A férjem szülei kikészítenek. Mit csináljak?
A férjem szülei mindenbe beleszólnak, ami nem az ő dolguk, szerintem ez sokaknak ismerős. Amikor hozzánk átjönnek (ami majdnem minden nap megtörténik) megjegyzést tesz, főleg az após, hogy például nekünk miért ilyen a mosógép, miért nem kértük ki az ő véleményét, mert ő ajánlott volna jobbat. A szekrény neki nem tetszik, amire azt mondtam, hogy mivel úgyse lakik itt neki aztán igazán mindegy lehetne. Emiatt nem szólt hozzám vagy fél napig, mert halálosan megsértődött.
Vagy minden nap jönnek, szétnéznek és ehhez hasonló idegesítő beszólást tesznek, vagy a férjemet rángatják el magukhoz, próbálják ott tartani isten tudja meddig. Érzelmi manipulációt is bevetnek, hogy azért ő az anyja, ő nevelte fel ezt sose felejtse el, mennyit segítette, reméli ő a fontosabb, mert mennyi mindent megtett és reméli, hogy a későbbiekben majd mi is megháláljuk ezt a sok segítséget neki. Ezt mind szó szerint. Ezt egy telefonbeszélgetésből hallottam, mert férjem pakolt valamit anyós meg ki volt hangosítva. Már szólni akartam nekik, illetve a férjemnek, de nagyon tartom magam, hogy maradjak csendbe, mert nem kellene a fölös feszkó. Meg akkor szerintem egy életre kiutálnának. Mit tegyek, hogy ennek vége legyen, ne jöjjenek minden nap, normális legyen a kapcsolat ne ilyen erőltetett?
Mit tennék?
1. megmondanám a férjemnek ez volt az első és az utolsó alkalom, hogy anyádék átjöttek, akkor is, ha nem tetszik
2. de ha nem lenne változás, és anyuciék állandóan jönnének, mert Ő áthívja, szerintem heteken belül elválnék
Kérdező, amúgy exem anyja ugyanez a kategória volt.
Az EXEM anyja, ha érted. :D Mi az eljegyzésig nem jutottunk, előbb szakítottam, mert ő is jött a süket dumával, "anyám, felnevelt", stb. és?
Attól még joga van más lakásában rendezkedni és kéretlenül osztogatni a tanácsait? Nem.
Az exem egyszer nem állt ki értünk, helyette csak mismásolt, meg sumákolt, nekem meg elegem lett és kidobtam. Éljen akkor az anyjával, ha ennyire gyerek.
Kérdező, már ott elcseszted az egészet, hogy hozzámentél, de avval, hogy még teherbe is estél tőle, avval csak még jobban turbóztad a szart. Legalább a gyereked miatt legyen már benned annyi életösztön, hogy vagy ultimátumot adsz a férjednek, hogy van x ideje jelét mutatnia a leválásra, vagy elválsz a pitsába...
Emberek, ezért ne vállaljatok gyereket olyan emberrel, aki baxik leválni az anyjáékról, mert úgy jártok, mint a kérdező!
Kérdező, a helyedben elvinném a férjet egy pszichológushoz. Ott szépen kibeszélhetitek ezt az egészet. Szép lassan a terápiás folyamat hatására majd levetkőzi a sok baromságot, amit az anyjáék mondogattak neki.
Belenevelték, hogy a szülei szentek, hoszen felnevelték. Közben pedig a bare minimumot csinálták, hiszen ők akartak gyereket, nem a férjed hurcolkodott az anyja hasába önként. Nem kell hálálkodnia semmiért sem. Mindennapos odamenetel meg minek? Nincs más dolguk?
A helyedben azzal kezdeném, hogy párterapeutához időpontot kérek, aztán pedig elkezdem nézegetni a legmesszebbi településen a lehetőségeket. Így könnyebb lesz elszakadni anyciapcitól.
Amúgy a legtöbb pasi ilyen, aki sosem hagyta el a szülei vonzáskörzetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!