Tegnap voltam a védőnőnél. Mondtam neki, hogy rettenetesen félek a szüléstől. Ő azt válaszolta, hogy hívjam fel a lelkisegély szolgálatot. Most mit tegyek? Ez normális válasz egy védőnőtől?
Aranyos védőnőd van nem mondom!
Próbálj meg olyan kismamákkal beszélgetni,aki veled egy terhességi korban járnak.Vagy olyan anyukákkal,akik éppen most szültek.
A szüléstől meg ne félj!Nem olyan rettenetes az,csak sok helyen felfújják,hogy rettenetesen fáj.Nem zudom,hogy hanyadik hétben jársz,de így a várandósság vége felé én nagyon szeretnék két darabban lenni és,nagyon várom már,hogy megláthassam azt,akivel lassan 9hónapja egy testben élek.Próbálj így gondolni a szülésre,és ne valami a fájdalmat várd,és csak az legen benned,mert akkor tényleg meg fogod szenvedni.Pedig ben fog jobban fájni,csak fejben dől el,hogy te ebből mennyit fogsz fel...
Valóban segíthet, ha beszélgetsz már szült nőkkel, esetleg olvass a neten szüléstörténeteket. Ha beírod a google.ba, hogy "szüléstörténetek", saok oldalt ad ki, bőven lesz mit olvasnod. Ha nem enyhül a félelmed, érdemes lehet erről szakemberrel beszélni, mert a folyamatos stressz nem jó a babának sem. A védőnőd nem való védőnőnek... :(
Esetleg keress meg egy szülésznőt a kórházból, ahol szülni fogsz, mondd el neki a problémádat és kérd a segítségét. Ha ő nem tud segíteni (amit kétlek), kérdezd meg, tud-e valakit, aki segíthet.
Szia. A védőnőd nem normális, sajnos sokann vannak ilyenek... Szerintem nem kóros az, hogy félsz a szüléstől. Az elsőnél én sem féltem, gondoltam, az elég, hogy várom, hogy imádom, és nem fog fájni olyan nagyon. Hát pokolian fájt, azt hittem, megdöglök. De 5 év kellett, hogy újból belevágjak. Most megint kismama vagyok, és nagyon jól tudom, mitől félek...de tudom, hogy túl leszek rajta, és csak a bébi számít, aki nagyon várok.
Próbálj szüléstörténeteket olvasgatni, és nyugtasd magad, nehogy a baba érezze, hogy félsz.
Szia,
Ezeket olvasgasd és szerintem jobban leszel:
Hál'istennek én cseppet sem félek a szüléstől, bár tudom, hogy fájni fog, de hogyha ez szükséges ahhoz, hogy életem értelmét a kezemben tarthassam...hát legyen :o)
Szerintem a védőnődtől kellene félned jobban, nem a szüléstől.
Amúgy agyban dől el minden.
Azt próbáld helyrerakni magadban, hogy NEM TE SZÜLSZ, HANEM Ő SZÜLETIK!!!
Óriási különbség!!!
Minden jót Nektek, egy néggyermekes anyuka. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!