Az én hibám vagy jogos?
Szeptemberben anyósom összeveszett a férjemmel. Nálunk volt, megpukkadt és nem figyelt a gyerekre sem. A kislányom közben elesett, én kimentem érte, behoztam és becsaptam az ajtót. Mindezt azért, mert elesett, sírt és még oda sem ment hozzá. Majd mikor elment, írt a férjemnek hogy én jól megváltoztattam a férjemet. Ő nem reagált rá, én viszont nem tudtam tovább tűrni és írtam neki, de teljes tisztelttel..
Azóta nem beszél velünk, letiltott. Persze a pletyka megy, hogy milyen vagyok. A gyerek néha emlegeti, de nem hiányolja. Bűntudatom van, de bocsánatot sem akarok kérni azért mert tulajdonképpen megvédtem magam. De lehet hogy rosszul látom.
Azt meg tök megértem, hogy ezek után nem beszél veled. Én sem beszélnék olyan emberrel, aki nekem esik, mert a GYEREKE véletlen eltaknyol, aztán még hisztizik is a SEMMIN :D
Nem gondolod, hogy ideje volna felnőnöd???
Egy kicsit hiányosan írtam le úgy tűnik. A férjem dolgozott a házon, én szintén dolgoztam itthonról. Alapból azért jött el, hogy vigyázzon a gyerekre míg dolgozunk. Miután a férjemmel összevesztek, Ő leült és mondogatta hogy megy haza. A kislány azért esett el, mert rohant hozzá, hogy mama ne menj haza. Nem hibáztattam még így sem az esésért, hanem hogy tovább ott ült. Oké az ajtócsapás nem volt szép, de dühös voltam.
Írni pedig azért írtam neki, mert évek óta azt mondja, hogy miattam veszekszik vele a fia. Pedig pont hogy fordítva, akármikor összevesztek, én mondtam a férjemnek hogy kérjen bocsánatot, ne legyen vele haragban.
22-re:
Na, így már tisztábban látunk.
A férjed és anyósod min vesztek össze?
A férjed pontosan tudta, hogy azért van itt az anyja, hogy vigyázzon a gyerekre. Hogy ő nyugodtan dolgozhasson a házon. Normális ember ilyenkor legalábbis törekszik arra, hogy ne bántsa meg azt, aki éppen szívességet tesz neki.
Ha az anyja annyira nehéz eset, hogy nem lehet vele békességben meglenni pár órát, akkor viszont nem kéne gyerekvigyázónak odahívni, mikor ti is otthon vagytok. Így ui. garantált a konfliktus. Ha elmentetek volna otthonról, úgy vigyázott volna anyósod a gyerekre, akkor legalább nem veszett volna össze a férjeddel.
Azon érthető, hogy felhúztad magad, hogy anyósod téged vádol azzal, hogy férjed és közte konfliktust szítasz, miközben a háttérben te inkább békíted a férjedet.
Tényleg kíváncsi vagyok, mint veszett össze férjed és anyósod!
24: tulajdonképpen semmiségen. Férjem mondott valamit, de szólt a zene ezért nyilván hangosan. Anyós meg kiakadt, hogy kiabál rá.
25: nem utáljuk egyáltalán. Csak próbáltunk meglenni. Miért? Mégis miért kér az ember segítséget, ha dolgoznia kell és mellette van egy 5 éves? Vajon? Általában normális, csak időnként vannak ilyen kattanásai.
26: "24: tulajdonképpen semmiségen. Férjem mondott valamit, de szólt a zene ezért nyilván hangosan. Anyós meg kiakadt, hogy kiabál rá."
Nos, ha ÁLTALÁBAN normális az anyám, ill. rá vagyok szorulva a segítségére, akkor ilyen esetben lehalkítom a zenét, és immár halkan elnézést kérnék tőle és hangsúlyoznám, hogy véletlenül sem akartam kiabálni vele, sajnálom, hogy félreértés történt.
Meg .... szóval .... izé ..... nekem talán előre eszembe jutott volna, hogy ha mondani akarok valamit anyámnak, akkor nem a zenét próbálom túlüvölteni, hanem lehalkítom és úgy mondom el, amit akarok.
Nekem sajnos nem tökéletes a hallásom, hasonló esetben eleve kicsi is lett volna az esély, hogy a zenét túlkiabáló ember szavát megértsem (hallom, hogy mond valamit, csak nem értem rendesen, mit). Én nem vagyok sértődékeny, anyósod helyében ebben a helyzetben sem sértődtem volna meg, de hasonlóan hangosan visszakiabáltam volna, hogy "Halkítsd már le azt a k...va zenét, ha azt akarod, hogy meg is értsem, amit nekem mondasz!".
Sajnálatos, hogy te belekeveredtél kettőjük konfliktusába.
Ide tömörültek a PISA teszt funcionális analfabéta gyerekeinek a szülei?
Mit értetetlenkedtek itt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!