Miért van az hogy normális tanácsot, tapasztalatot kérő kérdésekre alig vagy nincs válasz?
Mert sokkal nehezebb tanácsot adni egy normális, "komolyabb" kérdésre,mert lehet hogy én "árthatok" a válaszommal. Nem tudom milyen jellegű kérdésekre gondolsz,de például én nem szeretem,ha itt kérdezik meg,hogy milyen gyógyszert szedjek/szedjen a gyerek,UH eredmények jók-e... Tehát amit orvostól kellene kérdezni,azt ne itt kérdezzék,hanem aki ért hozzá,vagyis orvostól...
Ha tapasztalatokra vagy kíváncsi,akkor lavina indul el legtöbbször a válaszolók között.
Én ezeket látom itt.
Mi számít normális kérdésnek? Amúgy velem sokszor van az pl. hogy UGYANAZT a kérdést teszik fel már harminchatodjára és hiába lényeges meg fontos kérdés, semmi kedve már rá válaszolni az embernek mert kismillió kérdés van róla nap mint nap ( szoptatásos, hozzátáplálásos kérdések, terhes lehetek e típusúak).
Én úgy kezdem eleve mikor kérdezni akarok, hogy beírom itt oldalt a keresőbe a kulcsszót és megnézem miket válaszoltak már rá.
Jaa, így már értem. Nézd, egyrészt az a helyzet, hogy hőzöngeni sokan jobban szeretnek, mint valóban segítő választ adni, meg mint mondtam, ahhoz ész is kell, ami nem mindenkinek adatik meg (ellentétben a véleménnyel). Nem azt mondom, egy kulturált vita pezsdítően hat az oldalra is, meg a résztvevőkre is, csak sajnos nagyon hamar átmegy az egész anyázásba.
A másik, hogy egy egyszerű kérdésre (pl. Hogyan készítsek tejbegrízt?) három-négy válaszoló leírja, hogy hogy kell, vagy hogy ő hogy szokta, és ezen nincs mit tovább ragozni. Viszont ha vitás kérdés van, akkor vissza-vissza járnak a válaszolók, gyakran egymást vagy a kérdezőt szapulják, nem csak egyszer szólnak hozzá a kérdéshez, ezért van annyi válasz.
Az én normális kérdéseimre se jön válasz :(
Pl a múltkor kérdeztem, hogy miért hideg a babám homloka. Senki nem válaszolt. Biztos senkinek nincs benne tapasztalata... Juhéé egyedi gyerekem van :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!