Rosszallnád, ha férjed elvinné a gyereketek a nagyszülőkhöz úgy, hogy ők nem igazán jönnek?
Anyós és após egy utcában lakik velünk, mégis szinte alig jönnek az unokájukhoz. Apóssal mondjuk nem vagyok rosszban, de úgy szokott jönni, mikor éppen felénk maszekol,munkásruhában, koszosan, nagyjából 10 percre, holott 3 utca saroknyira laknak, bármikor eljöhetne és még benyög egy ilyet, hogy rég látta a gyereket. Férjem is mondta neki normálisan, hogy lefürödve, tisztán, munka után is nyugodtan eljöhet és nem csak 10 percre.
Anyóssal nem vagyok jóban, igazából örülök is, hogy nem jön, meg korábban is jó ha heti egyszer eljött, de amikor össze szólalkoztunk, hónapokig nem látta az unokáját, se a szülinapjára, se karácsonykor nem jött el.. A kislányom szerencsére még nem fogja föl, milyenek a nagyszülei, de később azért biztos nem fogja érteni, hogy miért nem jönnek hozzá, míg például az én szüleim másik városból munka mellett meg tudják oldani hogy minimum heti 1x el jöjjenek. Ja és ők hívnak is magukhoz, így van hogy mi megyünk. De anyós, após szájából sose hangzott, hogy na gyertek át vagy valami.
Na és férjem meg most is át vitte a kislányt hozzájuk, hogy lássák, hát én nem örülök neki annyira, legszivesebben mondanám, hogy ne vigye, mert nem érdemlik meg, ők meg se mozdulnak, hogy lássák az unokájukat, főleg anyósom. Korábban volt, hogy én is mentem velük, de nem akarok konfrontalodni anyóssal, így inkább itthon maradok. Ti mondanátok, hogy ne vigye a gyereket vagy elfogadnátok a dolgot?
Bocsi ha hosszú és kusza lett..
Én se vagyok oda anyósomékért (egyéb okokból), és hozzájuk is vinni kell a gyerekeket. Na nem azért, mert egyébként nem mozdulnának értük. Ha mi annyira nem vinnénk, akkor eljönnének, csak nagy kínszenvedve, mert ők attól vannak kiborulva, ha készülniük kell valahová, elmenniük, és ottlenniük másnál, nem pedig otthon. Közelebb lakunk egyébként, mint amilyen közel apósom munkahelye van, ahová napi szinten kocsival jár, szóval nem arról van szó, hogy fizikailag nehezükre esne az utazás.
Én abszolút nem bánom, legalább nem kell hetente azt néznem, ahogy kényszeredetten, megdermedve ülnek a kanapén, nem mernek semmihez nyúlni, és alig várják, hogy hazamehessenek. És ki is hagyhatom a látogatást, éljen az énidő. Párhetente elnézek hozzájuk. A gyerekeket a férjem szokta vinni. Minden hétvégén egyszer. Hadd menjenek.
A te anyósodra inkább az anyám hasonlít. Annyira elvan a maga dolgával, hogy nem tudom, magától eszébe jutna-e legalább minden második hónapban, hogy rápillantson a gyerekekre, vagy csak ünnepekkor, alkalmakkor. Ugyanolyan közel lakik. Ahogy valaki írta is neked: nekem jobban fáj, hogy nem jut eszébe jönni, hívni (vagyis mivel nem vagyunk olyan formálisak, legalább elhinteni, hogy rég láttalak titeket, majd elmegyek valamikor, majd ugorjatok már el valamikor - hogy érezzem, hogy van rá igény). El szoktam menni hozzá a gyerekekkel 2-3 hetente. Én jelentkezem be előre, hogy mennénk. Nem eszi meg a gyerekeket egyébként. Ad nekik valami kaját, beszélget nekik egy kicsit. Ha a férjem azt mondaná, ne vigyem őket oda, azért igencsak néznék egy nagyot.
Szóval szerintem túltolod.
33-as vagyok, most olvasom, miket írtál, amíg én pötyögtem.
Hát jó, elég durva sérelmeket szereztél anyóstól. De a gyerekkel nem biztos, hogy genyózni fog. Ha neki is elkezdi nyomni, hogy "anyád ilyen meg olyan, ezt meg azt csinálta, és ez meg az is miatta van", akkor fair az eltiltás. Szerintem most még nem. De neked nem kell menni, utálhatod nyugodtan.
Te hülye vagy kérdező.
Senki nem mondta, hogy anyósod jófej és csodás asszony, senki nem mondta, hogy neked menned kell hozzá és találkozni vele, azt mondtuk, hogy a gyereket nem tilthatod el, ha a férjed vinni akarja, mert az ő gyereke is, joga van hozzá (ha olAn sz*r anyha volt, akkor meg minek megy ő is, a te férjed sem százas ezek szerint).
Amiket itt leírtál, már csak te látod bele a kommentekbe, mert nem olyan válaszokat kaptál, mint szerettél volna. Megerősítést akartál, valakikkel együtt utálni és leszólni az anyósod, erre azt mondták, nincs jogot megtiltani, hogy a férjed elvigye, erre behisztiztél.
Menjél pszichológushoz, mert rád férne.
Eskuszom, elvesztem a fonalat. Nem birod anyost, apost se annyira kivanod a hazba. Nem kell viszont naluk jopofiznod.
De a sertettseged, hogy nem jonnek, felulir mindent. Most akkor mi lenne jo? Nalatok vagni arcokat?
Sürgősen menjél pszichológushoz, aki segít leküzdeni ezt a fokú birtkolásmániát, passzív-agressziót és irigységet...
Komolyan beszélek :( Ez nem normális, amit művelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!