Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A férjem szülei kikészítenek....

A férjem szülei kikészítenek. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A férjem szülei mindenbe beleszólnak, ami nem az ő dolguk, szerintem ez sokaknak ismerős. Amikor hozzánk átjönnek (ami majdnem minden nap megtörténik) megjegyzést tesz, főleg az após, hogy például nekünk miért ilyen a mosógép, miért nem kértük ki az ő véleményét, mert ő ajánlott volna jobbat. A szekrény neki nem tetszik, amire azt mondtam, hogy mivel úgyse lakik itt neki aztán igazán mindegy lehetne. Emiatt nem szólt hozzám vagy fél napig, mert halálosan megsértődött.

Vagy minden nap jönnek, szétnéznek és ehhez hasonló idegesítő beszólást tesznek, vagy a férjemet rángatják el magukhoz, próbálják ott tartani isten tudja meddig. Érzelmi manipulációt is bevetnek, hogy azért ő az anyja, ő nevelte fel ezt sose felejtse el, mennyit segítette, reméli ő a fontosabb, mert mennyi mindent megtett és reméli, hogy a későbbiekben majd mi is megháláljuk ezt a sok segítséget neki. Ezt mind szó szerint. Ezt egy telefonbeszélgetésből hallottam, mert férjem pakolt valamit anyós meg ki volt hangosítva. Már szólni akartam nekik, illetve a férjemnek, de nagyon tartom magam, hogy maradjak csendbe, mert nem kellene a fölös feszkó. Meg akkor szerintem egy életre kiutálnának. Mit tegyek, hogy ennek vége legyen, ne jöjjenek minden nap, normális legyen a kapcsolat ne ilyen erőltetett?

jún. 7. 11:18
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
94%
De mivel tartozik nekik? Nézni kell, ahogy ott ülnek a kanapétokon? Azzal vissza ad mindent?
jún. 7. 14:30
 22/40 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk is ilyenek, a férjem meg húz egy határt, hogy ettől nem tovább, aztán szép lassan fellazítja, mert mindig van valami, amivel kihisztizik (főleg az anyja), és ez megy, mint nálatok a következő nagy balhéig, amíg a férjem hócipője is betelik. Én már ott tartok, hogy meg se próbálok kedves lenni, visszapofázok, ha beszóltak, sértődjenek csak meg, de akkor is ideeszi őket a fene állandóan.
jún. 7. 14:31
 23/40 anonim ***** válasza:
94%
Mi ez a duma, hogy azért csak ők nevelték fel? Miért, kinek kellett volna? A szomszédnak? Ők a maguk örömére összehozták a gyereket, a maguk örömére felnevelték , mit akarnak cserébe a férjedtől? Holtig tartó rabszolgaságot?
jún. 7. 14:34
 24/40 anonim ***** válasza:
94%

Az a gond azzal, ha te próbálod leépíteni őket hogy azonnal beindul az ellennevelés és pikk-pakk te leszel a házisárkány aki szétszakítja a családot.

Főleg egy agymosottat könnyű ezzel irányítani.

Légy okos és rafinált, találd ki, hogy értesd meg a férjeddel, hogy ez így nincs rendben.

jún. 7. 14:37
 25/40 anonim ***** válasza:
88%
Nnna végre, egy aránylag józan kérdező!!!! Ha ennyire vak érzelmileg férjem lenne, ott elgondolkodnék, nem, hogy azon, hogy egyáltalán tőle akarok-e gyereket, hanem azon is, hogy egyáltalán akarok-e tovább a felesége lenni. Ha nem ez az első eset, hogy erre hivatkozik, hogy így-úgy hála, akkor megmondanám, rendben, felőlem, hálálkodhat élete végéig, de ahhoz továbbá már nem asszisztálok, így is jóval többet tűrtem a kelleténél... És jó, nagy hülye voltam, hogy belementem, hogy maradjunk a szülei sejhajában... Ha már nem ez az első, vagy ultimátum, hogy kezdje el felhúzni a határait, akár arra hivatkozni, hogy X napon nem ér rá, stb. Vagy ha ez nem megy önállóan, kérjen szakszerű segítséget, pszichológusét, pl. Ha még az utóbbit sem ismeri fel, kérdező, a magad érdekében, addig válj el, amíg nincsen közös gyerek, mert akkor a büdös életedben nem szabadulsz majd anyósodéktól válás után... Vagy adhatsz ultimátumot, hogy van X ideje elkezdeni kihúzni a fejét a szülei valagából, akármilyen formában, akár pszichológus, akár úgy,hogy csak szimplán nem nyit nekik ajtót, bárhogy, vagy mész a válóperes ügyvédhez
jún. 7. 14:43
 26/40 A kérdező kommentje:

