S O S Írjon nekem tapasztalatot olyan, aki 1 év körüli gyerekével költözött külföldre! Hogy viselte? Mennyi ideje éltek kint?
Az előbb válaszoltam egy hasonló kérdésre.
6 éve élünk külföldön.11 hónapos volt a fiam,amikor 2500 km-re költöztünk,férjem ilyen messze kapott munkát! :))
Mivel még kicsi volt,a lényeg számára az volt csak,hogy anya és apa meglegyen! A repülő utat nagyon jól viselte,és a klímához is hamar hozzászokott,tehát nagyon gördülékenyen vette az akadályt.
Amikor elkezdett beszélni,már két nyelven beszélt,mert tőlünk a magyart a tv-ből pedig az angolt hallotta.
Mikor 4 évesen előkészítő iskolába ment,tökéletesen beszélte az angolt,nagyon kevés ideig tartott a nyelvi felzárkóztatása.Mindent a tv-ből tanult amit tudott.
Sokáig keverte a nyelvet.De már nem,el tudja választani a kettőt egymástól.Igaz mi szülők csak magyarul beszélünk itthon,de ő szívesebben beszél angolul.Magyar is megy,éppen a minap ragoztuk az igéket és nagyon helyesn mondja,pedig sosem tanítottuk neki.
Ami érdekes még,hogy vannak magyar gyerekek az ismerősi körben,de csak angolul beszélgetnek és játszanak egymással.Nemrég született meg a második babánk,hozzá is angolul beszél.
Kérdeztem tőle egyszer,hogy miért beszél többet angol nyelven,mint magyarul.A válasz annyi volt,hogy mert a magyar az nehéz.
Mióta iskolába jár az ír nyelvet is tanulják,mert kötelező.De azzal sincs gond,megérteti magát azon a nyelven is,jövőre már a franciát is kötelezően tanítják neki,remélem azzal sem lesz gondja.
Ha valami érdekel még,szívesen válaszolok,ha tudok. :)
Szia!
Nem én nem beszéltem,de férjem már akkor is perfect volt.
Ezért beszéltünk/beszélünk magyarul.
Az alvással semmi gond nem volt,este lefeküdt reggel felkelt.Nem viselte meg őt különösképpen.Ő hamarabb hozzászokott a változáshoz mint mi felnőttek. :)
Először furcsa volt,hogy nincs kihez szólni magyarul,de aztán viszonylag hamar belerázódtam az angol nyelvbe,nem beszélek még tökéletesen,de eladni már nem tudnának. :)
Aztán ahogy kitárult a világ,egyre több magyarral ismerkedtünk meg és akivel lehet,azóta is tartjuk a kapcsolatot,még ha messzebb is laknak tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!