Nem tudom mit csinálhatnék, ötlet?
4 éve ismerkedtem meg a párommal. Már az első randin is említette, hogy ő nagyon nehéz családi helyzetben van, mi el apukája beteg, sclerosis multiplexe van, ami leépülős betegség és ő így nem tud majd otthonról elköltözni. Én megértő voltam vele egészségügyis lévén, soha nem is kértem tőle, hogy hagyja ott őket, így 2 éve én költöztem oda. Szerelmes voltam és még mindig vagyok.
Eddig is voltak nézeteltérések az együttélés kapcsán anyós-após téren, de tudtam, hogy nekem kell alkalmazkodnom,hisz én mentem oda.
Viszont ezek a dolgok nagyon eldurvultak. Azt tudni kell, hogy én nem ingyen mentem oda lakni, fizetem a számlák, rezsi és az egyéb kiadások felét a párommal együtt.
Minden oom meglenne, hogy boldog legyek, hiszen a párom 4 év után most kérte meg a kezem. De sajnos ennek nem mindenki örült és összekaptam anyósékkal,azon hogy hiába fizetek mindent, hiába veszem ki a háztartásban a részem soha nem lesz egy csepp beleszólásom se a dolgokba.
A vita témája kutya téma(milyen legyen). Már eldöntött tényként közölték velünk a hírt és semmit nem tudtam tenni. Szóvátettem, hogy ezt megbeszélhették volna velünk is, hisz mi is itt vagyunk. Erre kaptam a fejemhez, hogy nekem kéne alkalmazkodni hozzájuk, mert én jöttem ide, én egy befogadott személy vagyok és ő 2 éve mondhatta volna azt is, hogy nem jöhetek ide.
Abszolút családon kívül éreztem magam. Felnőttként elvárnám azok után amit teszek értük meg amit tettem értük, hogy legalább bevonnak ezekbe a döntésekbe. Felnőttként szeretnék önálló döntéseket hozni.
Párom mellettem áll, de két tűz között van. Vagyok neki én és a szülei...én legszívesebben elmennék onnan, de nem akarom elveszíteni és döntésre kényszeríteni.
Felmerült bennem az építkezés gondolata, hogy az udvarba egy teljesen lekerített házat építeni ami a miénk, de mégis párom közel lenne, ha az apukája elesik és szükség van rá. Ez a helyzet így tarthatatlan.
Szerintem is költözz el, a barátoddal vagy nélküle és inkább told egy olyan ingatlanba a pénzed, ami a tiéd. Van már telefon, a párod a szomszéd faluból is át tud ugrani segíteni, ha kell.
A kutya dologgal nem egészen értem, hogy mi a problémád, ha nekik van egy álom fajtájuk, miért akarsz beleszólni? Ha van olyan kutya, amit meg te szeretnél nagyon és úgy érzed, hogy van rá lehetőséged, akkor te is vegyél magadnak. Arra viszont tényleg jó volt, hogy kibújt a szög a zsákból és legalább elgondolkodtatott, hogy számodra nagyon nem előnyös ez az együttélés.
Szóval kvázi albérleti díjat fizetsz, kiveszed a részed a háztartási dolgokból, ápolod apóst, de kussolj. A párod meg nem tud (akar) elköltözni, na de akkor hogy jár el dolgozni? Abban a 10 órában is történhet bármi....
Meg majd nem mentek nyaralni, vagy nászútra, mert nem szabad... Egy idő után majd azt is megmondják, mennyi ideig ülhetsz a wcn....
Szerintem még most Menekülj, amíg nincs gyerek.
hogy mit szólnánk egy új kutyához
nana, az elején a mese még arról szólt, hogy milyen fajta legyen, nem az, hogy legyen vagy ne. Nem ér utólag mást mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!