Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Saját tapasztalat arról, hogy...

Saját tapasztalat arról, hogy az anyós szülés után 2 hétig hozzátok költözött?

Figyelt kérdés
Elsülhet ez jól? Akinél ment segíteni ilyen sok időre végül tényleg segítség volt? Császáros leszek, van egy 4 éves lányom, elvileg főzni akar meg rá vigyázni.. De félek a kicsi dolgaiba akar majd okos lenni és visszájára sül el.. Szóval akinél ment segíteni az anyós bármeddig meséljen mi volt, jó volt, nem volt jó?

2023. nov. 27. 20:41
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
96%

Nem vagy az alárendeltje, hogy félj a sértettségétől. Nem kell elfogadnod, hogy az lesz, amit anyós (vagy bárki) kijelent. NEM. Bezárod az ajtót és ennyi. Ha a férjed nem ért egyet, akkor küldd az anyját a fia munkahelyére, őrizze őt, de ne téged zavarjon.

Függetlenítsd magad az ilyen érzelmi zsarolástól, mert ez csak durvább lesz idővel.

Mit mondasz, ha a baba fél éves korában anyós kijelenti, hogy már nem kell szoptatnod, mert ő se tette anno, szóval ő elviszi a babát a hétvégére, hogy leválaszd, meg legyen időd takarítani? Ez nem is olyan elrugaszkodott ötlet, én is megkaptam, és vannak ennél sokkal cifrább próbálkozások.

Nagy levegő, a férjed is gyakoroljon és mondd ki, hogy anyuka otthon marad, képet küldesz, de ennél közelebb nem kerül hozzá az első pár héten. Maximum 1 órás látogatás oké, de nála a távolság miatt ez sem játszik.

2023. nov. 28. 12:52
 22/45 A kérdező kommentje:
A férjem szerencsére reálisan látja a dolgokat. Ő azt mondja jöjjön, hátha tud segíteni a nagyobb gyerekkel. De ő azt mondja nem kell megfogadni amiket mond, ha megsértődik akkor megsértődik, legalább nem jön egy ideig. Ő direkt egy hónap szabit vett ki, szóval itt lesz végig.. úgyhogy csak rajtam múlik ez, én meg valahol sajnálom az anyóst, mert ő az utolsó unoka, eddig egyiknél se tudott így ott lenni. Mikor a lányunk született, akkor pl egyáltalán nem akart ide költözni, csak néha jött meg ment. Szóval valahol sajnálom, mert lehet utoljára szeretne babázni még életében, na meg mivel csak fiai vannak, tudom jól nem olyan mintha az embernek lánya lenne és közelebb tud kerülni az unokához. A tanácsait meghallgatom , de valószínű nem fogadom meg, így második babánál már nekem is van egy kis tapasztalatom és a szoptatáshoz nagyon ragaszkodok pl. Úgyhogy az a terv, hogy jöjjön, majd ellenállok meg egyik fülemen be a másikon ki amit mond. Magunkra csukom a háló ajtót ha úgy van.. de bízok benne, hogy tényleg a lányunkkal fog játszani, nem a kicsinél akar okoskodni.
2023. nov. 28. 13:30
 23/45 A kérdező kommentje:
Ja és amúgy ez elszomorító, hogy ilyen sokatoknak lett ebből rossz tapasztalat.. remélem nálunk nem ez lesz a sztori vége. :( Most nekem is fiam születik, remélem ennyi tapasztalat után nem leszek olyan anyós, aki miatt majd így kell aggódjon a menye. :/
2023. nov. 28. 13:32
 24/45 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy el vannak tévedve, vagy nem tudom.

Miért kéne ottlennie? Ott volt a sajat gyerekeinél, nem? Most a te gyereked születik, te legyél ott, ne a mama, vagy én gondolom rosszul?

Ha ott lesz a férjed 1 hónapot, tök felesleges, jöjjön el egy-ket napra max. De 2 hétre, szerinted mit fognak ott csinálni? Vagy neked vagy téged osztanak, jajj én igy csináltam, jajj nem gondolod hogy úgy kellene? A végén a férjed agyába is belemászik, főleg ha magadra csukod az ajtót.

Hát te tudod mit csinálsz, de a mamának nem kell anyukát játszani, mindenki maradjon a maga szerepénél.

2023. nov. 28. 13:51
 25/45 anonim ***** válasza:
100%

Jaj az úgy még neccesebb, ha csak fiai vannak és neked is fiad lesz. A tesóm anyósa ugyanez, az első két nap kiosztotta anyámat, hogy nehogy valami tanácsot merjen adni a tesómnak, mert neki csak lányai vannak, ő viszont három fiút nevelt fel... Mintha ő lenne baszki az orákulum.

Aztán még évekig voltak ilyen odaszólásai anyámnak, olyan kérdésekben is, amiben tök mindegy, mi a gyerek neve, hogy maradjon már ki ebből az, aki csak két lányt nevelt fel, majd ő tudja, mert neki három fia van.

2023. nov. 28. 14:06
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

Szülés után 2 héttel a babával így se úgyse tud semmit kezdeni.hacsak meg nem szoptatja...

Nálunk az anyós azt mondta 2 hetes gyereknél, menjek le nyugodtan a kutyával, majd ha felkel a baba ő intézi, ne izguljak... Azóta sem tudom mire gondolt .

Szintén 2 fia van. (Én fogom letagadni a kiírt dátumot 😅)

2023. nov. 28. 14:14
 27/45 anonim ***** válasza:
57%

konkrétan vérig fog sértődni ha nem engedjük meg neki, szóval le kell nyeljem a békát - és akkor mivan, ha megsértődik?

Már most sajnálom szerencsétlen gyerekedet, amiért ilyen szülei vannak, akik képtelenek a NEM szó használatára.

2023. nov. 28. 14:17
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem minek engeded. Hívjátok 1-2 napra, aztán, ha jól működik, akkor hívjátok még 1-2-re. Többre veszélyes.
2023. nov. 28. 14:19
 29/45 anonim ***** válasza:
68%

Ikreim születtek császárral. Anyukám már nem él, férjem max. 1 hétig tudott itthon lenni velünk.

Anyósom költözött ide 3 hétre, én imába foglalom a nevét. Hálni járt belém a lélek, rengeteg vért veszítettem amúgy is, arra a 3 hétre szinte nem is emlékszem, félájultan feküdtem, ő pedig hozta a kicsiket nekem szoptatni, aztán rendezte, pelenkázta őket, mindent megcsinált körülöttem. Nem tudom, mi lett volna velem nélküle (pedig előtte nem különösebben bírtuk egymást), de nagyot nőtt a szememben. (De mondom, én extrém rosszul voltam hetekig, és ikrekkel, császárral kitettek 3 nap után úgy, hogy papíron a 72 óra sem volt meg.)

2023. nov. 28. 16:29
 30/45 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudom, a sok agyhalott a 29-est miért pontozta le, nálunk pont így volt a családban egy fiatalasszony, férjem felnőtt lánya. Én jártam át hozzá, hasonlóakat megcsináltam neki, hát nem ellenkezett, olyan pocsékul volt szegény. Nem szégyen elfogadni a segítséget, van, amikor tényleg lábra állni alig tud, kórházból hamar kidobják manapság.
2023. nov. 28. 19:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!