Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nemrég született a gyerekünk (3 hete).

Anyumék nagyon próbálnak segíteni, nekem/nekünk a férjemmel.

Anyósoméknál meg mindig azt érzem, hogy “jönnének vendégségbe”. Persze felajánlják, hogy szóljunk, ha segítség kell, de anyum meg bemegy a wc-be észreveszi, hogy nincs kitakarítva megkérdezi, hogy gond-e, ha kitakarítja és ha azt mondom nem, akkor megcsinálja.

Most anyósomnak nyilván nem fogom azt mondani, hogy takarítsa ki a wc-t, ha nem ajánlja fel magától, de így meg egy pár hetes baba mellett teher, hogyha sokat jönnek.

Viszont így meg azt érzik, hogy anyumékat “gyakrabban” hívjuk, mint őket és a férjemet is zavarja, hogy az “ő szüleit nem akarom itt látni”.

Persze jó fáradtak is vagyunk, ami egyikünk türelmének sem kedvez.

Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

2023. jún. 21. 10:40
 71/121 anonim ***** válasza:
69%

Mondjuk eléggé szánalmas, hogy két FELNŐTT ember nem képes rendet tartani maga körül :D

Nem kell a gyerekre fogni, másnak is van gyereke, mégis alap dolgokat megcsinál, vagy ott a férje.

VAGY nem kell gyerek, ha utána már egy mosogatógépet nem tudsz bepakolni (nevetséges).

2023. jún. 21. 15:07
 72/121 anonim ***** válasza:
81%

45-ös, milyen empátia? Bocs, de akinél kétnaponta redva van - ezt nem hiszem el - az rhadt igénytelen.

Vagy tisztaságmániás, emellett elég komoly problémára utal, hogy nem képes egy wc-t kitakarítani, vagy bepakolni egy mosogatógépet.

Másnak is van háromhetes gyereke, mégsem ilyen életképtelen mint a kérdező ÉS a férje.

2023. jún. 21. 16:03
 73/121 anonim ***** válasza:
78%

74, én másik kommentelő vagyok, de bocsi, el kell keserítselek, én is azt látom a saját környezetemben, hogy a menyek 90%-ban akkor is szidják az anyósukat, ha az normális, nem helikopterez felettük, akkor is csak a saját anyjuk az atyaúristen, ha az mászik bele az életükbe.

Ezt rosszindulat nélkül mondom, szimpla ténymegállapításként, bármit csinálsz, úgyis rossz lesz, ha másképp csinálod, mint ő vagy az anyja.

2023. jún. 21. 18:09
 74/121 anonim ***** válasza:
80%

75.

Nézd az én anyósom is előadja magát, hogy értünk él.

Hazudozok vetít össze-vissza.

Engem meg utál, mert jól élünk az egyszem fiával, neki meg egy szar alkesz jutott, meg szegénység.

Egy kívülálló sosem tudja ezt objektíven megítélni.

Ez pont olyan mint a faszbukos boldog mintacsaladok, akik belül rohadnak.

Mellesleg én a saját anyámmal sem tartom a kapcsolatot.

Sajnos nekem ilyen gyökér családtagok jutottak.

Amúgy biztos vannak akik tényleg minden ok nélkül genyóskodnak az anyóssal, de én még ilyet nem láttam, pedig 50+ vagyok.

2023. jún. 21. 18:32
 75/121 anonim ***** válasza:
83%

Huu ezert nem johetett senki 6 hetig hozzam.

Addigra mar jol voltam es volt valamifele napirend is.

2023. jún. 21. 19:01
 76/121 anonim ***** válasza:
83%

Ha mar szoptatas ...

Nekem mar 7 hos zerhesen is omlott az elotej. Szules utan szo szerint eleg volt kicsit megpiccinteni es 1dl lefolyt csak ugy. Ha az egyikbol evett vagyis inkabb csak nyelte az omli tejet akkor a masikbol is.

Szules masnapjan fel litert vittek el a PIC babaknak tolem.

De en egyszer sem fejtem mert akkor meg tobb lett volna. Csak bent azon a 2 napon mert kb a 80Z melltartoba sem fert volna a mellem be 🤣

Fel evig volt tejtesvere a gyerekeimnek.

Szoval ne fejjel. Ha amugy is sok van felesleges. Ha leepites a fejest akkor be fog allni a mennyiseg.

Nyar. Nekem mindegyik teli gyerek vagyis mire nyar lett 4-7 hosak voltak. De mikor bejott a kanikula kb 40-60 percenkent ciciztek 5-10 perceket. Szomjasak voltak inkabb. Napi 4-5 nagy szopi volt (kaja) es sok-sok kicsi (inni) nagyreszt nappali idoben.

