Saját tapasztalat arról, hogy az anyós szülés után 2 hétig hozzátok költözött?
Nem vagy az alárendeltje, hogy félj a sértettségétől. Nem kell elfogadnod, hogy az lesz, amit anyós (vagy bárki) kijelent. NEM. Bezárod az ajtót és ennyi. Ha a férjed nem ért egyet, akkor küldd az anyját a fia munkahelyére, őrizze őt, de ne téged zavarjon.
Függetlenítsd magad az ilyen érzelmi zsarolástól, mert ez csak durvább lesz idővel.
Mit mondasz, ha a baba fél éves korában anyós kijelenti, hogy már nem kell szoptatnod, mert ő se tette anno, szóval ő elviszi a babát a hétvégére, hogy leválaszd, meg legyen időd takarítani? Ez nem is olyan elrugaszkodott ötlet, én is megkaptam, és vannak ennél sokkal cifrább próbálkozások.
Nagy levegő, a férjed is gyakoroljon és mondd ki, hogy anyuka otthon marad, képet küldesz, de ennél közelebb nem kerül hozzá az első pár héten. Maximum 1 órás látogatás oké, de nála a távolság miatt ez sem játszik.
Az a baj, hogy el vannak tévedve, vagy nem tudom.
Miért kéne ottlennie? Ott volt a sajat gyerekeinél, nem? Most a te gyereked születik, te legyél ott, ne a mama, vagy én gondolom rosszul?
Ha ott lesz a férjed 1 hónapot, tök felesleges, jöjjön el egy-ket napra max. De 2 hétre, szerinted mit fognak ott csinálni? Vagy neked vagy téged osztanak, jajj én igy csináltam, jajj nem gondolod hogy úgy kellene? A végén a férjed agyába is belemászik, főleg ha magadra csukod az ajtót.
Hát te tudod mit csinálsz, de a mamának nem kell anyukát játszani, mindenki maradjon a maga szerepénél.
Jaj az úgy még neccesebb, ha csak fiai vannak és neked is fiad lesz. A tesóm anyósa ugyanez, az első két nap kiosztotta anyámat, hogy nehogy valami tanácsot merjen adni a tesómnak, mert neki csak lányai vannak, ő viszont három fiút nevelt fel... Mintha ő lenne baszki az orákulum.
Aztán még évekig voltak ilyen odaszólásai anyámnak, olyan kérdésekben is, amiben tök mindegy, mi a gyerek neve, hogy maradjon már ki ebből az, aki csak két lányt nevelt fel, majd ő tudja, mert neki három fia van.
Szülés után 2 héttel a babával így se úgyse tud semmit kezdeni.hacsak meg nem szoptatja...
Nálunk az anyós azt mondta 2 hetes gyereknél, menjek le nyugodtan a kutyával, majd ha felkel a baba ő intézi, ne izguljak... Azóta sem tudom mire gondolt .
Szintén 2 fia van. (Én fogom letagadni a kiírt dátumot 😅)
konkrétan vérig fog sértődni ha nem engedjük meg neki, szóval le kell nyeljem a békát - és akkor mivan, ha megsértődik?
Már most sajnálom szerencsétlen gyerekedet, amiért ilyen szülei vannak, akik képtelenek a NEM szó használatára.
Ikreim születtek császárral. Anyukám már nem él, férjem max. 1 hétig tudott itthon lenni velünk.
Anyósom költözött ide 3 hétre, én imába foglalom a nevét. Hálni járt belém a lélek, rengeteg vért veszítettem amúgy is, arra a 3 hétre szinte nem is emlékszem, félájultan feküdtem, ő pedig hozta a kicsiket nekem szoptatni, aztán rendezte, pelenkázta őket, mindent megcsinált körülöttem. Nem tudom, mi lett volna velem nélküle (pedig előtte nem különösebben bírtuk egymást), de nagyot nőtt a szememben. (De mondom, én extrém rosszul voltam hetekig, és ikrekkel, császárral kitettek 3 nap után úgy, hogy papíron a 72 óra sem volt meg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!