Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Saját tapasztalat arról, hogy...

Saját tapasztalat arról, hogy az anyós szülés után 2 hétig hozzátok költözött?

Figyelt kérdés
Elsülhet ez jól? Akinél ment segíteni ilyen sok időre végül tényleg segítség volt? Császáros leszek, van egy 4 éves lányom, elvileg főzni akar meg rá vigyázni.. De félek a kicsi dolgaiba akar majd okos lenni és visszájára sül el.. Szóval akinél ment segíteni az anyós bármeddig meséljen mi volt, jó volt, nem volt jó?

2023. nov. 27. 20:41
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk annak az agyhalottnak van férje is aki tud segíteni. Jár apa szabi plusz előre lehet tervezni szabadsággal esetleg 1 hét fizetetlen szabadságba se halt bele senki. Nekem nem anyósra van szükségem bármennyire jóban is vagyunk
2023. nov. 28. 20:11
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

31

Attól, hogy neked személy szerint nem anyósodra van szükséged, én sem értem, hogy miért kellett lepontozni a 29. hozzászóló válaszát azért, mert ő örül a segítségnek az első pár hétben.

(Mondjuk már megszoktam, hogy van, aki teljesen szubjektív kérdéseknél sem érzi a különbséget aközött, hogy a kérdés szempontjából hasznos-e a válasz és aközött, hogy neki személy szerint tetszik-e, vagy egyetért-e vele.)

2023. nov. 29. 01:09
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Mi mondtuk anyósnak,hogy majd meglátjuk kell e segítség,attól függ milyen lesz a szülés,milyen állapotban leszek. Igazából a szüleim itt laknak tőlünk 3 házzal arrébb,ő is segítene nyílvánvalóan,de akkor meg az lenne,hogy anyóst “kitúrjuk”..
2023. nov. 29. 06:07
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

33as vagyok

* anyukám is segítene nyílvánvalóan

2023. nov. 29. 06:07
 35/45 anonim ***** válasza:
92%

Sértődjön csak meg, kit érdekel. Az első hetekben kialakuló kötődéshez nyugodt anya kell. Én császár után iker babákkal, nulla segítséggel is megmondtam mindenkinek, hogy 6 hétig látogatóba se jöhet senki, amíg be nem áll egy szoptatási rend, napirend stb.

Mindenki megértő volt, csak az idióta anyósom sértődött meg, de ő amúgy is elmebeteg (5 éve ki is zártam végleg az életünkből).

Erős vagy, menni fog egyedül is, minden jót kívánok! 🙂

2023. nov. 29. 11:44
 36/45 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom 25 km-re lakik, de soha nem foglalkozott a fiával meg aztán később a gyerekeinkkel sem. Húsvét és karácsony délután 2 óra kínos kötelező megjelenésünk volt sógornőmékkel nálunk. Sógornőm sokat sírt nekem, hogy neki miért ilyen anya jutott, én meg örültem, hogy ilyen anyósom van. Legalább semmibe nem dumál bele. Így 10 év távlatából, hogy a gyerekeim már tizenévesen, értem sógornőm, szomorú, hogy ilyenek. Ezt azért írtam le kérdező, mert legalább érdeklődik és segíteni akar…
2023. dec. 2. 20:24
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Császáros voltam. Első baba. De mi kijelentettük, hogy 2 hétig mi itt senkit nem szeretnénk kerülgetni, mert mi szeretnénk kiélvezni ezt az első 2 hetet a babával... A szomszédban laknak egyébként. Mikor hazajöttünk a kórházból szóltunk, hogy átjöhetnek megnézni a babát, de ennyi. Azóta is max 1 órára jönnek, és olyankor nem ha egyedül vagyok a kicsivel, nem akarnak a terhemre lenni, hogy körbe kelljen őket ugrálnom. A babát 6 hétig senkinek a kezébe nem adtam a páromon kívül. 6 hét után is csak pólyában. És mindenki tiszteletben tartotta, hogy mi ezt így szeretnénk. Nemtudom miért szeretne odacuccolni hozzátok, mit szeretne segíteni. Mert szerintem, azt nem fog tudni... Szoptatni? Első két hétben cicin volt vagy aludt, mikor ő aludt, én is aludtam. A házimunkát meg a párom csinálta... Berakta a mosást, mosogatott, porszívózott, mikor épp volt kedve meg ideje, ha meg nemvolt, akkor megcsinálta másnap, vagy én mikor épp volt hozzá energiám. Anyósom néha hozott át főttételt. Már 3 hónapos a manó, a házimunkát megosztjuk, ha ő vigyáz a kicsire én takaritok addig, ha engem igényel a baba, akkor ő takarít... Van hogy egyikünket sem igényel, akkor meg többnyire inkább csak leülünk beszélgetni. Szerintem ne nyeld le azt a békát, ne engedj oda senkit, menni fog egyedül is hidd el... Erőt kell venni magadon, császár után első hét kellemetlen volt hajolgatásnál, meg ki be mászni a kádba, de minden nap jobb. 2 hét után már el is felejtettem, hogy műtöttek. 😊 Ne hagyd magad elnyomni, meg kell húzni a határokat, hogy ettől eddig, mert szenvedhetsz az anyóssal egész hátralévő életedben ha a fejedre nő 🤷‍♀️
2023. dec. 9. 07:12
 38/45 A kérdező kommentje:
Na hazajottunk a korhazbol. O mar előtte itt volt mikor szülni mentunk. Minden ugyanúgy van mint mikor elmentem + az azóta keletkezett retek. Ordítva beszel, okoskodik. Olyan hulyeseggel jön nekem, hogy szigeteljuk le az ablakot mert o fazik, nincs ez nincs az a konyhában.. Mára már ide rendezett egy latogatot is. Hazafogjuk kukdeni es nem jöhet vissza. Úgyhogy ha valaki olvassa ezt a kérdést, higyjetek a válasz adoknak es ne engedjetek oda az anyóst ha ilyen idióta mint az enyém.
2023. dec. 9. 09:21
 39/45 A kérdező kommentje:
Ja meg arról panaszkodott nekem, hogy 3 órát aludt a macskainktol es o milyen fáradt meg ingerült es fáj mindene.. Mondtam neki engem felvagtak es egyedül ejszakaztam végig a kórházban a babaval. Erre ennyit mond flegman: hát te nem is fogsz mostanában aludni
2023. dec. 9. 09:23
 40/45 anonim ***** válasza:
84%
Nem hülye anyóst sem akarsz ott látni. Szerintem hormonális is, akit addig viseltél, még azt is nehezen viseled utána. A férj anyja meg kisfejezetten nehéz, mert a te anyud “inkább téged néz, neki te vagy a fontosabb” (általában, ösztönösen), a férj a babát nézi, neki ő a fontos. Viszont nálad meg beindulnak az anyai hormonok és nem akarod olyannak odaadni a gyereket, akiben nem bízol. Mivel viszont anyósod nem tud 100%-ban rád hangolódni általában, ezért nem is szívesen adod oda neki a babát sem.
2023. dec. 9. 11:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!