Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom borzasztóan beszűkü...

Az anyósom borzasztóan beszűkült. Hogyan vegyem rá a férjemet, hogy ritkábban kéne látogatni, márcsak a gyerekek miatt is?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt látogatóban volt nálunk. Tudni kell róla, hogy egy elvakult fideszes, és bár ő sem örül annyira a magas áraknak, de azt őt nem érdekli, hogy a "hanyatló nyugaton" olcsóbban lehet bevásárolni, szerinte a fidesz mindent jól csinál, mert 2010 előtt.... Szóba került, hogy milyen drága a zsömle, egy felfújt szénhidrát 70 forint és persze mondtam, hogy ez nekem nem tetszik, meg nagy az infláció. Erre ő: "a második világháborúban előfordult, hogy kenyeret sem lehetett venni, 45 után pedig a pengőt seperni lehetett az utcákon, te pedig egy 70 forintos zsemle miatt és 400as forint-euro árfolyam miatt sirankozol, mi lesz veled, ha kitör a harmadik vh??"

Nem érdekel mi volta a múltban, engem a jelen érdekel és látom, hogy ami most van az nem jó. Komolyan mondom nekem elegem van ebből a nőből, nem akarom, hogy egy ilyen érzéketlen hárpia a gyerekeim közelében legyen.

2024. jún. 10. 20:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Ha - tegyük fel, nem kamu a kérdésed - te sem tűnsz kevésbé érzéketlennek a leírtak alapján, mint az anyósod, sőt.

Próbálhatnátok kevésbé megosztó, békésebb témák irányába terelni a beszélgetéseket, és veszekedés helyett tiszteletben tartani egymás véleményét akkor is, hanem értetek egyet vele.

Ha mást nem, a gyerekeitek és jövőbeli saját magatok érdekében is, mert nekik most mutattok példát konfliktuskezelésre, arra, hogy hogyan lehet érzelmi intelligenciával - esetleg humorral - kezelni vitás helyzeteket, és arra is, hogy egy családban hogyan bánunk az idősödő, szellemileg már kevésbé friss, vagy éppen a saját élettapasztalata, világképe, értékrendje miatt máshogy gondolkozó, esetleg időnként a múltban leragadt szülővel, nagyszülővel. Akik jó esetben ti is lesztek egyszer a gyerekeitek és az unokáitok életében, ha megéritek azt az életkort.

2024. jún. 10. 21:51
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Akit érdekelt a dödöllés történet:

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..

2024. jún. 10. 21:54
 13/19 anonim ***** válasza:
66%
12-es kösziii!
2024. jún. 10. 22:03
 14/19 anonim ***** válasza:
80%
Akkor takarodj egy francia châteaube kézműves hamburgert zabálni.
2024. jún. 11. 01:17
 15/19 anonim ***** válasza:
27%
Menekülj, egy fideszestől értelmes gondolatot sose várj.
2024. jún. 11. 06:01
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
Ez a dödöllés p@csa.
2024. jún. 11. 07:57
 17/19 anonim ***** válasza:
85%

Sehogy nem kell rávenni. Az anyósod olyan, amielyen, nyugi, nem fogja politikai szrságokkal tömni a kisgyerekek fejét.

Te meg minek állsz bele a politikai hülyeségeibe?

Érdekes, engem SOHA senki nem talál meg senki ilyenekkel, mert az első próbálkozásnál határozottan leállítom: nem fogok "beszélgetni" erről és ehhez tartom magam.

Kivétel a vőlegényem, de vele értelmes vitákat folytatunk bármiről, nem ilyen agyatlanságot, mint pl anyósod is.

2024. jún. 11. 08:55
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

Most a nyuggertársadalom pártállásától független írom ezt, de ezeknek mindegy mi van a világban, mert a nyugdíj minden hónapban jön.

Ez a lényeg, ez a biztos pont, amíg érkezik, minden a legnagyobb rendben.

Fogalmuk sincs a világ működéséről.

Hajtogatja mindegyik a magáét.

Lassan kihalnak úgyis.

Én ignorálnám, mintahogy a saját anyósomat is, de mégegyszer írom, nem a nézetei, hanem a sötét elméje miatt.

És nálunk pl. a gyerekem unta meg, hogy állandóan csak arra panaszkodott, milyen nehéz volt a gyerekkora, meg mennyit dolgozott.

(Ez persze nem igaz, a tesói is kiröhögik, de mindenkinek ezzel jön, hogy végigdolgozta keményen az életét, és attól lett 1 mázsa már 30 évesen, ja adminisztrátorként.: D)

2024. jún. 12. 15:29
 19/19 anonim ***** válasza:
51%
Bakker, ha ennyire rühelled azt a nőt, menj programozni, amíg nálatok van... Több gyerekkel tényleg ilyen diszfunkcionális vagy?
2024. jún. 13. 05:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!