Amugy csaszaros voltam a ferjem 2 hetet volt velem. Utana mindent egyedul csinaltam amig haza nem ert. Akkor segitett a baba korul. Nemi hazimunka. De mi hetvegen szantunk ra 2 orat a nagyobb takaritasra. hetkozben max egy sopres mosogatas. Nekem nem volt sem anyos sem anyu aki segitene. Sot csaszaros sebbel hidd eleg szarab volt.

2023. jún. 21. 19:34
 77/121 A kérdező kommentje:

Látom a wc sokaknál beragadt. Nem nagyon genyós, a gyereknek ott van a pelenkázója és valahogy a férjem ledobta a pelenkát a földre, persze a kakis oldalával, aztán még valahogy belerúgnia is sikerült. Mikor meg mondta, hogy leesett, akkor anyum ugrott és rendbe rakta, amíg a férjem a gyereket próbálta nyugtatni.

Nyilván meg tudnánk amúgy oldani anyum nélkül is, de ő szerintem nem zavaró, szeretne segíteni, ha akar jöjjön. Nekem tök nagy segítség, hogy nem kell naponta főznöm (néha több napig sem), mert ő hoz enni, meg megcsinál valamit, amit meglát, ő meg örül, hogy segíthet. Szerintem ez mindenkinek jó a történetben.

A férjemnek addig nem volt baja azzal, hogy anyum jön, amíg anyósom meg nem sértődött, hogy ők nem jöhetnek kétnaponta.

Felőlem anyósom is jöhetne, ha nem lenne teher, nem kellene VENDÉGÜL látni, eleinte ők is gyakrabban jöttek, de nekem semmi energiám nincs arra, hogy két naponta jöjjenek és a nappaliban ülve várják, hogy mikor kapják meg a kávét, a sütit vagy a vacsorát.

És felőlem nem kell tudnia kávét főzni, de akkor ne várja el, hogy három héttel a szülés után abból tartsak neki gyorstalpalót, hogy mit hol tartunk a konyhában (amúgy három fiók van, de ő nem tudja melyik), nézze végig az összes fiókot és oldja meg. Vagy hozzon ő kávét, vagy mondja azt, hogy nem kérnek. Mikor a férjem megkérdezi milyen sütit vegyen, mondja azt, hogy hoznak ők, ne azt sorolja, hogy milyet. Vagy hozzanak vacsorát, vagy mikor mi ennénk és ezért udvariasságból megkérdezi a férjem, hogy akarnak maradni vacsorázni, akkor mondják azt, hogy köszönik nem kérnek és ne az legyen, hogy az én két napi ennivalómat eszik meg, ami miatt sajnálkoznak, hogy így akkor holnap újra kell vásárolnunk és főznünk is. (Szóval valahol tudják, hogy mekkora melót okoznak).

Vagy várjon már pár hetet, vagy járjon itt tényleg heti egyszer, de ne két naponta. (Azért rohadtul érdekelne, hogy akik szerint én problémázok, meg nem értik, hogy mi a bajom, azok meddig bírnák, ha anyósuk heti 3-4 alkalommal menne hozzájuk vendégségbe).

2023. jún. 21. 19:35
 78/121 A kérdező kommentje:

66 Nagyon köszönöm! Pont így érzem magam!

Nem elég, hogy egy rohadt nehéz periódusban vagyok, más idejön szórakozni, generál egy csomó plusz feladatot, ami amúgy nem lenne, és mikor azt mondom, hogy heti egynél ezt többször nem tudom megugrani, akkor neki áll feljebb :(.

2023. jún. 21. 19:39
 79/121 anonim ***** válasza:
25%

"nem kellene VENDÉGÜL látni"

De akkor minek látod vendégül? Meg mi egyáltalán a vendéglàtás abban, hogy csinálsz egy kávét meg kirakod az asztalra a sütit?

Ne haragudj, de egyre gázabb dolgokat írsz. Más ellát 2-3 nagyobb gyereket is 3 hetesen, amikor már apuka visszament dolgozni, neked meg teher lefőzni egy csésze kávét. Meg a férjednek is. Hát meghalok, mennyire életképtelenek vagytok, el se tudom hinni, hogy ilyen létezik a valóságban.

Amúgy magyarázkodhatsz, az az igazság, hogy utálod anyósodat, mert más, mint anyád és tudatalatt is ki akarod túrni a családból.

2023. jún. 21. 19:42
 80/121 anonim ***** válasza:
43%
Amúgy igaz, amit itt írtak, ha ilyen szinten képtelenek vagytok ellátni magatokat a férjeddel, akkor kár volt még a gyerek, elöbn fel kellett volna nőni.
2023. jún. 21. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!