#19 szerintem még abban a világban vannak, hogy anyu/apunak vagy alapjáraton idősebbnek nem lehet nemet mondani.

#21 csak mismásolás az egész. Próbálják manipulálni. Férjemben van annyi, hogy engem választ szerintem, mint őket.

jún. 7. 14:46
 27/40 anonim ***** válasza:
69%
Előbb kerüljön sor kenyértörésre kérdező, és akkor élesben kiderül, ki a fontosabb a férjikének: anyucikáék vagy a felesegge... Addig kár mondani bármit is...
jún. 7. 14:57
 28/40 anonim ***** válasza:
91%

Nalunk is hasonlo volt. Csak az anyja, csak o nevelte fel, blaba. Na de hogy nevelte fel, alkesz neveloapa mellett, aki anyosomat is meg a ferjemet is verte. Anyam ilyen lett volna velem, az ajtot nem nyitnam ra, ferjem meg rosszul erezte magat, sikerult buntudatot kelteni benne.

Kapott anyos tolunk haztartasi gepeket, mindent, penzt is dogivel, lejart szamlakat fizettunk be eveken keresztul. Aztan amikor mi is honaprol honapra eltunk, megmondtam, hogy eleg. Aki beteg, az ne pialjon es cigizzen, mi nem ezert dolgozunk. Anyos hol dolgozott hol nem, a mai napig is ez megy. Kozel egy eve nem tamogatjuk, azota en vagyok a szar, aki tiltja a ferjet az anyjatol, meg a csaladjatol, holott errol szo nincs. Az ertelmetlen penzszorast szuntettuk be, de szerencsere ezt a ferjem is belatja. Egyebkent is uton van a kislanyunk, ott van a ferjem nagyobb gyereke, van kikre kolteni.

jún. 7. 15:22
 29/40 anonim ***** válasza:
93%

"megjegyzést tesz, főleg az após, hogy például nekünk miért ilyen a mosógép, miért nem kértük ki az ő véleményét, mert ő ajánlott volna jobbat."

Válasz: pont leszarom a véleményed 😘

"A szekrény neki nem tetszik, amire azt mondtam, hogy mivel úgyse lakik itt neki aztán igazán mindegy lehetne. Emiatt nem szólt hozzám vagy fél napig, mert halálosan megsértődött." -> Legalább addig sem tesz megjegyzést másra.

"Vagy minden nap jönnek, szétnéznek és ehhez hasonló idegesítő beszólást tesznek, vagy a férjemet rángatják el magukhoz, próbálják ott tartani isten tudja meddig. Érzelmi manipulációt is bevetnek, hogy azért ő az anyja, ő nevelte fel ezt sose felejtse el, mennyit segítette, reméli ő a fontosabb, mert mennyi mindent megtett és reméli, hogy a későbbiekben majd mi is megháláljuk ezt a sok segítséget neki." -> hülyeség, nem kérte, a férjed, hogy a világra jöjjön, nem tartozik semmivel. Egyébként a férjednek is elmondhatnád pont ezt, amit leírtál.

jún. 7. 15:34
 30/40 anonim ***** válasza:
6%
A véleménye nem beleszólás.
jún. 7. 21:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!