Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megteheti ezt az anyósom?

Megteheti ezt az anyósom?

Figyelt kérdés

Egyelőre nincs szó róla, de hallottam már ilyen esetet. Hosszú lesz!

Szóval , az anyósom a társadalmi különbség a férjem és én köztem és mert szimplán nem voltam neki szimpi, utált az elejétől (8 éve) kezdve, hogy összejöttünk. Özvegy, a gyermekeit soha nem nevelte igazán mert a pénz hajtása mindig előrébb való volt. Na ennyit elöljáróban. Aztán mikor elvett a férjem, mindenfélét kitalált rólam az anyós, és mikor kiderült, hogy meddő vagyok, nem túl szépen közölte velem, hogy hagyjam a fiát olyan nőt keresni, aki nem selejt és tud gyereket szülni, mert neki unoka kell.

Aztán eleinte nyeltem, de a végén már én is megvédtem magam a sorozatos piszkàlódásai, bántàsaival szemben.

Na de lombikkal 4 év alatt összejött a kislányunk és nagy fordulatot vett anyós. Mindenkinek dicsért, hogy le a kalappal előttem, mert ez a sok év lombik, a vetélések, a császár, szóval hogy szuper vagyok, hogy végigcsináltam és most van egy szép unokája, akinek minden szó szerint sz*rt megvesz kérdezés nélkül, ruhákból véletlen sem találja el a méretet, pedig gyerekekkel dolgozott 20 évig annó az egészségügyben, mindent jobban tud, intézkedik, magánorvost keres mert kétszer bukott nagyobb mennyiséget a 3 hónap alatt a gyerek és speciális tápszer kell neki szerinte, szóval nem egyszerű eset. És nem lehet leállítani a férjemnek sem ,én meg most úgy érzem, a gyerek mellett nincs erőm vitázni a hülyeségen.

No de a kérdésem lényege, hogy a mami minek után 3 hónap alatt csak anyagi részben adott a gyermeknek, mint nagymama semmit, múltkor benyögte, hogy majd nyáron ha nagyobb lesz a gyerek, venni kell egy utazó ágyat, hogy legyen majd miben aludnia nála a kicsinek. nem szóltam akkor erre ,mert épp a férjem születésnapját ünnepeltük és nem akartam én lenni a rossz, de már a gonoszkodásai idején megbeszéltük a férjemmel, aki nyilván tudja milyen az anyja és engem támogat, hogy nem lehet felügyelet nélkül a gyerek az nagyanyjánál, mert 73 éves, mert ezer egészségügyi baja van, meg mert amúgy kötsög volt velem sokszor.

Nos és itt jön a kérdésem, hogy ha mi nem engedjük meg neki, hogy a gyerek majd ottaludjon (már ha lenne erre igénye a gyereknek, amit kétlek, főleg mert nyáron 6-7 hónapos lesz) nála és később sem fog játszani ez az opció, akkor ő ennyi évesen, úgy hogy köszvényes, magasvérnyomásos, igényelheti, hogy ekkor és ekkor láthassa az unokáját (akit amúgy láthat, ahogy most is, nap közben és felügyelet mellett) ? Van ennek tudom valami hivatalos megnevezése, nagyszülői láthatási jog vagy ilyesmi, de mi csak azt nem akarjuk, hogy nála aludjon a gyerek, menni mehet, visszük is hozzá , természetesen vagy az apja vagy én ott vagyunk vele.

Szóval kérvényezheti ezt a dolgot velünk szemben, mert nem engedjük neki az ottalvást később sem, ha nagyobb lesz a gyerek (nem hiszem, hogy a gyerek amúgy akarna nála majd ott aludni, mert az anyós ez a tipikusan az élő fába is beleköt és már most kritizàlja sok dologban a babát)?

#anyós #Nagyszülői láthatási jog
2024. márc. 30. 04:15
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
34%
Ottalvásért nem perelhet. Ti döntötitek el, hogy engeditek-e. Az utazóágy nem felesleges, mert pl ha nála ebédeltek, le tudjátok délutánra fektetni a kicsit. Vegyen, ha akar. Örülj neki, hogy javult a hozzáállássa feléd, kicsinyes, hogy most "bosszút akarsz állni" a férjed édesanyján, aki felnevelte a férjed. Ha a kora és az egészségügyi problémái miatt nem akarjátok, hogy ott aludjon, az rendben van és kulturáltan meg is lehet mondani neki. Azt is, hogy beszélje meg veletek, ha venni akár valamit a kicsinek.
2024. márc. 30. 09:31
 22/37 anonim ***** válasza:
90%

Egy kicsit tényleg naiv vagy, ha egy kis erőszakoskodás megijeszt. Egyedül az apának kéne odaadnod válás esetén láthatásra a gyereket ottalavásra, de azt is bizonyos kor felett. A nagMama meg tervezhet bármit, vehet bármit, közölhet bármit, de becsukjátok az ajtót és ennyi. Egy baba ott van, ahol a szülei jónak látják.

