyós utálja a kérdezőt, az esküvőre sem mentek el.
Most meg unokáznának?
Mire fel? Hiszen a gyűlölt menyük szülte.
Én nem is hiszem el, hogy szeretik azt a babát, csak hatalmaskodni akarnak ez tuti!!!
A gyere anyjára nem voltak kiváncsiak az esküvőn, most meg mennenek hetente, meg KÖVETELI hogy mi van? a babárol a videót, képeket?
Ezek csak vernek magukat masok előtt, hogy kisunokájuk van.
Bahé meg legyen csak, amikor végleg eltakarítják ezt a két férget az életükből.
Amúgy ki gondolja, hogy az emberek megváltoznak?
Akkor lesz csak veszekedés a férjjel, amikor a gyerek nagyobb lesz és a féreg anyós uszítja majd a saját anyja ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!