Hogy jöttök ki anyósotokkal?
Nálunk borzasztó a helyzet. Mindenbe bele szól, pedig külön élünk. Kibeszél a hátam mögött ok nélkül utána meg jopofizik, kb ő akarná nevelni a gyerekemet. Szerintem ez a legnagyobb baja hogy én szeretném nevelni normálisan és nem helyeselek állandóan neki.. kész vicc.
Többször összevitáztunk már, a stílusa alpári, mint egy kocsmáros. Ide nem süllyedek le. Valaki járt már így?
Egyszerűen nem tudom hogy lehet egy életet leélni így.
Anyukám mindig azt mondja nem érdemes butakkal foglalkozni.
Meg is néha úgy érzem képes lennék válni.. de tudom hogy ezért hülyeség lenne.
Azt sosem értettem, miért elvárás, hogy ugyanolyan bizalmi viszonyban legyek az anyósommal, mint anyámmal?
Nekem sajnos már nem él az anyukám, de ennek ellenére sem tudok még csak hasonló bizalmi kapcsolatot se kiépíteni az anyósommal, mert undok, kötekedős, minden csak úgy jó, ahogy ő kitalálja és minden hasznavehetetlen szarnak elhord bárki előtt.
Úgyhogy én nem tudok vele jóban lenni. Szerencsére a nagynéném mindenben segít önzetlenül.
"Azt sosem értettem, miért elvárás, hogy ugyanolyan bizalmi viszonyban legyek az anyósommal, mint anyámmal?"
Nem kell ugyanolyan bizalmi viszonyban lenni vele, ezt senki nem írta. A probléma az, hogy a feleségek 90%-ában nincs meg az a minimum önkritika, hogy megértse, azért, mert az anyósa máshogy él, máshogy gondolkodik, más szokásai vannak, mint a saját anyjának, attól még az anyós nem lesz automatikusan hülye, szemét, rossz.
Hogy lehet, hogy mindig a férfiak anyja a gonosz, a nőé meg a tökély? Na, pont emiatt.
És azt kell elfogadni, hogy ha a saját anyja elmondhatja a tanácsait pl. a gyereknevelés kapcsán neki, akkor tudni kell tolerálni, hogy anyós meg a fiának mindja el az ilyen jellegű véleményét. Mert a feleségek anyjának is van olyan hülyesége, szokása, beszólása, ami a férjnek nem tetszik, ők jellemzően mégsem állnak neki utálkozni, mint a feleségek.
Mondom ez nőként, de nem anyósként, mielőtt megkapják, hogy tuti az vagyok. Csak látom ezt a jelenséget, amit nem értek, miért nincs minimum önkritika sem a feleségekben ilyen téren. Pláne a fiús anyákban, akik egyszer ugyanabban a helyzetben lesznek, mint az anyós.
"de miért fogadjam meg a tanácsait, ha egyértelmű, hogy f*szságokat beszél"
Nem kell megfogadni, nem ezt mondtam, csak hogy nem egyből minden sz*rnak elhordani, meg magadban tudatosítani, hogy lehet, az a f*szág, amit te csinálsz, meg anyád, mert ez is benne van a pakliban. Egy kicsit tolerálni ke szimplán, ahogy a férjed is tolerálja a te anyád hülyeségeit meg tanácsait, és nem jár ide kérdést kiírni róla :D
Ez az "utál, mert elvettem a kicsi fiát", szimplán egy hülyeség, amit a többség csak azért tol, mert utálja az anyósát, mert az esetleg mást képvisel, mint az ő családja.
17# aha nyilván.
Toleráltam nagyon sokáig, de erőltette a hülyeségeket, ha nem úgy csináltam, konkrétan idegrohamot kapott, hogy tönkreteszem a gyerek életét...
Szerencsére a férjem lekoptatta elég hamar, nem én kértem, ő unta meg. Erre volt az a reakció, hogy én meg a gyerek szétszakítjuk a családot, miért minket választ a férjem, miért kellett neki egyáltalán feleségül vennie.
Az anyósokban van önkritika? Csak kérdezem. Mert az enyém rendszeresen elmondja a mai nőket minden hülyének és semmihez nem értőknek.
Az enyém is ilyen.. az állandó példája hogy régen nem volt üveges bébiétel és hogy nekünk milyen könnyű meguszos, neki még főzni kellett.
Aztán amikor csinálni akarok neki lehurrog hogy abban nincs annyi vitamin minek kutyulni ott az uveges. Röhej, néha mintha nem is ezen a világon lenne. Összevissza beszél, egyszer így egyszer úgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!