Sokakat láttam, akkor simán rábízták rokonra 1-1 hétvégére a pár hónapos babát, de az az ő döntésük volt, nem a környezet kötelezte rá őket.

Elég megmondanod, hogy a baba marad otthon, jöhet látogatni, de ennyi. A kiságy még jó lesz délutáni pihire, ha nála vagytok és elfárad a kicsi.

2024. márc. 30. 09:39
 23/37 anonim ***** válasza:
84%
Figyelj, az én anyósom is bejátszotta a bíróságra megyek kártyát, én beszéltem ügyvéddel. Jóval fiatalabb, mint a te anyósod, de ezerszer megátalkodottabb. Ő úgy gondolta, hogy úgy lesz, hogy perel, és majd hétvégente elviheti magához az unokát. Hát nem. Az ügyvéd azt mondta, hogy csakis az én (anya) jelenlétében engednék, mert még kisbaba, legalább egy-két éves koráig és havi szinten maxim egyszer egy órára. Minket a férjemmel ez megnyugtatott, perelhet a vénk nyugodtan. Így kéthetente látja az unokát, de én se hagyom vele kettesben egy pillanatra se, ha perelne, még jól is járnánk, mert kevesebbet kéne anyóst látni. Ha meg nagyon bekattan, visszük a férjem összes látleletét, amit még az apja vetetett, mikor anyós félévente a szrt is kiverte a gyerekeiből, ha haragudott apósomra, aztán megnézheti, hányszor fogja az unokát látni.
2024. márc. 30. 09:49
 24/37 anonim ***** válasza:
49%

Persze, hogy felesleges itt kérdezni. Nektek kell leállítani. Azt fogja írni mindenki. Miért nem tudjátok megtenni? Mitől féltek? Hogy lesz reakció? Lesz. Hogy megsértődik? Meg fog.

Ki nyer? Ti!

2024. márc. 30. 10:04
 25/37 anonim ***** válasza:
82%
Sosem ertettem, miert baj, ha megsertodik valaki. Sertodjon, ha ilyen gyerek. Majd elmulik, ha meg nem, ugy meg jobb.
2024. márc. 30. 11:35
 26/37 anonim ***** válasza:
50%
Húha.. nem a legélesebb kés vagy a fiókban, az írásod alapján..🧐
2024. márc. 30. 15:52
 27/37 anonim ***** válasza:
28%
Most mi a kérdés? Miért itt kérdezed, hogy megteheti e anyòsod, hogy elvigye magához aludni az unokáját 🤦‍♀️
2024. márc. 30. 16:33
 28/37 anonim ***** válasza:
30%
27, a gyerekvállalósban van egy anyuka, aki ott kérdezi, hogy amíg ő barátnőzik egy étteremben, addig a férje meg a három hetes gyerk otthon legyen, vagy az étterem parkolójában üljenek, hátha szükség lesz rá :D
2024. márc. 30. 16:45
 29/37 anonim ***** válasza:
37%
🤣🤡
2024. márc. 30. 16:58
 30/37 anonim ***** válasza:
78%

Ha mutterom leselejtezi a páromat, biztos kirúgom a fogát... Bakker, XXI. században, az internet korában hogy nincs annyi önbecsülésed, hogy egy ilyen lagymatag, szarfarkúval ne vállalj gyereket... Ennél még egy vadidegen is majdhogynem jobban kiáll érted... Most már edd meg, amit főztél, mert nem tudod visszacsinálni... Meg most már húzzátok el a beleteket egy párterápiára, ha már megfejeltétek egy gyerekkel ezt az egészet... Legalább lásson mintát arra, hogy ha valakinek pszichés problémája van, akkor is KELL segítséget kérni és nem lehet, nem lehetséges, KELL!

Bakker, hány évesek vagytok, hogy azt nem tudjátok megbeszélni, hogy mennyi akarjátok majd a ti családotokba beengedni egymás szüleit?

Egyébként ti vagytok a nem tudom hány milliomodik példa, hogy csak akkor vállaljon gyereket valaki, ha meg is tudja húzni a határait...

2024. márc. 30. 18:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!