Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megteheti ezt az anyósom?

Megteheti ezt az anyósom?

Figyelt kérdés

Egyelőre nincs szó róla, de hallottam már ilyen esetet. Hosszú lesz!

Szóval , az anyósom a társadalmi különbség a férjem és én köztem és mert szimplán nem voltam neki szimpi, utált az elejétől (8 éve) kezdve, hogy összejöttünk. Özvegy, a gyermekeit soha nem nevelte igazán mert a pénz hajtása mindig előrébb való volt. Na ennyit elöljáróban. Aztán mikor elvett a férjem, mindenfélét kitalált rólam az anyós, és mikor kiderült, hogy meddő vagyok, nem túl szépen közölte velem, hogy hagyjam a fiát olyan nőt keresni, aki nem selejt és tud gyereket szülni, mert neki unoka kell.

Aztán eleinte nyeltem, de a végén már én is megvédtem magam a sorozatos piszkàlódásai, bántàsaival szemben.

Na de lombikkal 4 év alatt összejött a kislányunk és nagy fordulatot vett anyós. Mindenkinek dicsért, hogy le a kalappal előttem, mert ez a sok év lombik, a vetélések, a császár, szóval hogy szuper vagyok, hogy végigcsináltam és most van egy szép unokája, akinek minden szó szerint sz*rt megvesz kérdezés nélkül, ruhákból véletlen sem találja el a méretet, pedig gyerekekkel dolgozott 20 évig annó az egészségügyben, mindent jobban tud, intézkedik, magánorvost keres mert kétszer bukott nagyobb mennyiséget a 3 hónap alatt a gyerek és speciális tápszer kell neki szerinte, szóval nem egyszerű eset. És nem lehet leállítani a férjemnek sem ,én meg most úgy érzem, a gyerek mellett nincs erőm vitázni a hülyeségen.

No de a kérdésem lényege, hogy a mami minek után 3 hónap alatt csak anyagi részben adott a gyermeknek, mint nagymama semmit, múltkor benyögte, hogy majd nyáron ha nagyobb lesz a gyerek, venni kell egy utazó ágyat, hogy legyen majd miben aludnia nála a kicsinek. nem szóltam akkor erre ,mert épp a férjem születésnapját ünnepeltük és nem akartam én lenni a rossz, de már a gonoszkodásai idején megbeszéltük a férjemmel, aki nyilván tudja milyen az anyja és engem támogat, hogy nem lehet felügyelet nélkül a gyerek az nagyanyjánál, mert 73 éves, mert ezer egészségügyi baja van, meg mert amúgy kötsög volt velem sokszor.

Nos és itt jön a kérdésem, hogy ha mi nem engedjük meg neki, hogy a gyerek majd ottaludjon (már ha lenne erre igénye a gyereknek, amit kétlek, főleg mert nyáron 6-7 hónapos lesz) nála és később sem fog játszani ez az opció, akkor ő ennyi évesen, úgy hogy köszvényes, magasvérnyomásos, igényelheti, hogy ekkor és ekkor láthassa az unokáját (akit amúgy láthat, ahogy most is, nap közben és felügyelet mellett) ? Van ennek tudom valami hivatalos megnevezése, nagyszülői láthatási jog vagy ilyesmi, de mi csak azt nem akarjuk, hogy nála aludjon a gyerek, menni mehet, visszük is hozzá , természetesen vagy az apja vagy én ott vagyunk vele.

Szóval kérvényezheti ezt a dolgot velünk szemben, mert nem engedjük neki az ottalvást később sem, ha nagyobb lesz a gyerek (nem hiszem, hogy a gyerek amúgy akarna nála majd ott aludni, mert az anyós ez a tipikusan az élő fába is beleköt és már most kritizàlja sok dologban a babát)?

#anyós #Nagyszülői láthatási jog
2024. márc. 30. 04:15
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
97%

Bocsi, de nem hiszem el, hogy nem lehet leallitani. Nalunk az en anyam ilyen, szimplan nem vesszuk fel a telefont neki napi ezerszer es szarunk bele.

Meghuztam a hatarokat, volt, hogy eljott hozzank verni az ajtot valami hulyesege miatt, de akkor pl szimplan csak nem engedtem be. 🤷‍♀️

Aztan errol is leszokott. Talalkozunk, nincs eltiltva a gyerektol, de egyedul nem vigyazhat ra,mert abszolut megbizhatatlan es alkalmatlan a feladatra.

Nem engedem, hogy intezkedjen, ha valami hulyeseget vesz a gyereknek a kulon keresem ellenere (legutobb bebikomp), siman csak ott hagyom nala, nem hozom haza a szarjait.

Nem tudom nektek mi bajotok van, de tessek mar felnottkent viselkedni. Ha allandoan engedtek az eroszakos nyomasnak, ennek soha nem lesz vege.

2024. márc. 30. 07:51
 12/37 A kérdező kommentje:
A férjem 40. Meglepő, mi?
2024. márc. 30. 07:53
 13/37 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy van joga ilyenhez. Egy 6-7 hónapos gyerek legtöbbször még át sem alussza az éjszakát. Nem hogy másnál pizs partyzzon.
2024. márc. 30. 07:57
 14/37 anonim ***** válasza:
33%
Magasröptű vihar a biliben....
2024. márc. 30. 08:06
 15/37 anonim ***** válasza:
32%
Mondjuk nevetséges az is, hogy kétszer bukik a gyerek és ezt el kell mesélni ..
2024. márc. 30. 08:27
 16/37 anonim ***** válasza:
47%

Lennel kedves valaszolni arra, hogy miert nem tudjatok ketten leallitani anyost?

Tenyleg, nem ertem, szeretnem tudni. Miert kell felvenni neki a telefont? Miert kell minden szart elmeselni neki? Miert kell ennyire belevonni az eletetekbe, ha egyebkent ez mindkettotoknek kenyelmetlen?

2024. márc. 30. 08:42
 17/37 anonim ***** válasza:
88%

"Egyelőre nincs szó róla, de hallottam már ilyen esetet. "

Ha nincs ilyenről szó miért úgy írod, mintha ez lenne a szitu? Meg miért görcsölsz nem létező gondok miatt?

2024. márc. 30. 09:04
 18/37 anonim ***** válasza:
95%
Nem felesleges kiírni kérdést. A 7-es pontosan válaszolt neked, de én is leírom, hogy nem perelhet a nagymama láthatásért amiatt, hogy nem engeditek, hogy a gyerek nála aludjon.
2024. márc. 30. 09:06
 19/37 anonim ***** válasza:
36%
Itt az alap probléma az, hogy te utálod az anyósod. Ha ruhát vesz? Én vagyok annyira köcsög,hogy mindig szólnék, most épp mekkora kell. Ha utazóágyat akar venni? Vegyen. Az ott alvás meg... persze lelkes, aztán amikor tényleg ott akarod hagyni nála, lehet simán visszatáncol.
2024. márc. 30. 09:06
 20/37 anonim ***** válasza:
26%
Attól neked most könnyebb lett hogy vandidegeneket le gyökereztel?!Akiktől tanácsot kér ehez kell értelmiség.
2024. márc. 30. 09:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!