Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Rosszallnád, ha férjed elvinné...

Rosszallnád, ha férjed elvinné a gyereketek a nagyszülőkhöz úgy, hogy ők nem igazán jönnek?

Figyelt kérdés

Anyós és após egy utcában lakik velünk, mégis szinte alig jönnek az unokájukhoz. Apóssal mondjuk nem vagyok rosszban, de úgy szokott jönni, mikor éppen felénk maszekol,munkásruhában, koszosan, nagyjából 10 percre, holott 3 utca saroknyira laknak, bármikor eljöhetne és még benyög egy ilyet, hogy rég látta a gyereket. Férjem is mondta neki normálisan, hogy lefürödve, tisztán, munka után is nyugodtan eljöhet és nem csak 10 percre.

Anyóssal nem vagyok jóban, igazából örülök is, hogy nem jön, meg korábban is jó ha heti egyszer eljött, de amikor össze szólalkoztunk, hónapokig nem látta az unokáját, se a szülinapjára, se karácsonykor nem jött el.. A kislányom szerencsére még nem fogja föl, milyenek a nagyszülei, de később azért biztos nem fogja érteni, hogy miért nem jönnek hozzá, míg például az én szüleim másik városból munka mellett meg tudják oldani hogy minimum heti 1x el jöjjenek. Ja és ők hívnak is magukhoz, így van hogy mi megyünk. De anyós, após szájából sose hangzott, hogy na gyertek át vagy valami.

Na és férjem meg most is át vitte a kislányt hozzájuk, hogy lássák, hát én nem örülök neki annyira, legszivesebben mondanám, hogy ne vigye, mert nem érdemlik meg, ők meg se mozdulnak, hogy lássák az unokájukat, főleg anyósom. Korábban volt, hogy én is mentem velük, de nem akarok konfrontalodni anyóssal, így inkább itthon maradok. Ti mondanátok, hogy ne vigye a gyereket vagy elfogadnátok a dolgot?

Bocsi ha hosszú és kusza lett..

2023. nov. 5. 16:09
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2023. nov. 5. 19:00
 22/46 Kólauborkával ***** válasza:
79%
És a férjed tudja már, hogy egy rosszindulatú hárpiához ment hozzá?
2023. nov. 5. 19:21
 23/46 anonim ***** válasza:
90%

Öszintén szólva HOZZÁD én sem mennék!

Már az is igencsak hülyeség, hoyg belekötsz az apósba, miért munka után megy be a gyereket megnézni, ha a közelben van. HA megpróbálnál gondolkodni, és nem csak kötözködni, akkor tudnád, hogy ha útba esik, akkor természetesen bemegy, de hogy elötte menjen haza, takarítsa ki magát, vegyen ünneplöt - ez minimum fél óra-óra, utána megint menjen el hozzátok, enyhén szólva is nem életszerü, ha hazament, akkor pihenni akar, nem díszbevágni magát miattad.

2023. nov. 5. 19:30
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

"legszivesebben mondanám, hogy ne vigye, mert nem érdemlik meg, ők meg se mozdulnak, hogy lássák az unokájukat"

Lehet, hogy ők is pont így gondolkodnak. Ha ti nem mozdultok, nem fontos nektek, hogy a gyerek lássa a nagyszüleit, akkor ők miért menjenek?

Írtad, hogy após ki nem állhatja anyóst. Akkor valószínűleg azért munka után ugrik be az unokájához, mert nem hiányzik neki anyós hisztije, hisz ő nem akar miattad hozzátok menni, így talán azt sem veszi jó néven, ha após bejelenti otthon, hogy megy. Ezért após inkább elkerüli ezt a macerát és beugrik munka után.

2023. nov. 5. 19:40
 25/46 anonim ***** válasza:
81%
Nezd, hacsak nem egy putri fertobe viszi a gyereketeket, akkor nem tilthatod meg.
2023. nov. 5. 20:19
 26/46 A kérdező kommentje:
Hát pedig elég putri amúgy...
2023. nov. 5. 20:27
 27/46 A kérdező kommentje:

Amúgy nem tudom értettétek-e a kérdést, sztem sokan nem. Fogalmatok nincs róla, milyen az anyósom, egyből szerintetek miattam nem jön. Végülis igen, mert elkuldtem a fenébe, azok után, amit mondott. Igaz eltiltani nem tilthatom tőlük az igaz. Én viszont dönthetek úgy, hogy nem kívánom látni anyóst,aki szerint azért sovány a gyerekem, mert éheztetem, nem azért, mert 1 kilóval született extrém koraszülött volt. De persze írhatnék itt még róla sok negativat, amikor férjem is annyit mond az anyjáról, hogy egyedül azt köszönheti neki hogy megszülte.. Hát remek anya is lehetett... Nem beszélve arról, hogy még csak nem is hajlandó az unokát kézbe venni, mikor itt volt, a babakocsiban tologatta vagy inkább hagyta, hogy a földön nyüszögjön...

Aki annyira védte anyósomat, kívánok neki is hasonlót.

2023. nov. 5. 20:34
 28/46 anonim ***** válasza:
8%

27

Hagyd őket. Gyakorin mindig a meny van betámadva, mert minden meny élből utálja az anyósát, az nem lehet hogy az anyós tényleg egy rosszindulatú hárpia. :D

2023. nov. 5. 20:35
 29/46 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy majd ha saját lábon megy a gyerek hozzájuk, tőlem csak akkor fog megmozdulni. Ja anyós kijelentése, majd ha nagyobb lesz, akkor pesztrálja, ja mert nem kellett neki a nyűgös, sírós unoka. Adtam neki esélyt, eleinte mindig szívesen fogadtam, de beszólogatott és a segítség nyújtás fikarcnyi jelét sem mutatta. Olyan mintha neki csak akkor kéne az unoka, ha jókedvű, nevet és duci baba.. Ja és persze már hónapokkal idősebb..
2023. nov. 5. 20:38
 30/46 A kérdező kommentje:

Szerinte az orvosok munkája se ér semmit, pusztán a szerencse, hogy a gyerek velünk van. Én folyton csak a védőnőre és orvosokra hallgatok.. Minek viszem fejlesztésre a gyereket, csak kínozzák.. Miért nem adok neki cukros teát és tehéntejet meg kakaót, miért tápszert adok neki, az olyan mint a fűrészpor.

Sorolhatnám napestig..

2023. nov. 5. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!