Ötlet arra hogyan csinálhatnék strapabíró polcot?
A teraszra tennék ki egy hosszabb, időjárásálló, kétszintes polcot, aminek el kell bírnia balkonládákat, amibe zöldség lenne ültetve kis hobbikertészkedés céljából.
Könnyen kivitelezhető, költséghatékony megoldás érdekelne. Valahogy úgy képzelem, hogy az alsó szint a talajtól olyan 10cm-re van, a magasabb meg kb 90 cm-re.
Salgo polc (felesben) működhet, de tartok tőle, hogy nem elég erős a földdel töltött ládáknak/cserepeknek.
Ki hogyan oldott meg ilyesmit?
A salgó polc terhelhetősége kb. 80-100kg polconként. Kötve hiszem hogy ez neked ne lenne elegendő.
Egyébiránt szinte végtelen terhelhetőségű polcrendszer építhető zártszelvényekből, U-vasakból hegesztéssel és vaslemezből, ilyenek inkább ipari környezetben fordulnak elő.
Nyílván az ár mindig arányos a szerkezet súlyával, amely pedig arányos a teherbírással.
Ha tudnék heggeszteni vasból csinálnék valamit, de marad a csavarozás szögelés, már ha nekem kell teljesen összerakni.
A salgó polcra meg lehet az van írva, de amiket láttam elég csenevésznek tűntek és a polcok anyaga is vékony lapocska.. persze le lehet cserélni.
"mennyi a hosszabb?"
Kitenném a kettes falétrát - alul elfér 2 láda, fent 1...
Ha kevés. A falhoz fogatnák 1 másik lajtorját.
Vagy fémgyűjtőben guberálhat konzolos bolti polcokat. (Én is novemberben hordtam ki 6 métert 5-5 szinttel.)
A klasszikus csavaros Salgó polc 180-100 kg között terhelhető. Ami a hosszúságtól és szélességtől függően változik.
- 915x315 mm 180 kg/polc
- 915x762 mm 120 kg/polc
Ha nagyon erős polc kell akkor építsd téglából!
A két oldala tégla, közben a polc lehet bármi ami elbírja amit rá akarsz rakni. Ezt még a vihar sem fogja felborítani és szép is, olcsó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!