Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem tudom mit csinálhatnék,...

Humorbogyi kérdése:

Nem tudom mit csinálhatnék, ötlet?

Figyelt kérdés

4 éve ismerkedtem meg a párommal. Már az első randin is említette, hogy ő nagyon nehéz családi helyzetben van, mi el apukája beteg, sclerosis multiplexe van, ami leépülős betegség és ő így nem tud majd otthonról elköltözni. Én megértő voltam vele egészségügyis lévén, soha nem is kértem tőle, hogy hagyja ott őket, így 2 éve én költöztem oda. Szerelmes voltam és még mindig vagyok.

Eddig is voltak nézeteltérések az együttélés kapcsán anyós-após téren, de tudtam, hogy nekem kell alkalmazkodnom,hisz én mentem oda.

Viszont ezek a dolgok nagyon eldurvultak. Azt tudni kell, hogy én nem ingyen mentem oda lakni, fizetem a számlák, rezsi és az egyéb kiadások felét a párommal együtt.

Minden oom meglenne, hogy boldog legyek, hiszen a párom 4 év után most kérte meg a kezem. De sajnos ennek nem mindenki örült és összekaptam anyósékkal,azon hogy hiába fizetek mindent, hiába veszem ki a háztartásban a részem soha nem lesz egy csepp beleszólásom se a dolgokba.

A vita témája kutya téma(milyen legyen). Már eldöntött tényként közölték velünk a hírt és semmit nem tudtam tenni. Szóvátettem, hogy ezt megbeszélhették volna velünk is, hisz mi is itt vagyunk. Erre kaptam a fejemhez, hogy nekem kéne alkalmazkodni hozzájuk, mert én jöttem ide, én egy befogadott személy vagyok és ő 2 éve mondhatta volna azt is, hogy nem jöhetek ide.

Abszolút családon kívül éreztem magam. Felnőttként elvárnám azok után amit teszek értük meg amit tettem értük, hogy legalább bevonnak ezekbe a döntésekbe. Felnőttként szeretnék önálló döntéseket hozni.

Párom mellettem áll, de két tűz között van. Vagyok neki én és a szülei...én legszívesebben elmennék onnan, de nem akarom elveszíteni és döntésre kényszeríteni.

Felmerült bennem az építkezés gondolata, hogy az udvarba egy teljesen lekerített házat építeni ami a miénk, de mégis párom közel lenne, ha az apukája elesik és szükség van rá. Ez a helyzet így tarthatatlan.

2023. júl. 6. 06:23
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem is költözz el, a barátoddal vagy nélküle és inkább told egy olyan ingatlanba a pénzed, ami a tiéd. Van már telefon, a párod a szomszéd faluból is át tud ugrani segíteni, ha kell.

A kutya dologgal nem egészen értem, hogy mi a problémád, ha nekik van egy álom fajtájuk, miért akarsz beleszólni? Ha van olyan kutya, amit meg te szeretnél nagyon és úgy érzed, hogy van rá lehetőséged, akkor te is vegyél magadnak. Arra viszont tényleg jó volt, hogy kibújt a szög a zsákból és legalább elgondolkodtatott, hogy számodra nagyon nem előnyös ez az együttélés.

2023. júl. 6. 10:54
 22/32 A kérdező kommentje:
A kutya dologgal nekem csak annyi a problémám, hogy elvártam volna, hogy ha már ott vagyok és teszem a dolgaimat, fizetem a számlákat, ápolgatom apósjelöltet...akkor kérdezzenek meg minket is, hogy mit szólnánk egy új kutyához...ez az előre eldönti, hogy mit szeretne és nem érdekli, hogy mi is ott lakunk feeling...nemhogy engem nem hallgatnak meg, de a páromat se és ez a legnagyobb probléma..én meg felnőtt ember lévén, nem akarok gyerek módjára függeni és mindig bólogatni
2023. júl. 6. 11:26
 23/32 anonim ***** válasza:
98%

Szóval kvázi albérleti díjat fizetsz, kiveszed a részed a háztartási dolgokból, ápolod apóst, de kussolj. A párod meg nem tud (akar) elköltözni, na de akkor hogy jár el dolgozni? Abban a 10 órában is történhet bármi....

Meg majd nem mentek nyaralni, vagy nászútra, mert nem szabad... Egy idő után majd azt is megmondják, mennyi ideig ülhetsz a wcn....

Szerintem még most Menekülj, amíg nincs gyerek.

2023. júl. 6. 12:56
 24/32 anonim ***** válasza:
17%

hogy mit szólnánk egy új kutyához

nana, az elején a mese még arról szólt, hogy milyen fajta legyen, nem az, hogy legyen vagy ne. Nem ér utólag mást mondani.

2023. júl. 6. 15:02
 25/32 anonim ***** válasza:
15%
Estére már nem is fog kelleni a kutya gondolom.
2023. júl. 6. 15:22
 26/32 A kérdező kommentje:
A kutya itt már mellékes, de a storyból kiszűrtétek a lényeget...bravó...kössetek bele
2023. júl. 6. 15:24
 27/32 anonim ***** válasza:
10%
Nem, nem mellékes, ugyanis te hivatkozol arra, hogy a kutya miatt van vita... csak néha változik a történet (gondolom,elfelejtetted, mit találtál ki reggel)
2023. júl. 6. 15:26
 28/32 anonim ***** válasza:
87%
Vagy beállsz bólogatni a vőlegényed mellé és maradsz, vagy csinálsz magadnak egy szebb életet. Tudom, fájdalmas döntés lenne (bocs, de nem is hinném, hogy megteszed), de tudd, a leendő gyerekeitek már abban nőnének fel, hogy papa-mama mit akar, úgy lesz. Tudom, pont így nőttem fel. Ne tudd meg, mekkora feladat leszabdalni magamról a behódolás szokását. És a gyerekekre fixen ez vár, hisz addigra már mindenetek anyósék házában lesz, ha végre mennétek sem tudtok. Gondolj erre már most. Saját életedet elcseszed, te dolgod. De a gyerekeidét ne rontsd el.
2023. júl. 6. 16:03
 29/32 A kérdező kommentje:
Hajlandó vagyok megtenni, magamnak se akarok rosszat. Lefogom ültetni páromat, előtte vele beszélem meg mire hajlandó értem, majd egy négyes leülés, de már kész tények közlése. Azaz menni vagy maradni
2023. júl. 6. 23:16
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, a pasi nyílt lapokkal játszott, elmondta, hogy nem fog költözni... Ne haragudj, de itt te vagy az önsorsrontó hülye, hogy nem, hogy odacuccoltál egy ilyen családhoz , még az udvarukba is akarsz építkezni... Ez a tátiszájú pali meg nyugodtan maradjon agglegény 50-60 éves koráig, amíg fater alulról szagolja az ibolyát, ha ilyen mazochista...
2023. júl. 7. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!