Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjem szülei kikészítenek....

A férjem szülei kikészítenek. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A férjem szülei mindenbe beleszólnak, ami nem az ő dolguk, szerintem ez sokaknak ismerős. Amikor hozzánk átjönnek (ami majdnem minden nap megtörténik) megjegyzést tesz, főleg az após, hogy például nekünk miért ilyen a mosógép, miért nem kértük ki az ő véleményét, mert ő ajánlott volna jobbat. A szekrény neki nem tetszik, amire azt mondtam, hogy mivel úgyse lakik itt neki aztán igazán mindegy lehetne. Emiatt nem szólt hozzám vagy fél napig, mert halálosan megsértődött.

Vagy minden nap jönnek, szétnéznek és ehhez hasonló idegesítő beszólást tesznek, vagy a férjemet rángatják el magukhoz, próbálják ott tartani isten tudja meddig. Érzelmi manipulációt is bevetnek, hogy azért ő az anyja, ő nevelte fel ezt sose felejtse el, mennyit segítette, reméli ő a fontosabb, mert mennyi mindent megtett és reméli, hogy a későbbiekben majd mi is megháláljuk ezt a sok segítséget neki. Ezt mind szó szerint. Ezt egy telefonbeszélgetésből hallottam, mert férjem pakolt valamit anyós meg ki volt hangosítva. Már szólni akartam nekik, illetve a férjemnek, de nagyon tartom magam, hogy maradjak csendbe, mert nem kellene a fölös feszkó. Meg akkor szerintem egy életre kiutálnának. Mit tegyek, hogy ennek vége legyen, ne jöjjenek minden nap, normális legyen a kapcsolat ne ilyen erőltetett?

jún. 7. 11:18
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
92%
Maximálisan a tizessel értek egyet!
jún. 7. 12:50
 12/40 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, remélem ilyen élhetetlen faxszal legalább gyereket nem vállaltál, annyi önkritika azért szorult beléd... Amúgy is mindig az anyjáék pártján áll, nem csak ebben a helyzetben? Mert ha igen, baromira elgondolkodnék, akarok-e így tovább házasságban élni, plána addig, amíg nincs gyerek. Sőt, gyerek nélkül is...
jún. 7. 13:16
 13/40 anonim ***** válasza:
90%

Ajtó bezár, nem vagy otthon.

A férjed nem mond semmit?

jún. 7. 13:35
 14/40 anonim ***** válasza:
84%
El kellene kezdeni távolságot húzni és tartani. Nekünk a saját szüleimmel és anyósomékkal is meg kellett lépnünk. Az első sokkok után, hogy nekünk is van életünk, 2-3 nem érünk rá nem vagyunk otthon - nem tudunk átmenni után igazából megértették. Összességében hosszú idő telt el, de megoldódott végülis. Nekem a férjem végighallgatta milliószor hogy nagyon zavar ez az egész, szóval együtt oldottuk meg. Remélem Ti is meg tudjátok beszélni, és tesztek ez ellen. Hosszú távon rohadt idegőrlő. Nekünk majdnem ráment a kapcsolatunk, hogy folyton más miatt állt a bál itthon. Azóta harmónia van.
jún. 7. 13:37
 15/40 anonim ***** válasza:
81%
Igazából a férjeddel kellene megértetni, hogy ez gáz és álljon a sarkára. Sajnos ez elég tipik eset. Nehéz úgy intézni, hogy a családi béke is meg maradjon. Többnyire valakinek tönkrecsesződik az élete az ilyen buta fax emberek miatt..
jún. 7. 13:41
 16/40 A kérdező kommentje:

Tegnap este nagyon betelt a pohár és a férjemnek beszéltem a problémáról, egyetért velem, meg fordított helyzetbe neki is kényelmetlen lenne és valóban sok amit csinálnak, de nem küldheti el őket, mivel csak az anyja meg az apja, meg ők nevelték fel. tudatosan ilyeneket beszélnek neki. Ma este mindenképpen beszélek még vele erről, hogy szóljon rájuk, vagy akkor éljen újra az anyjáékkal.

Sajnos tényleg messzebb kellett volna költözni, de nem gondoltam volna, hogy ilyenek lesznek!

jún. 7. 14:17
 17/40 A kérdező kommentje:

Most látom rosszul fogalmaztam, az első bekezdésben lévő részt a férjem gondolja így, hogy azért nem küldheti el őket, mert ők nevelték fel és hálával tartozik meg a többi hülyeség.

Egyébként akik azt kérdezték akarok-e gyereket, biztosan nem megyek bele ilyenbe, ameddig ilyen közel vannak hozzánk, mert a gyereket is majd minden egyes percben kiveszi a kezemből, felnevelné helyettem, sőt még a gyerek helyett is leélné az életet, ha lehetne.

jún. 7. 14:20
 18/40 anonim ***** válasza:
87%
Jesszus, ez szar kifogás, hogy csak az anyjaapja.
jún. 7. 14:23
 19/40 anonim ***** válasza:
95%

Ez tényleg hülyeség: "nem küldheti el őket, mert ők nevelték fel és hálával tartozik meg a többi hülyeség"

vagy meghülyült az érzelmi zsarolástól, vagy kényelmességből mondja ezt. :-/

ennyi erővel azt is mondhatná, hogy az apukája ott akar ülni a hálóban, amikor szeretkeztek, mert ő nevelt fel.

Tehát a kérdés, hogy mennyivel tartozik a szüleinek, amiért felnevelték?

El vannak tévedve a szülei is és ő is.

Nem lesz könnyű dolgod, de harcolj azért!

Valahogy mintha gyakoribb lenne, hogy a fiús anyák nehezebben mondanak le a gyerekükről, mint a lányos szülők??!

jún. 7. 14:26
 20/40 anonim ***** válasza:
95%
hálálkodjon akkor, te meg lassan kezdhetsz csomagolni. :-/ sajnálom
jún. 7. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!