Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nőtársaim! Ti hogy érzitek...

Nőtársaim! Ti hogy érzitek magatokat a férjetek családjában? Milyen gyakran jó találkozni velük?

Figyelt kérdés
Sajnos én nem túl jól, általában 1-2 napig rosszul vagyok egy ilyen látogatás után. Akár ők jönnek, akár mi megyünk. Nekem elég lenne a nagyobb ünnepekkor találkozni. Saját szüleimmel se találkozom ennyit. Érdekelne a ti tapasztalatotok is, hogy én most csak kivételesen rosszul jártam-e.

máj. 15. 13:07
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
94%

A férjem összes családtagja sajnos már meghalt, de sokkal jobb volt náluk, mint a saját családtagjaim között.

Anyósom meg apósom a lehetö legjobb emberek voltak, szerettek, tényleg befogadtak, gyereküknek tekintettek. A sógornömmel barátnök voltunk, ha volt lehetöségünk, együtt töltöttunk igen sok idöt. Ott mindenki nagyon becsületes, egyenes ember volt, ha valami nem tetszett, szóltak, rákérdeztek udvariasan, megbeszéltük, mi lehetne a jó komplromisszom, vagy idönként egyszerüen mindenki elfogadta, hogy valakinek más a véleménye.

A saját családomnál föleg a húgom az, aki rettentö sz**keverö, mindent elferdít, mindenkibe beleköt, mindenkit össze akar a másikkal veszíteni, rettentöen szeret a zavarosban halászni.

máj. 15. 15:35
 12/54 A kérdező kommentje:

10: Igazad van valamennyire, értem mikre gondolsz. Én ritkán találkozom a saját születési családommal, őszintén nem is hiányzik annyira, nekem volt annyira jó. Egyébként is egyedül szoktam látogatni őket :/

Inkább a régi barátaim a fontosabbak nekem sajnos. Férjem családja sajnos meg nem fogadott be annyira, nem igazán értjük egymást. Nem hibáztatom őket, más a hátterünk, csak sajnos erőltetni is hülyeség lenne ezeket a kapcsolatokat, úgy érzem.

máj. 15. 15:38
 13/54 anonim ***** válasza:
60%
Férjemmel külföldön élünk, eddig is maximum 4x mentünk hozzájuk egy évben, viszont a látogatások mindig másfél hétig tartanak. Ha rajtam múlna, elég lenne pár nap is, csak a férjem miatt viseltem el ezeket a hosszú ottartózkodásokat. A sógornőm amúgy is egy b@szatlan p1csa, de legutoljára az anyósom viselkedése tette be nálam a kaput, azóta nem voltam hajlandó találkozni velük, ez lassan egy éve volt. Azóta lett egy babánk, úgy volt, hogy a terhességem alatt megyünk egyszer ugyanúgy másfél hétre, de megmondtam a férjemnek, hogy a lelki nyugalmam érdekében nem vagyok hajlandó terhesen miattuk ugrálni 1000 km-t és tűrni minden agymenésüket. Legszívesebben a jövőben is így tennék.
máj. 15. 16:03
 14/54 anonim ***** válasza:
86%
Én jól érzem magam velük. Természetesen ők sem tökéletesek, én sem, de van humorérzékük és alapvetően jóindulatúak, segítőkészek. A férjemnek több konfliktusa van velük, mint nekem, de az sem vészes. Ha megöregszenek, lehet, hogy nem lesz ilyen idilli a helyzet. Anyóssal hetente akár többször is találkozom az unokák miatt, hosszabb-rövidebb időre néha beugrik munka után vagy az ő édesanyjához jövet-menet. Szól előtte és el lehet utasítani, ha nem alkalmas, de a gyerekeink odavannak érte (is), nekem meg segítség, ha játszik egy kicsit velük, amíg a dolgomat csinálom. Apóssal, sógorral, anyós édesanyjával úgy havonta találkozom, közös családi ebéd, ilyesmi évi kb. 6-8 alkalommal van.
máj. 15. 16:10
 15/54 anonim ***** válasza:
85%

Anyósomat és a párját nagyon szerettem. Apósomtól a hideg kiráz még most is, pedig már nem él. Nagyritkán, ha meglátogattuk, már az ajtóban bömbölt - mi még a liftben -, hogy vegyük le a cipőnket, mert nem fog utánunk takarítani. A gyerekeknek nem vett ajándékot sose, mert "sose tudta", hogy megyünk :)

Kitett eléjük pár szál fonnyadt ropit - ami az előző látogatásból maradt -, és azt a mosogatókagyló fölött kellett elrágniuk, mert "nem fog utánuk takarítani" :)

máj. 15. 16:18
 16/54 anonim ***** válasza:
85%
Egyáltalán nem kell velük találkozni, kérdező! Egyáltalán nem kell!
máj. 15. 16:30
 17/54 anonim ***** válasza:
22%
Aki itt utálja a férje családját, az a sajátjával milyen kapcsolatban van?
máj. 15. 16:38
 18/54 Metionin ***** válasza:
100%
#17. Sajnos nálunk az sem jó. Pont azért reménykedtem anno, hogy hátha majd a páromé jobb lesz és megtapasztalom, milyen lehet egy normális család. De hamar kiderült, hogy csak kifelé mutatják a nagy szeretetet, belül rohad az egész. Náluk minden a pénzről szólt, én meg szegény családból jöttem és esélyem sem volt. Ráb@sztam.
máj. 15. 16:45
 19/54 anonim ***** válasza:
49%

Teljesen jó a kapcsolatom a férjem szüleivel. Valamiért úgy érzem kérdező, hogy veled se egyszerű!

Lehet én tévedek! Akkor elnézést!

máj. 15. 16:51
 20/54 anonim ***** válasza:
74%

Mindig azt hittem, hogy az én családom nagyon gáz aztán rájöttem, hogy annyira mégse. Párom anyukája sz*rik ránk(lusta jönni hozzánk, 1 órára lakik, fitt nyugdíjas). A lányunkat 1 évben 2x látja, nincs is igénye többre csak képet kér róla, hogy kirakhassa a falra látszatból. Férjemnek van egy fia is aki idősebb, őt viszi nyaralni magához mindig. Alig várja, hogy legyen valamilyen szünet aminek felében elviszi. A lányunkat 1x se kérte el.

Anyukám meg majd megszakad 12 órázás mellett pihenőnapjain, hogy tudjon nekünk segiteni, pedig azt hittem, hogy ő lesz az aki majd felénk se jön. Nagy csalódás a párom anyukája. Persze telefonban mindig mondja az unokának, hogy így meg úgy szeretlek.

máj. 15. 17:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!