Hogyan magyarázzuk el, egy 4 éves gyereknek?
Anyósom túl van a második válásán, meg ki tudja hányadik kapcsolatán. Nincs is ezzel baj, kereste az "igazit"
Akit most talált, nem akarom részletezni, de nincs jó hatással senkire sem. A család sem tudja elfogadni, nem is szeretik sem a mamáék sem anyós testvére, de még a párom sem.
Nevezzük most Bélának.
Szóval, mindennek úgy kell történni, ahogy Béla mondja, mert ha nem akkor lesznek bajok. Béla simlis alak, pénzzel mindent megold típus, aki "katonásan" akarja nevelni a MI gyerekünket.
Bélának van egy fia legyen ő kicsi Béla.
Mióta együtt vannak anyósom valahogy elfelejti, hogy akiket imádott unokái léteznek. Sokkal fontosabb lett Béla és Kicsi Béla mint a fia vagy a hőn imádott unokái.
Sajnos vagy nem sajnos ezt a fiam is észrevette. Sokszor kérdezi, hogy miért nem jön a mama, miért nem viszi el a mama, miért nem beszélhetnek telefonon.
Hogy magyarázzuk el neki, hogy a mamát már nem érdekli a "család"?
Hogy magyarázzuk el neki, hogy a mamát már nem érdekli a "család"?
De érdekli, csak mivel vannak a Bélák, így rátok kevesebb idő jut.
Nincs ingyen bébiszitter? Ez a bajod?
A gyereknek pedig elmondod, hogy most ritkábban ér rá a nagyi, de ha ráér majd jön.
Ha ezt még 2x elmondod neki, harmadszor már nem kérdezi.
Csak persze nem a gyerek előtt kellene szidni, csak azért mert nem a ti elvárásaitok szerint él.
Nekem nem kell bébicsősz, nem lehetnek kettesben, mindig felügyelet alatt vannak nem véletlenül. Szar duma, ez a "bébicsősz" dolog.
#11. Nem traumatikus, de nem akartam, hogy úgy emlékezzen a dédire abban az állapotban.
Hihetetlen, hogy mindenki feljogosítva érzi magát, hogy más magánéletébe beleszóljon és kiakadjon azon, hogy nem non stop bébi szitter. Szóval anyósnak akkor lehet palija, ha a családnak tetszik?
Olyanok pofaznak bele, akik már 16 évesen hangoztatták, hogy senkinek semmi köze a magánéletükhoz.
Hát nektek sem masokéhoz.
Na, igen!
Neked lehet az életedbe a legfontosabb a párod, de ha az anyósnak is a párja a legfontosabb, akkor megy a hiszti.
Azért nem érdekli anyóst a család, mert van egy barátja, akivel több időt akar együtt tölteni???
Vicces meny vagy te.
"Hogy magyarázzuk el neki, hogy a mamát már nem érdekli a "család"?"
A mamát érdekli a család, csak van saját élete is. Ezt megérti a gyerek, hogy mama kedden és hétvégén jön (vagy akármikor).
Ezt te nem vagy képes felfogni és a gyerekkel takarózol.
Én örülök, hogy ha nem jön. De látom, hogy a gyerekem várja. Naponta 2-3x elmegy előttünk, de egy percre nem tud megállni, hogy köszönjön neki.
Nekem egy olyan ember nem hiányzik, aki a saját anyja temetésére azért nem megy el, mert a Bélája nem szereti a temetéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!